Είναι ανήθικο να κάνεις παιδιά όσο υπάρχει ο καπιταλισμός

Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει άμα οι προλετάριοι(εργαζόμενοι) δεν κάνουν παιδιά. Αυτό σημαίνει δυο πράγματα: οτι είναι ανήθικο να κάνουμε παιδιά που θα ζήσουν στη φρίκη του καπιταλισμού, και οτι το να μην κάνουμε παιδιά είναι ένας τρόπος ταξικού πολέμου ενάντια στους καπιταλιστές διότι έτσι αρνούμαστε να παραδώσουμε νέους σκλάβους στο σύστημά τους.

Πολλοί άνθρωποι χαίρονται όταν κάνουν παιδί, και κατά μεγάλο μέρος αυτή η χαρά οφείλεται σε μια κουλτούρα που έχει καλλιεργηθεί επίτηδες εδώ και πολύ καιρό από το καπιταλισμό και τις ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις. Οι καπιταλιστές χρειάζονται τα παιδιά για να τα εκμεταλλευτούν ως εργάτες, και οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις τα εκμεταλλεύονται ως στρατιώτες σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ως μητέρες νέων σκλάβων. Σήμερα μιλάνε για υπογεννητικότητα και δίνουν επιδόματα σε όποιον κάνει παιδιά. Το σύστημα θέλει τα παιδιά μας, γιατί πρέπει εμείς να του τα δώσουμε τόσο εύκολα όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να έχουμε ερωτική απόλαυση χωρίς εγγυμοσύνη;

Σε μια τέλεια κοινωνία δεν θα υπήρχε λόγος να μην κάνουμε παιδιά, αλλά δεν ζούμε σε μια τέλεια κοινωνία, αντιθέτως ζούμε σε μια πολύ άδικη κοινωνία. Τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί σκλάβοι του συστήματος. Γι'αυτό το σύστημα προσπαθεί να μας πείσει οτι είναι καλό να κάνουμε παιδιά. Πόσο καλό όμως μπορεί να θεωρηθεί το να παραδίδεις νέους σκλάβους στο σύστημα; Το παιδί σου θα αναγκαστεί να εργαστεί για τους καπιταλιστές κι έτσι θα υποστεί τη φρίκη του καπιταλισμού, θα ζήσουν την ανεργεία, τη φτώχεια, την καταπίεση στο χώρο εργασίας, θα μείνουν άστεγα, θα αρρωστήσουν και δεν θα έχουν ιατρική φροντίδα κλπ. Πολλά παιδιά θα εξαναγκαστούν να γίνουν στρατιώτες σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και θα σκοτωθούν για χάρη των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Πόσο ηθικό είναι να κάνεις παιδιά που ξέρεις οτι θα γίνουν σκλάβοι μέσα στο εκμεταλλευτικό σύστημα; Είναι σίγουρα ανήθικο, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.

Όταν κάνεις παιδιά βοηθάς το καπιταλισμό, πράγμα που σημαίνει οτι ένας τρόπος να πολεμήσεις τον καπιταλισμό είναι να μην κάνεις παιδιά. Αν όλοι οι προλετάριοι (εργαζόμενοι) αρνηθούν να κάνουν παιδιά, τότε ο καπιταλισμός δεν θα μπορεί να βρει νέους εργαζόμενους να εκμεταλλευτεί. Κάποτε οι καπιταλιστές εκμεταλλεύονταν τη παιδική εργασία στα εργοστάσια, και κάποτε οι ιδιοκτήτες σκλάβων εξανάγκαζαν διά της βίας τους σκλάβους να κάνουν σεξ ή βίαζαν οι ίδιοι σκλάβες ώστε να κάνουν παιδιά που τα χρησιμοποιούσαν ή τα πούλαγαν ως νέους σκλάβους. Σε κάποιες κοινωνίες υπήρχε νομοθεσία με αυστηρές ποινές για όποιον δεν παντρεύονταν. Κάθε εκμεταλλευτικό σύστημα χρειάζεται παιδιά για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει, κι αυτό σημαίνει οτι η έλλειψη παιδιών είναι απειλή για κάθε εκμεταλλευτικό σύστημα. Οι καπιταλιστές φοβούνται την υπογεννητικότητα γιατί όσο λιγότεροι είναι οι εργαζόμενοι τόσο λιγότεροι είναι και οι άνεργοι, κι άρα τόσο λιγότερο μπορούν οι καπιταλιστές να πιέσουν τους εργαζόμενους να δεχτούν μισθούς πείνας. Οι καπιταλιστές έχουν τεράστιο συμφέρον από τη γέννηση παιδιών, εμείς οι εργαζόμενοι όχι.

