[Βόλος] Κάλεσμα σε συνέλευση για διοργάνωση αντιφασιστικής- αντικατασταλτικής πορείας στις 18/9 μέρα δολοφονίας του Π.Φύσσα

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Τρίτη 10/9/19 , 19:00 στον Θόλο. 6 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΛΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 18/9 ΗΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑΓΜΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΊΤΗ 10/9/19 , 19:00 στον Θόλο.

Ήταν πριν 6 χρόνια, που το χέρι του παρακρατικού και φασίστα Ρουπακία σκότωνε ύπουλα και με την κάλυψη των μπάτσων τον Παύλο Φύσσα στους δρόμους του Κερατσινίου. Από τότε μπορεί φαινομενικά να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα (αλλαγή κυβερνήσεων, έξοδος της Χ.Α. από την βουλή, απονομιμοποιηση της σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και διάσπαση της) αλλά επι της ουσίας τα πάντα έχουν μείνει ίδια ή χειροτερεύουν. Οικονομική λεηλασία της κοινωνικής βάσης και της φύσης, ιδιωτικοποιήσεις, κατακερματισμός και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής πρόνοιας, υγείας και παιδείας, καταστολή, περιστολή δικαιωμάτων, και πόσα άλλα σηματοδοτούν την συνέχιση και μάλιστα με χειρότερους όρους της επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Όλα αυτά βέβαια σε πλήρη σύμπνοια και συνέχεια με τις στρατηγικές επιλογές και της προηγούμενης νεοφιλελέ κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έστρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χαλί στην ακροδεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ. απονευρώνοντας κινήματα μέσω τεχνικών αυτοαναφορικότητας και δημιουργώντας αυταπάτες ότι μέσω της θεσμική οδού μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Μια στρατηγική που εγκλώβισε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας που βρίσκονταν στον δρόμο τα προηγούμενα χρόνια και εν τέλει τα οδήγησε στην παραίτηση και την ανάθεση. Τι πιο καλύτερο για την άνευ εμποδίων συνέχιση της καπιταλιστικής επέλασης αυτήν την φορά με τον κατεξοχήν νούμερο ένα και διαχρονικότερο πολιτικό εκπρόσωπο του ντόπιου κεφαλαίου την ΝΔ.

Όσον αφορά τις παρακρατικές και φασιστικές συμμορίες, παρά την φαινομενική τους διάσπαση και ήτα στις εκλογές, είναι δεδομένο οτι θα βρούν άλλου είδους πολιτική στέγη. Η δημιουργία διαφορών νέων φασιστικών κινήσεων κυρίως στην βόρια Ελλάδα με αφορμή το μακεδονικό είναι ενδεικτική. Το σύστημα πάντα χρειάζεται να έχει έτοιμες τις εφεδρείες του, που λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι των μπάτσων και της νομιμότητας, ειδικά σε περιόδους αυξημένης έντασης όπως αυτή που διανεύουμε. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι μεγάλο μέρος του φασιστικού μηχανισμού- όχλου επέστρεψε στην μεγάλη αγκαλιά της ΝΔ και είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί αναλόγως θυμίζοντας εποχές των rangers και των Κενταύρων, όπου τότε οι παρακρατικοί δεν αποτελούσαν ξεχωριστό κομματίδιο όπως η ΧΑ πρόσφατα, αλλά ήταν κομμάτι και εμπροσθοφυλακή ενός κυβερνητικού κόμματος (βλέπε δολοφονία τεμπονέρα) επι ΝΔ ή αποτελούσαν τους λεγόμενους ‘αγανακτισμένους πολίτες’ επι ΠΑΣΟΚ . Τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά πρέπει να παραμείνουν οξυμένα και να συνδεθούν με έναν ευρύτερο αγώνα αντίστασης στην καπιταλιστική και κατασταλτική επέλαση που έρχεται.

Η αποφυλάκιση του μπάτσου δολοφόνου Κορκονέα,ρίχνοντας τον κορμό της Χ.Α στα μαλακά(βλ.δίκη), οι εκκενώσεις καταλήψεων, η στρατιωτικοποιήση ολόκληρων περιοχών του κέντρου της Αθήνας, οι διμοιρίες σε κάθε γωνία, τα τελευταία γεγονότα στα Εξάρχεια, η αναβάθμιση και εμπλουτισμός των μονάδων καταστολής (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ) , η αυστηροποιήση του νομικού πλαισίου κ.α. δίνουν μόνο ένα στίγμα της κατασταλτικής πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση. Η αποτελεσματικότατη κατασταλτική τακτική των ‘χειρουργικών χτυπημάτων’ του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπλουτιστεί με το δόγμα Μηδενικής ανοχής της ΝΔ επενδύοντας στην εδραίωση ενός καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης. Ενός κλίματος απαραίτητου για την συνέχιση και ενίσχυση των κοινωνικών και οικονομικών πολιτικών και μέτρων, που οδηγούν στην βίαιη αναδιακατανομη του κοινωνικού πλούτου προς τα πάνω αλλά και τσακίσματος οποιουδήποτε αντιστέκεται. Η συλλογική και πολύμορφη αντίσταση στην ήδη προελαύνουσα κατασταλτική και ιδεολογική επίθεση του κράτους, είναι μονόδρομος και αφορά τους πάντες. Μετά και την ολοκλήρωση του πειράματος της κυβερνώσας και καλά αριστεράς και των ψευδαισθήσεων που αυτό έσερνε, δεν δικαιολογείται πλέον κανένας να μένει αδρανής και απαθής. Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ, ότι αν δεν αυτοοργανωθούμε δρώντας συλλογικά και πολύμορφα, το σύστημα θα επιβάλει την ωμή κανονικότητα που τόσο επιδιώκει σε όλους και όλες με ότι αυτό συνεπάγεται.

''Συνεχώς, ο Παύλος Φύσσας μας θυμίζει, πώς η ελευθερία του λόγου ακριβά κοστίζει.''

Ο Αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι και αγώνας ενάντια και σε όσους τον εκτρέφουν και χρησιμοποιούν !

6 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε ,δεν συγχωρούμε!

Να σπάσουμε στον δρόμο την κρατική τρομοκρατία και την κατασταλτική της επέλαση!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ/ΟΙ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License