Ενημέρωση και φωτογραφίες από την συγκέντρωση στο δημαρχείο Καρδίτσας στις 22/8

Την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση, πάνω από 100 αγωνιστές και αγωνίστριες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και στη συνέχεια επιχείρησαν να μπουν σε αυτό ώστε να ματαιώσουν την προγραμματισμένη διαδικασία. Για ακόμα μια φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ξύλο και χημικά, ενώ δεν δίσταζαν να πετάνε ότι αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους προς τους συγκεντρωμένους. Μετά την επίθεση της αστυνομίας, η συγκέντρωση ανασυγκροτήθηκε μπροστά στην είσοδο του δημαρχείου και το κρατούσε αποκλεισμένο για να μην μπουν μέσα τα υπολειπόμενα μέλη της οικονομικής επιτροπής και ξεκινήσει η διαδικασία. Μετά από κάποια ώρα και αφού έγινε γνωστό στους συγκεντρωμένους ότι η διαδικασία έχει ματαιωθεί εξαιτίας «συνθηκών ανωτέρας βίας» πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης.

post image

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Την Πέμπτη 22/8/2019 στις 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της οικονομική επιτροπής για την επικύρωση της δημοπρασίας ενοικίασης έκτασης του Δήμου στην εταιρεία των αιολικών.

Την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση, πάνω από 100 αγωνιστές και αγωνίστριες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και στη συνέχεια επιχείρησαν να μπουν σε αυτό ώστε να ματαιώσουν την προγραμματισμένη διαδικασία. Για ακόμα μια φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ξύλο και χημικά, ενώ δεν δίσταζαν να πετάνε ότι αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους προς τους συγκεντρωμένους.

Μετά την επίθεση της αστυνομίας, η συγκέντρωση ανασυγκροτήθηκε μπροστά στην είσοδο του δημαρχείου και το κρατούσε αποκλεισμένο για να μην μπουν μέσα τα υπολειπόμενα μέλη της οικονομικής επιτροπής και ξεκινήσει η διαδικασία. Μετά από κάποια ώρα και αφού έγινε γνωστό στους συγκεντρωμένους ότι η διαδικασία έχει ματαιωθεί εξαιτίας «συνθηκών ανωτέρας βίας» πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι συνέχεια της συγκέντρωσης της 5ης Αυγούστου έξω από το δημαρχείο (οπού και πάλι επιχειρήθηκε μπλοκάρισμα της διαδικασίας και συμπλοκή με τα ΜΑΤ) αλλά και των ευρύτερων κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται εδώ και αρκετό καιρό τόσο στην περιοχή των Αγράφων όσο και στην πόλη της Καρδίτσας.

Οι 2 τελευταίες κινητοποιήσεις στο δημαρχείο Καρδίτσας, με την προφανή μαζικότητα και μαχητικότητα τους, έχουν καταστήσει σαφές τόσο στο κράτος και τους δημάρχους όσο και στους επενδυτές ότι καμία κίνηση που θα επιφέρει ανεπανόρθωτη καταστροφή στο ορεινό σύστημα των Αγράφων δεν θα μείνει αναπάντητη. Θα βρει απέναντί της, τις τοπικές κοινωνίες, τους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στη λεηλασία της φύσης και της ζωής τους.

Η «νίκη» της Πέμπτης, πέρα από τα συναισθήματα χαράς που προκάλεσε στους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί –αλλά και σε πολλούς άλλους που δεν μπόρεσαν να βρεθούν εκεί- έκανε κατανοητό ότι οι άνθρωποι που αγωνίζονται μπορούν να κερδίσουν μάχες, πιστεύοντας στις δικές τους δυνάμεις, συντονίζοντας τον αγώνα τους οριζόντια και διεκδικώντας μαζικά και μαχητικά.

Απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται. Απέναντι στα σχέδια τους θα βρουν την μαχόμενη κοινωνία. Απέναντι στην καταστολή ορθώνεται η μαζική και μαχητική αντίσταση.

ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΠΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

σύντροφοι-ισσες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License