ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 14/09, ΣΤΙΣ 12:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, Όλες και όλοι στην πορεία Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, 12:00 στα Προπύλαια.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ,

Την Δευτέρα, 26/8 πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στα Εξάρχεια και εκκένωσαν 4 καταλήψεις. Όλη η γειτονιά γέμισε από νωρίς το πρωί με καθεστωτικά ΜΜΕ που μετέδιδαν λεπτό προς λεπτό την θεαματική επιχείρηση εκκαθάρισης "εγκληματικών στοίχειων", όπως αρχικά υποστήριζαν.Από τις καταλήψεις στέγης μεταναστών Transito και Σπύρου Τρικούπη 17 προσήχθησαν 143 μετανάστες/-τριες, σχεδόν όλες τους οικογένειες με παιδιά, οι οποίοι οδηγήθηκαν αρχικά στην Πέτρου Ράλλη, έπειτα σε ένα χώρο στο Μενίδι, για να καταλήξουν τελικά στις γνώριμες "φιλόξενες" δομές που τους παρέχει το κράτος. 5 άτομα, μετανάστες, συνελλήφθησαν για οπλοκατοχή (για σημαία που βρέθηκε στο κτήριο) και μετά από μεθόδευση του δικαστηρίου, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν ερήμην τους. Εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε κατάληψη στην Ασημάκη Φωτήλα και στην κατάληψη Gare όπου και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις. Οι μπάτσοι προχώρησαν επίσης και σε εισβολή στο σπίτι συντρόφων από την κατάληψη Gare, ενώ προσήγαγαν και ένα ακόμη άτομο κρατώντας το σε μια ιδιότυπη ομηρία μέχρι να γίνει αντιληπτό από το ίδιο, ότι ετοιμάζονταν να σκηνοθετήσουν κατηγορίες εναντίον του με φυτεμένα όπλα και ναρκωτικά σε εγκαταλελειμένο σπίτι από τους ίδιους, που "για καλή του τύχη, αυτή τη φορά δε βρέθηκαν".

Από τότε η στρατιωτικοποίηση της γειτονιάς έχει ενταθεί, με οπλισμένους μισθωτούς κρατικούς μπράβους σε διάφορα στενά, οι οποίοι όταν δεν παρενοχλούν με σεξιστικά, ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια περαστικούς/ες, και δεν επιτίθενται με δακρυγόνα σε κλειστούς πολιτικούς χώρους, προκαλούν και αλωνίζουν με ύφος σερίφιδων. Τα έμμισθα αρθρόποδα έχουν ξεσαλώσει και τα πολτικά τους αφεντικά φροντίζουν να τους ντοπάρουν με τις απαραίτητες δηλώσεις περί σκουπιδιών και αίματος, που ανταγωνίζονται τη δήθεν δημοκρατική νομιμότητα που εκπροσωπούν. Μόνο που την καταστολή την έχουμε γνωρίσει καλά με όλα τα χρώματα. Και η τοποθέτηση γυμναστηριακών φασισταριών που κυκλοφορούν με τα μπλουζάκια τους μέσα στις γειτονιές μας, ως υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης, είναι μια από τις προφανέστερες αποδείξεις της σαθρότητας της αστικής δημοκρατίας και του κοινωνικού της συμβολαίου. Είναι από το ίδιο ανέκδοτο, όπου η αποκατάσταση της νομιμότητας θα επέλθει από αρχιμαφιόζους, μιζαδόρους διαπλεκόμενους, κουμπάρους και ναρκέμπορους, μεγαλοκαρχαρίες που στήρίζουν ο ένας τον άλλον με τα απαραίτητα νομοθετικά εργαλεία για να συνεχίζουν να ρουφάν σαν βδέλλες τον πλούτο που παράγουμε εμείς.

Όπως το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, έτσι και το κράτος της ΝΔ μετεκλογικά, έρχονται να επιβάλλουν το δόγμα της "τάξης και ασφάλειας" πάνω στις πλάτες μας. Πάνω σε όλους και όλες εμάς που στήνουμε καθημερινά τους αγώνες μας απέναντι στην βαρβαρότητα του κόσμου που μας επιβάλουν. Πάνω σε εκτοπισμένους και εκτοπισμένες από τους πολέμους της κερδοφορίας τους, που τους περιμένει η εκμετάλλευση, η απαξίωση και η παρανομοποίηση στο πλαίσιο μιας "φιλόξενης και δημοκρατικής" Ευρώπης. Πάνω στις πλάτες των έγκλειστων συντρόφων/ισσών μας, για τους οποίους πάντα η δικαιοσύνη επιφυλάσσει το πιο άδικο πρόσωπο. Πάνω στις πλάτες του κόσμου που κάθε μέρα προσπαθεί και οργανώνει τις αντιστάσεις του απέναντι στην πλήρη καταπάτηση των εργασιακών του κεκτημένων, για τα οποία ήδη έχουν βγει ληστρικές αναγγελίες κατ'εντολή των αφεντικών τους, πάνω στην ίδια τη φύση, στο όνομα της σαρωτικής τους ανάπτυξης, πάνω στην ίδια τη διάλυση της δυνατότητας αναπαραγωγής των όρων των ζωών μας, με τον πολυδιαφημισμένο εξευγενισμό των πόλεων, που μεταφράζεται σε εξώσεις, αυξήσεις ενοικίων και όση καταστολή χρειαστεί για να κυλάει απρόσκοπτα το εμπορικό-τουριστικό αλισβερίσι.

Οι καταλήψεις για ακόμη μία φορά είναι η αρχή για να ανοίξει το εύρος της καταστολής και άλλων κοινωνικών ομάδων. Όλοι αυτοί που προσπαθούν να επιβάλλουν την "καθαρότητα" στις γειτονιές μας, μια καθαρότητα βασισμένη στην εκκαθάριση, στα πογκρόμ, στις απελάσεις, στις συλλήψεις, στην καταπίεση και την αποξένωση, ας καταλάβουν ότι για εμάς οι καταλήψεις δεν είναι απλά κτήρια. Είναι οι αξίες μας και ο τρόπος που οργανωνόμαστε, η κουλτούρα και οι πολιτικές επιλογές μας και θα τις υπερασπιστούμε, κόντρα στον φόβο που προσπαθούν να ενσταλάξουν. Γιατί οι γειτονιές που εμείς ονειρευόμαστε διαφέρουν από τις δικές τους. Είναι γειτονιές ζωντανές, γειτονιές συντροφικότητας και αλληλεγγύης.

Όλες και όλοι στην πορεία Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, 12:00 στα Προπύλαια.

10,100,1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνέλευση για τη Διάχυση των μεταναστευτικών αγώνων

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License