post image

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Κάλεσμα στα Προπύλαια (14/9, 12.00)

Ο ρόλος του κράτους ως κατασταλτικού μηχανισμού, δεν προβλέπει τίποτα διαφορετικό από την επιβολή μιας μόνιμης συνθήκης βίας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Οι συνθήκες της εποχής επιβάλουν την αύξηση της καταστολής στο δρόμο, με την δικαιολογία της δημόσιας ασφάλειας.

Καθώς διανύουμε μια περίοδο με καινούρια κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία , γίνεται κατανοητό πως η ατζέντα της είναι μακροσκελής. Σε μόλις 2 μήνες που βρίσκεται στην πολυπόθητη εξουσιαστική καρέκλα, έχει προλάβει να τα βάλει με τους φοιτητές, τους εργάτες και όπως είχε προυποσχεθεί, με τον κόσμο του αγώνα .

Παρακολουθούμε αλλαγές σε νόμους και διατάξεις που είναι διαμετρικά αντίθετοι με τα συμφέροντά μας, κατάργηση ασύλου στα πανεπιστήμια, κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, αντεργατικούς νόμους, ιδιωτικοποιήσεις, το σταδιακό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την στοχευμένη αύξηση του κατασταλτικού μηχανισμού.

Προβλέπονται 1500 προσλήψεις στο σώμα των αστυνομικών, άλλες τόσες σε στρατό και πολεμικό ναυτικό και επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο ένα από τα κύρια προεκλογικά επιχειρήματα στο οποίο βασίστηκε για να εξασφαλίσει την εκλογική της νίκη, ήταν το περίφημο δόγμα «νόμος και τάξη».

Πρωταρχικός στόχος είναι οι εστίες αγώνα, στέκια και καταλήψεις, και ο κλήρος πέφτει στην περιοχή που διαθέτει τα περισσότερα , τα Εξάρχεια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εντάθηκε η αστυνομική παρουσία πέριξ των Εξαρχείων με τους ΜΑΤΑδες αφιονισμένους να κάνουν καθημερινές επιδρομές στα ενδότερα της περιοχής άνευ λόγου, να χτυπάνε και να παρενοχλούν κόσμο, να καταστρέφουν εκδηλώσεις, να ρίχνουν δακρυγόνα σε κλειστούς χώρους και να κάνουν επιθέσεις σε καταλήψεις. Ήδη έχουν εκκενωθεί 2 καταλήψεις προσφύγων με την δικαιολογία της εξάρθρωσης μαφίας ναρκωτικών, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν ανενόχλητες και υπό την αιγίδα του κράτους.

Η κλασσική μιντιακή προπαγάνδα μονίμως αναφέρεται σε κάποιους "μπαχαλακιδες" δημιουργόντας το βολικό πρόσχημα των επιδρομών, ενώ ακόμα και κάτοικοι της περιοχής μαρτυρούν πως ο αστυνομικός κλοιός είναι το κυρίαρχο τους πρόβλημα καθώς κυκλοφορούν με τον φόβο μην βρεθούν "στο λάθος μέρος".

Αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως οι καταλήψεις που αυτοί θεωρούν καταγώγια είναι κοινωνικές εστίες ελεύθερης έκφρασης και αντίστασης. Είναι ελεύθεροι χώροι που ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει, να συμβάλει και να συνδιαμορφώσει. Να πει ελεύθερα την άποψη του και να κάνει πράξη τις ιδέες του.

Πολεμάμε για τα πιστεύω μας και τα δικαιώματά μας χωρίς κανείς να μας διευθύνει και να μας εξουσιάζει, μακριά από την καθημερινή σήψη που προβάλλεται ως μονόδρομος. Έτσι λοιπόν αντιστεκόμαστε σε αυτήν την στοχευμένη επίθεση και θα κάνουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε και να αυξήσουμε αυτά που μας ανήκουν, με όποιο τίμημα. Όσες φορές και αν εκκενωθούν οι καταλήψεις, άλλες τόσες θα είμαστε εκεί να τις ξανακερδίσουμε πίσω. Γιατί οι ιδέες δεν εκκενώνονται.

Γιαόλα αυτά λοιπόν, καλούμε στην πορεία το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στα προπύλαια για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας, να δείξουμε πως είμαστε εκεί με κάθε κόστος εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ» Εξέγερση για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία, τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License