Το να μην κάνεις παιδιά λοιπόν είναι μια ηθική πράξη, και ταυτόχρονα και μια επαναστατική πράξη. Είναι ηθικό γιατί έτσι δεν δημιουργείς νέους ανθρώπους που θα νιώσουν τη φρίκη του καπιταλισμού. Και είναι επαναστατικό επειδή έτσι στερείς από τους καπιταλιστές τους νέους σκλάβους και νέους ανέργους που χρειάζονται. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει αν οι προλετάριοι (εργαζόμενοι) αρνούνται να κάνουν παιδιά.

Κι αν κάποια/ος έχει κάνει ήδη παιδιά; Τότε είναι ηθικό χρέος να τους δώσει όλα τα εφόδια που χρειάζονται ώστε να μπορέσουν να γίνουν μεγάλοι επαναστάτες. Να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν πώς δουλεύει το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και πώς μπορεί να γκρεμιστεί. Και να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν γιατί όταν μεγαλώσουν δεν πρέπει να κάνουν παιδιά.

Όποιος προλετάριος αισθάνεται ανάγκη να μεγαλώσει παιδιά, ας ηιοθετήσει παιδιά που είναι ορφανά. Υπάρχουν πάρα πολλά ορφανά παιδιά που χρειάζονται γονείς.

Το θέμα των παιδιών αφορά εντονότερα τις γυναίκες εργαζόμενες, καθώς το σύστημα χρησιμοποιεί τη μήτρα του σώματός τους για να πάρει το παιδί που θα γίνει μελλοντικός σκλάβος του συστήματος. Είναι λοιπόν και φεμινιστικό ζήτημα καθώς αφορά την γυνακεία απελευθέρωση.

Πρέπει άμεσα η εργατική τάξη να κυρήξει γενική απεργία γεννήσεων, να αρνηθούμε να παραδώσουμε νέους σκλάβους στα γρανάζια του καπιταλισμού.

από birthstriker 27/12/2020 3:16 πμ.


Κάποια φόρουμ και μπλογκ που ασχολούνται με τον αντιναταλισμό και την απεργία γεννήσεων:

https://www.reddit.com/r/antinatalism/

https://www.reddit.com/r/TrueAntinatalists/

https://www.reddit.com/r/Anarcho_Antinatalism/

https://www.reddit.com/r/Female_Antinatalism/

https://www.reddit.com/r/Birthstrike/

https://antinatalisminternational.com/

https://birthstrike.home.blog/

από indymediaκιας 30/12/2020 5:54 πμ.


Σύντροφοι διαχειριστές ξυπνάτε! Ανεβάζετε καθαρή φασιστική προπαγάνδα.

«Οι πολιτικές των ανοιχτών συνόρων και της πληθυσμιακής αντικατάστασης θα πρέπει να λάβουν την απάντηση που τους αξίζει...»

Ο τύπος λέει ότι οι καπιταλιστές εισάγουν μετανάστες, για να ρεφάρουν το αντιναταλιστικό κίνημα! Υπάρχει πιο ξεκάθαρο παράδειγμα παραπληροφόρησης και συκοφάντησης, με ρατσιστικό χαρακτήρα;  Και αποκαλεί τους μετανάστες «δεξαμενές» (έτσι είναι, αφού υιοθετήσαμε το «ροές», γινόμαστε και δημογραφικές δεξαμενές). Το ιντιμίντια λέει στο καταστατικό του ότι υπερασπίζεται τους αδύναμους, όχι τις φασιστικές μειονότητες.

Κάνει κρα ότι το θέμα «αντιναταλισμός» είναι ένα από τα σπαμ που φορτώνουν το ιντιμίντια για να ρίξουν την ποιότητα και να συκοφαντήσουν τις στήλες των Αναλύσεων και των Συζητήσεων.

Και βέβαια είναι μια φασιστική προπαγάνδα που γενικότερα προσπαθεί να συκοφαντήσει την αναρχία. Δήθεν είμαστε ενάντια στη ζωή.

