Ανακοίνωση του Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων & Συλλογικοτήτων


Ανακοίνωση του Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων & Συλλογικοτήτων

Οι ομάδες και οι σύντροφοι που πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε το ελευθεριακό φεστιβάλ τις μέρες που προηγούνται της Διεθνούς Έκθεσης στοχεύουμε όχι μόνο στο να διαμορφωθεί ένα ανοιχτό πεδίο συζήτησης και γνωριμίας με την αναρχική κουλτούρα, αλλά το ίδιο το φεστιβάλ να αποτελέσει εφαλτήριο ακόμη πιο έντονης κινηματικής δράσης.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε επιλέξαμε ως μέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπου η Θεσσαλονίκη έρχεται στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής της χώρας λόγω των εγκαινίων της ΔΕΘ με την παρουσία του πρωθυπουργού.

Επιπλέον είναι μέσα στο κλίμα της εντεινόμενης κρατικής κατασταλτικής εκστρατείας που καλούμαστε να στήσουμε οδοφράγματα αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις κατοχής του κράτους και των αφεντικών.

Οι χώροι άλλωστε διεξαγωγής του φεστιβάλ στις καταλήψεις αλλά και στο πανεπιστήμιο θέλουν να τονίσουν τα εδάφη που μας ενδιαφέρει να προασπιστούμε, τα ίδια σημεία δηλαδή τα οποία μπαίνουν ως πρώτοι στόχοι στο κατασταλτικό σκόπευτρο της κυβέρνησης.

Ήδη οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ σε προφανή συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές κήρυξαν ουσιαστικά λοκ-άουτ στα πανεπιστήμια από την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη επιχειρώντας να τα αδειάσουν από ζωή και να δημιουργήσουν άλλη μια νεκρή ζώνη ασφαλείας.

Για εμάς αυτή η κίνηση αποτελεί έναν λόγο παραπάνω για να στηρίξουν όλες οι δυνάμεις του κοινωνικού και ταξικού κινήματος την τελευταία μέρα διεξαγωγής του φεστιβάλ στα Γρασίδια της Θεολογικής Σχολής, ώστε με τη μαζική παρουσία του κόσμου να σπάσει στην πράξη το λοκ-άουτ Πρυτανείας-Αστυνομίας, οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν κανονικά και να δοθεί το μήνυμα για την πιο πλατιά κινητοποίηση το Σάββατο στη διαδήλωση της Έκθεσης.

Οι καταλήψεις, το πανεπιστημιακό άσυλο και οι δημόσιοι κοινωνικοί χώροι έχουν τεράστια αξία και η υπεράσπισή τους αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το κίνημα, ο αγώνας αυτός όμως δεν θα δοθεί αποκλειστικά μέσα στα κτήρια θα δοθεί πρώτα και κύρια στους δρόμους, στις κινητοποιήσεις και στις διαδηλώσεις.

Οι ομάδες που διοργανώνουν το ελευθεριακό φεστιβάλ καλούν στη διαδήλωση της Έκθεσης το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 5 η ώρα στην Καμάρα σε κοινή συμπόρευση με το μπλοκ της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

NO PASARAN - ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

NOSOTROS PASAREMOS - ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License