Η φετινή ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί σε κλίμα ενός ακόμα ψευδούς “success story” από την νέα κυβέρνηση του Μητσοτάκη και σε συνδυασμό με την ακροδεξιά πολιτική που θέλει να εφαρμώσει. Η αφήγηση για ανάκαμψη των ρυθμών ανάπτυξης, για κατάργηση των capital control και για μεγαλόπνοα σχέδια επενδύσεων ξένων κεφαλαίων αποτελεί μία από τα μεγαλύτερα προπαγανδιστικά fake news. Μπροστά στο καπιταλιστικό αδιέξοδο της παγκόσμιας αγοράς και τους εμπορικούς πολέμους ΗΠΑ – ΕΕ – Κίνας – Ρωσίας, η μόνη πραγματικότητα είναι οι πτώσεις και οι χαμηλές τιμές των αξιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η μηδενική απόδοση των κρατικών ομολόγων στην Ευρώπη.

Βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης της ΝΔ είναι η ιδεολογική επίθεση στην εργατική τάξη, ο αντικομμουνισμός, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει τις βάρβαρες πολιτικές της. Ήδη οι πρώτες «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, τα ρατσιστικά μέτρα ενάντια στους μετανάστες, την τοποθέτηση του Κασιδιάρη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, την «ακύρωση» των πολιτικών γάμων στο Δήμο Χίου εν μέσω ακροδεξιών κραυγών βουλευτών και μπάτσων, δίνουν ένα πρώτο δείγμα των κατευθύνσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το ερχόμενο διάστημα. Όμως, αντίστοιχα η μαζική συμμετοχή στις πρώτες διαδηλώσεις για το άσυλο και την κρατική καταστολή είναι στοιχεία που δείχνουν τη συνέπεια και ετοιμότητα των αγωνιστών για τη συνέχεια.

Οι συλλογικότητες και οργανώσεις της εργατικής τάξης και της νεολαίας πρέπει να ξεπεράσουν την ηττοπάθεια και πολιτική εσωστρέφεια που τροφοδότησε η άνοδος της ΝΔ. Η ΝΔ δεν έρχεται σαρωτικά στο πολιτικό προσκήνιο, ήρθε έρχεται συγκυρία της συντριβής της ΧΑ από ένα έμπειρο μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα. Γι'αυτό χρειάζεται μια ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική προετοιμασία και ανασυγκρότηση της τάξης μας για την επόμενη φάση της αστικής επίθεσης.

Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα της περασμένης τετραετίας πρέπει να γίνουν οδηγοί για τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και του εθνικισμού.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού θα συμμετέχει στη διαδήλωση στη φετινή ΔΕΘ με συγκέντρωση το Σάββατο 7/9 στην Καμάρα στις 6μμ.

 

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License