Αυτή η προπαγάνδα ενάντια στη ζωή ξεκινάει με δεδομένο ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να ανατραπεί, άρα είναι καραγκαγκάν καθεστωτική. Κι από αυτό το δεδομένο κάνει ένα άλμα στην «πρόταση» αυτοκατασροφής όλης της ανθρωπότητας, υποτίθεται για να εξαφανιστεί ο καπιταλισμός. Αν δεν είναι αυτό συκοφάντηση του αντικαπιταλιστικού κινήματος, τι είναι; Να εξαφανιστούμε όλοι μαζί. Να ξεκινήσουμε εμείς οι επαναστάτες την άρνηση της ζωής, χωρίς να πειράξουμε τρίχα από τους αστούς. Αυτή η άποψη περνάει σ' ένα μέσο αντιπληροφόρησης που υπάρχει για να υποστηρίζει τους αγώνες των καταπιεσμένων.

Είναι δυνατόν να περνάει το φίλτρο της παραπληροφόρησης και της παραπλανητικής δημοσίευσης το επιχείημα ότι αν δεν κάνουμε παιδιά δεν θα έχουν οι καπιταλιστές εργάτες; Αρπάζει το πρόταγμα της γενικής απεγίας και το κάνει «γενική απεργία γεννήσεων». Όχι ταξικός αγώνας σήμερα, αλλά εγκατάλειψη της ζωής! Κι αυτό δεν θεωρούν οι σύντροφοι της ΔΟ ότι στρέφεται ενάντια στα υπαρκτά κινήματα. Δεν θεωρείται συκοφαντία και παραπλάνηση.

Ρίχνουν και λίγο φεμινισμό για να γίνει και σ' αυτό η γνωστή μανούρα.

Αν ίσχυε η Πολιτική Δημοσίευσης θα έπρεπε να κατέβουν όλες οι ανρτήσεις που «προπαγανδίζουν» αυτό το προβοκατόρικο κατασκεύασμα.

Ντροπή μας. Συλλογικά. Μας παίζουν μπάλα οι πράκτορες όπως γουστάρουν.

από Εξεγερμένη ροή. 30/12/2020 11:43 μμ.


Κλιματική αλλαγή , πανδημία , φτωχειά , πείνα , δυστυχία , καννιβαλιστική κουλτούρα , ψυχικές ασθένειες , ο καπιταλισμός που κοντεύει να μας φάει στο φούρνο με πατάτες , ρατσισμός , ομοφοβία , φανατισμός σε πολλά και διάφορα θέματα και ξέρω και εγώ τι άλλο.

Εγώ πρωσοπικά δε δίνω το μου* μου για αναπαραγωγή. Μπορεί στο μέλλον βέβαια να φάω καμιά φώτιση και να αποφασίσω να γίνω μανούλα αλλά τώρα μπα.

ok

από .. 01/01/2021 2:23 μμ.


συμφωνο με τα περισοτερα, αλλα οκ για να σταματηση να υπαρχη καπιταλισμος, θα πρεπει να αφανηστη η ανθρωποτητα ? .. ολο λαθος, παρε το θεμα απο αλη οπτικη

από Φιτσόρ 01/01/2021 11:48 μμ.


Εάν είναι ανήθικο να κάνουμε παιδιά επειδή υπάρχει καπιταλισμός τότε είναι ανήθικο και να ζούμε εμείς οι ίδιοι αφού υποτίθεται είμαστε προιόν ανήθικης πράξης των γονιών μας που στον καπιταλισμό αποφάσισαν να μας γεννήσουν. Εάν κάποιος θεωρεί ότι είναι ηθικό το να ζει τότε είναι ηθικό και να κάνει παιδιά. Η δική μου γνώμη είναι όποιο ζευγάρι είναι αγαπημένο και το θέλει ας κάνει παιδιά, ή όποιοι θέλουν να υιοθετούν ή ακόμα και να μεγαλώνουν παιδιά, δεν χρειάζεται να είναι δικά τους, εμένα μου αρέσουν τα παιδιά και θέλω μία κοινωνία να έχει παιδιά.


Δυστυχως οι περισσοτεροι ατριχοι πιθηκοι αναπαραγονται επειδη τους το επιβαλει η κοινωνια και επειδη φοβουνται το θανατο ...γι αυτο αναπαραγονται πολυ περισσοτεροι ιδιωτες σκλαβοι αντι για πρωτοποροι ελευθεροι επαναστατες ανθρωποι. 

