Αλληλεγγύη στις εκκενωμένες καταλήψεις

Οι καταλήψεις όμως δεν είναι ντουβάρια, είναι οι άνθρωποί τους. Εμείς όλοι και όλες δεν καταστελλόμαστε ποτέ.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

 

Τους στοίβαξαν στις Μόριες και τους πέταξαν στις Μαλακάσες και στα πιο απομονωμένα σημεία της χώρας, όσους βέβαια δεν έστειλαν στις Γερμανίες σαν φτηνά εργατικά χέρια. Τους απελαύνουν στα πιο βάναυσα καθεστώτα, τα οποία άλλωστε στηρίζουν διπλωματικά ως αντάλλαγμα για τους ενεργειακούς πόρους, όπου τους περιμένουν βασανιστήρια και θάνατος.

Στα Εξάρχεια κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους βρήκαν το άσυλο εντός του κοινωνικού ιστού που δικαιούνται και το κράτος τους αρνήθηκε. Εδώ βρήκαν μία άλλη αντίληψη ζωής μακριά από τον πόλεμο, με κοινωνικούς δεσμούς, χωρίς τον ανταγωνισμό και τον κανιβαλισμό της ευρύτερης κοινωνίας. Εδώ βρήκαν μία κοινότητα αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης που σέβεται τον άνθρωπο.

Τους μάζεψαν από τις καταλήψεις για να τους στείλουν στις χώρες τους ή για να τους κλείσουν στα Άουσβιτς του καιρού μας.

Οι καταλήψεις όμως δεν είναι ντουβάρια, είναι οι άνθρωποί τους. Εμείς όλοι και όλες δεν καταστελλόμαστε ποτέ.

 

Αλληλεγγύη στις εκκενωμένες καταλήψεις GARE, Rosa de Foc, Σπ. Τρικούπη 17 και Σπ. Τρικούπη 19.

 

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License