Οργάνωση & Αγώνας σε σχολεία και σχολές

// Το Άσυλο ανήκει σ’ όλη την κοινωνία                                           

Η Ν.Δ. κατάφερε στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην εξουσία να δείξει τις διαθέσεις της και την πολιτική που θα χαράξει. Κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, εκκενώσεις καταλήψεων, και εν γένει κατασταλτικές επιθέσεις στον κόσμο του αγώνα συνοδευόμενα από μια γενικότερη φιλελεύθερη και συντηρητική πολιτική σε πλήθος ζητημάτων. Αυτά έρχεται να εξαγγείλει εκ νέου ο Κ.Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. της ετήσιας φιέστας του κράτους και των αφεντικών.Το εγχείρημα της κρατικής καταστολής είναι απλό στη σύλληψη και επιθυμούν το ίδιο εύκολη να είναι και η εφαρμογή του. Ταυτίζοντας μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα όπως η μετανάστευση με την εγκληματικότητα, τις παραβατικές συμπεριφορές και το ναρκεμπόριο με το πανεπιστημιακό άσυλο και συγκεκριμένες περιοχές ευελπιστούν ότι θα αποσπάσουν κοινωνική συναίνεση για να επιτεθούν λυσσασμένα στον πραγματικό τους στόχο στους κοινωνικούς αγωνιστές. Όπως ήδη έχουνε κάνει με την εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων στα Εξάρχεια, την προσαγωγή και το ξεσπίτωμα των προσφύγων από τις καταλήψεις στέγης, την επίθεση στις εκδηλώσεις που γινόντουσαν εναντίον του ναρκεμπορίου στην περιοχή των Εξάρχειων, στο Κ.ΒΟΞ, την μπατσοκρατία στην περιοχή.

Οι ναρκομαφίες ως δούρειος ίππος του Κράτους

Αφού πρώτα κράτος και μπάτσοι εγκατέστησαν το ίδιο το πρόβλημα, όπως τις ναρκοπιάτσες και τα συνεπαγόμενα περιστατικά κοινωνικού κανιβαλισμού στις περιοχές που από πριν είχαν στο νου τους να στοχοποιήσουν, τώρα έρχονται να αναδειχθούν ως σωτήρες, λέγοντας φυσικά ότι ο υπαίτιος για όλα αυτά δεν είναι άλλος από τις ελευθερίες. Για το κράτος δεν αποτελεί πρόβλημα η άμεση συνέργια του με τις μαφίες, μέσω της Αστυνομίας, δεν αποτελεί πρόβλημα η στενή σχέση της κυβέρνησης με ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες που μεταφέρουν τόνους ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, αλλά φταίει το πανεπιστημιακό άσυλο.Μαζί με την κατάργηση του ασύλου, ετοιμάζονται κι άλλα καταπιεστικά μέτρα στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση που δεν χτυπούν άλλον παρά την τάξη μας. Στο όνομα του περιορισμού των εξόδων του προϋπολογισμού για τη παιδεία επιθυμούν να επιταχύνουν με κάθε τρόπο την εντατικοποίηση των Πανελλαδικών εξετάσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με σκοπό τον αποκλεισμό των μαθητών και μαθητριών από τη δευτεροβάθμια. την κατάργηση του άρθρου 16, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών, την ακόμη μεγαλύτερη εναρμόνιση των πανεπιστημίων με την αγορά και τη σύναψη οικονομικών και ερευνητικών συνεργασιών με τις επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη πολιτική δεν αποσκοπεί πουθενά αλλού από την ολοένα συνεχόμενη εντατικοποίηση τόσο των σπουδών, με τον συνεχή ανταγωνισμό των μαθητών και των φοιτητών για το ποιος θα ανελιχθεί πιο γρήγορα στην πυραμίδα της «αριστείας», όσο και των συνθηκών εργασίας για τους εργαζομένους.

