Ενημέρωση + βίντεο από την πορεία της ΔΕΘ 2019

Το βίντεο βρίσκεται στο https://www.youtube.com/watch?v=jjQs7xDL7jU

Τα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ έγιναν υπό τη σκιά της αλλαγής στη διαχείριση των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων με την εκλογή της κυβέρνησης της ΝΔ από τη μία πλευρά να επικυρώνει ότι το κράτος έχει συνέχεια και από την άλλη να ανανεώνει την ένταση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών αφαίμαξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, λεηλασίας του φυσικού περιβάλλοντος και περαιτέρω πρόσδεσης του ελληνικού κράτους στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, καθώς και σε διακρατικούς στρατιωτικούς και ενεργειακούς άξονες που συγκεντρώνουν νέφη πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Όπως κάθε χρόνο, ένα ευρύ φάσμα των δυνάμεων της αντίστασης στο καθεστώς επέλεξε να διαδηλώσει με αφετηρία από την Καμάρα έξω κι ενάντια στον υποταγμένο και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό και τις «αριστερές» συνιστώσες του συστήματος.

Συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, lgbtqi+ ομάδες, συνελεύσεις ενάντια στη λεηλασία της φύσης, κομμουνιστικές πολιτικές οργανώσεις και αναρχικές συλλογικότητες συνέθεσαν το μωσαϊκό της φετινής ανεξάρτητης διαδήλωσης της Καμάρας.

Η κατάληψη Terra Incognita, η αναρχική συλλογικότητα Pueblo κι η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης κάλεσαν σε συγκρότηση κοινού αναρχικού μπλοκ το οποίο στήριξε με κάλεσμα και την παρουσία της η Αναρχική Ομοσπονδία και στην περιφρούρηση του οποίου συμμετείχαν σύντροφοι από αναρχικές/αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες της πόλης. Παρουσία είχαν επίσης η Δικτύωση Κινημάτων για Γη & Ελευθερία, η ΣΕΒΙΟΜΕ, η Αναρχική Πολιτική Οργάνωση κι η Αντιεξουσιαστική Κίνηση.

Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 3000 άτομα με τα ελευθεριακά μπλοκ να συσπειρώνουν περίπου 800. Στο κοινό αναρχικό μπλοκ συμμετείχαν πάνω από 500 σύντροφοι/ισσες. Η πορεία ακολούθησε το δρομολόγιο Εγνατία-Αγ. Σοφίας-Τσιμισκή-Αγγελάκη κι επέστρεψε στην Καμάρα. Από τη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Τσιμισκή τέθηκε υπό ασφυκτικό κλοιό των κατασταλτικών δυνάμεων των ΜΑΤ συνεπικουρούμενων από δεκάδες ασφαλίτες με καλυμμένα χαρακτηριστικά και σακίδια που περίμεναν προφανώς την ευκαιρία για συλλήψεις στο σωρό και νέες σκευωρίες κατά αγωνιστών/ριών με φύτεμα δήθεν στοιχείων. Ωστόσο η ισχυρή, εξοπλισμένη κι οργανωμένη περιφρούρηση των ελευθεριακών μπλοκ απέτρεψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η φετινή πορεία της ΔΕΘ σηματοδοτεί την είσοδο σε έναν νέο κύκλο αγώνων κι αντίστασης. Πίσω από τις κορώνες περί επιστροφής στην κανονικότητα και τις απειλές για ένα όργιο καταστολής ενάντια στις καταλήψεις κι εν γένει το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα είναι σαφές πως η ζωή των καταπιεσμένων κι εκμεταλλευόμενων δε θα βελτιωθεί.

Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι αυτός του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Όσο θα παραμένουμε γονατιστοί και απογοητευμένοι, τόσο θα συνεχίζουν να μας φαίνονται μεγάλοι αυτοί που μας καταπιέζουν και μας εκμεταλλεύονται, οι ισχυροί και οι προνομιούχοι τους οποίους εξυπηρετεί η ταξική διάρθρωση του καπιταλιστικού συστήματος.

Οργανωμένοι με βάση την κοινότητα των υλικών μας συμφερόντων, με όπλα μας την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη, καλούμαστε να περάσουμε στην αντεπίθεση, για να διανοίξουμε συλλογικά τον δρόμο για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ. ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το VIDEO της πορείας βρίσκεται ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=jjQs7xDL7jU&feature=youtu.be

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License