Άμεση δημοκρατία

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία, είναι επιλογή δικτάτορα κάθε 4 χρόνια.

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία, είναι επιλογή δικτάτορα κάθε 4 χρόνια.

Οι ψηφοφόροι δεν έχουν έλεγχο στο τί θα κάνει η εκλεγμένη κυβέρνηση. Βγάζουν νόμους που ο λαός δεν θα συμφωνούσε ποτέ αν είχε την ευκαιρία να ψηφίζει για συγκεκριμένους νόμους.

Οι αντιπρόσωποι της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας δεν αντιπροσωπεύουν τον λαό, αντιπροσωπεύουν μόνο τον εαυτό τους και τα συμφέροντά τους. Λένε ψέμματα για να κερδίσουν τις εκλογές και μετά κάνουν συμφωνίες με τους πλούσιους.

Τελικά στη πράξη κυβερνούν μια χούφτα πλούσιοι, και η ψήφος του λαού απλά αλλάζει τα πολιτικά πρόσωπα που μιλάνε με τους πλούσιους. Δεν είναι δημοκρατία αυτό.

Το σύστημα πρέπει να αλλάξει. Ο λαός να ψηφίζει για συγκεκριμένους νόμους. Οι μόνοι νόμοι να είναι αυτοί που η πλοιοψηφία του λαού συμφώνησε, κι αν η πλοιοψηφία δεν συμφωνήσει τότε να μην περνάει ο νόμος.

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία πρέπει να αντικατασταθεί από την άμεση δημοκρατία. Αντί να ψηφίζουμε για πολιτικούς, να ψηφίζουμε για συγκεκριμένους νόμους.

από @ 31/08/2019 8:25 μμ.


Άμεση δημοκρατία με καπιταλισμό μη περιμένεις οτι θα δουλεύει σωστά, ακόμα κι αν εγκαθιδρυθεί.

από αλοεβερας 02/09/2019 3:40 πμ.


Στο συστημα που ζουμε τωρα η αμεση δημοκρατια (ή το να ψηφιζεις αμεσα νόμους όπως το αντιλαμβάνεσαι πχ) δεν θα μπορούσε να δουλέψει. 

Η άμεση δημοκρατία δεν θα αναιρούσε το γεγονός ότι οι ανώτερες τάξεις θα είχαν την δυνατότητα να επιρρεάσουν περισσότερο κόσμο με δικιά τους προπαγάνδα και έτσι να κατευθύνουν τους ψηφοφόρους εκεί που θέλουν. 

Τρανό παράδειγμα είναι η Ελβετία πχ που ο κόσμος ψήφισε σε δημοψήφισμα ότι δεν θέλουν να έχουν κατώτατο μισθό.


Δεν υπαρχει περιπτωση να επιβιωσει ο καπιταλισμος με αμεση δημοκρατια γιατι αμεσως το πρωτο πραγμα που θα ζητησουμε ολοι ειναι να περασουν απο λαικο δικαστηριο ολοι οι καπιταλιστες και να δωθει η οικονομια στον ελεγχο των εργαζομενων!

Ωστοσο η φραση αμεση δημοκρατια ειναι πολιτικα λαθος γιατι ειναι σαν να δεχεσαι οτι υπαρχει και εμεση δημοκρατια. δεν υπαρχει εμεση δημοκρατια, αυτο που εχουμε ονομαζεται κοινοβουλευτικη χουντα και δεν ειναι δημοκρατια. δεν υπαρχουν πολλες μορφες δημοκρατιας, μια ειναι η δημοκρατια, οταν κυβερνα αμεσα η κοινωνια. για αναλυση πανω σε αυτο το θεμα δες κειμενο https://bezedakos.blogspot.com/2014/09/blog-post_21.html

από Κομμουνιστής εργάτης 04/09/2019 1:25 μμ.


Μην ψάχνεσαι με ρεφορμισμούς άμεσης δημοκρατίας, διάβασε να καταλάβεις γιατί είναι χάσιμο χρόνου: https://komepan.blogspot.com/2007/10/blog-post_5546.html

από μικρο αλφα 06/09/2019 9:10 πμ.


Αμεση δημοκρατια δεν λεει και πολλα αν δεν υπαρχει φορος και δημοσιο για να διαχειριζεται.

Μπορεις να την προτεινεις οσο θελεις, αλλα κανενας δεν θα την ακολουθησει αν δεν υπαρχουν κοινα να διαχειριστει.

Αλλά ακόμα και αν είχες τα κοινά, υπάρχει άλλο εμπόδιο που είναι η ταχύτητα των αποφάσεων και πόσο χρόνο την ημέρα χρειάζοντε οι πολίτες για να πάρουν μέρος.

Αν οι νόμοι δεν είναι περιληπτικοί τότε δύσκολα θα το δεχτεί ο κόσμος.

Κάποιος πρότεινε άμεση δημοκρατία με bots, όπου ο κάθε πολίτης θα τρέφει τις πολιτικές του ιδέες στο bot και αυτό θα ψηφίζει για σένα νόμους δομημένους για να τα διαβάζουν τα bot.

Γενικα o καθε τροπος εξουσιας ειναι για την διαχειριση των κοινων και πόσο γρήγορα παίρνει αποφάσεις ... όσο πιο ιεραρχικός, τότε τόσο πιο γρήγορος.

από παρακατω 14/09/2019 10:45 μμ.


https://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grdialogs/troaditis_exchange.htm

μπορει να μην ειναι αμεσα απολυτα σχετικο αλλα λεει πολλα...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License