Η νομοθέτηση της κατάργησης του ασύλου έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της κατασταλτικής στρατηγικής που κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα της νέας διακυβέρνησης, θέλοντας να ικανοποιήσει το συντηρητικό, ακροδεξιό και αντιδραστικό κοινό που την ανέβασε στο βάθρο της εξουσίας. Άσυλο ανομίας διατυμπανίζουν τα κοινωνικά παράσιτα, υποσχόμενα πως θα πατάξουν το έγκλημα της ναρκοπιάτσας που έχει στηθεί στο campus του ΑΠΘ και σε ορισμένες σχολές της Αθήνας, ξεχνώντας εσκεμμένα να αναφέρουν βέβαια τις σχέσεις που έχουν με ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες που μεταφέρουν τόνους ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Είναι αυταπόδεικτο, λοιπόν, ότι η αιτία κι ο στόχος κατάργησης του ασύλου βρίσκονται αλλού.

Το μήνυμα της επερχόμενης κρατικής καταστολής, που στο στόχαστρό της έχει τους πολιτικούς, κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες κατέστη σαφέστατο στο κοινωνικό σύνολο με την αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα και την αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, το Δεκέμβρη του 2008.

Συλλογικοί & Ακηδεμόνευτοι αγώνες μέσα κι έξω από τις σχολές

Επομένως, ο αληθινός στόχος της νέας κυβέρνησης, δεν είναι ούτε η υπεράσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας ούτε η προστασία των φοιτητών. Αντιθέτως, είναι η καταστολή οποιωνδήποτε ριζοσπαστικών αντιλήψεων και επαναστατικών υποκειμένων επιχειρήσουν να διαταράξουν την «τάξη και ασφάλεια» που επιχειρούν οι εξουσιαστές να εδραιώσουν. Είναι η ολοκληρωτική επίθεση που θέλει να ασκήσει η ΝΔ στο εναπομείναν επαναστατικό κίνημα, πατώντας στο κόκκινο χαλί της απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που έστρωσε τα προηγούμενα χρόνια η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ως αναρχικοί κι αναρχικές δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε, πως μια τέτοια είδους πολιτική περιορίζεται μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά έχει αντίκτυπο και στα υπόλοιπα κοινωνικά πεδία. Μέσα από το κατασταλτικό της σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει, σε αγαστή συνεργασία με κράτος – κεφάλαιο, δίνει το έναυσμα για την κήρυξη ενός νέου πολέμου σε όσους σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο του πολιτικού-οικονομικού συστήματος. Αυτοί δεν είναι άλλοι, παρά οι φτωχοί, οι παρίες, οι αγωνιζόμενοι. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν στοχεύσει και ανοίγουν πυρ, ενάντια σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα σε όλη την επικράτεια, όπως είναι η εκκένωση και κατεδάφιση της κατάληψης Brooklyn στα Γιάννενα, η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη στεγαστική κατάληψη προσφύγων «Νοταρά 26» καθώς και η απόπειρα διακοπής του ρεύματος στην επίσης προσφυγική κατάληψη «Όνειρο» στα Εξάρχεια. Κομμάτι του ίδιου κατασταλτικού σχεδίου, αποτελεί και το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης στο αναρχικό κίνημα, απέναντι στο οποίο προετοιμάζεται εδώ και χρόνια μια σαρωτική κατασταλτική επίθεση που θα αποσκοπεί όχι απλώς στον περιορισμό του, αλλά στην ολοκληρωτική του εξόντωση (βλ. «Επιχείρηση Εξάρχεια»).

Το άσυλο για μας λοιπόν σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ελευθερία από την κρατική καταπίεση και καταστολή. Γι’ αυτό το Σάββατο 7/9 στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. θα βρισκόμαστε στο δρόμο από κοινού μαθητές και φοιτητές, ξεκινώντας από τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου και θα ενωθούμε με τον κόσμο του αγώνα στην Καμάρα. Στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεν είναι απλά ένας δικαιωματικός αγώνας για την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αλλά ένας αγώνας που περνάει μέσα από τις συνολικές κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Απέναντι στην κρατική καταστολή δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

ΠΟΡΕΙΑ στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. Σάββατο 7/9 18:00, Καμάρα

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17:30, Πολυτεχνείο

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΟΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτηών/τριών «Quieta Movere»

Αναρχική Μαθητική Ομάδα «Αταξία»

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License