Για αυτο ειμαστε στατιστικα καταδικασμενοι.

από Α 03/01/2021 10:09 πμ.


Αδυνατώ να παρακολουθήσω αυτό το είδος "λογικής" που ηθικοκολογεί περί της ιδιας της ύπαρξης της ζωής και και την ενοχοποιεί ως υπέυθυνη για τον καπιταλισμ... Μόνο αυτό μας έλειπε να ακούσουμε, την απάρνηση της ζωής σαν αντικαταλιστικό πρόταγμα! Αν είναι ανήθικο να γεννιούνται παιδια στον καπιταλισμό τότε είναι ανήθικο και το να ζούμε, επομένως με αυτή τη "λογική" δεν μένει παρα να προτάξουμε τη μαζική αυτοκτονία μας ως αντικαπιταλιστική πρακτική. Άρες, μάρες ...

από ΑΝΑΡΧΙΑ και ΖΩΗ 03/01/2021 7:38 μμ.


Εγώ είμαι σκαλωμένη ή κάποιοι δεν διαβάζουν τι επιτρέπουν να δημοσιεύεται;

Δικαιωμα στην αναπαραγωγη πλεον θα επρεπε να εχουν μονο οι ελευθεροι ανθρωποι, λέει στον τίτλο ο 2/1 7:32. Αν δεν είναι φασιστική προπαγάνδα αυτό τι είναι; Έχετε ακούσει ποτέ για την ευγονική; Δηλαδή, αυτή η πρόταση δεν είναι προπαγάνδα ευγονισμού; Ποιοί είναι αυτοί οι «ελεύθεροι» που θα στειρώσουν τους υπόλοιπους; Την ίδια «ελευθερία» επικαλούνται όλοι οι φασίστες.

Λαϊκό αίτημα: Να κρυφτούν επιτόπου όλες οι αναρτήσεις που προπαγανδίσουν τη φασιστική προπαγάνδα και συκοφαντία της αναρχίας, που αποκαλείται «αντιναταλισμός».

Γυναικείο άιτημα: Να αποκλειστεί από τα μέσα αντιπληροφόρηρσης κάθε πατριαρχική προπαγάνδα που θέλει να ορίσει πότε και γιατί θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε παιδιά.

Και επί του προσωπικού-πολιτικού, εγώ είμαι αγωνιζόμενος άνθρωπος, αντισπισίστρια και γι' αυτό θεωρώ απαράδεκτη για το ιντιμίντια την προσβλητική αναφορά στους πηθίκους κι είμαι και μάνα, γιατί έτσι γούσταρα και δεν έδωσα ποτέ λόγο σε κανέναν θεσμό επιβολής και δεν ζήτησα άδεια από κανέναν φασίστα. Αυτή την ελευθερία δεν θα τη χαρίσουμε σε κανέναν φασίστα με προβιά «αντιναταλιστή», όπως δεν τους χαρίζουμε και τον φεμινισμό, την ελευθερία να κάνουμε παιδιά μόνο όταν θέλουμε.

Τον θάνατο σίγουρα τον φοβούνται εκείνοι που προπαγανδίζουν ότι η ζωή είναι νομοτελιακά ένα βάσανο. Γι' αυτό προτάσσουν την παθητική υποτέλεια στον καπιταλισμό και την απάρνηση της ζωής. Οι επαναστατημένοι άνθρωποι κι οι ελεύθερες  κοινωνίες, δεν φοβούνται τον θάνατο κι έτσι χαίρονται τη ζωή, ακόμα κι όταν υπομένουν παλεύοντας ενάντια στα βάσανα της ταξικής κυριαρχίας και της πατριαρχίας. Φασίστες, ακούστε το καλά: Θα νικήσει η ζωή, όχι ο καπιταλισμός.----------- (Τελεία και παύλα)

Τα παιδιά του παγκόσμιου λουμπεναριάτου θα σας φάνε. Είμαστε αμέτρητες. Οι ελίτ είστε ένα τίποτα.

Θάνατο σ' αυτούς που μισούν τη ζωή. Θάνατο σ' αυτούς που προσκυνάνε τον καπιταλισμό σαν αιώνιο παντοκράτορα και θέλουν να πεθάνει η ανθρωπότητα μαζί του.

ΈΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ


Υποθέτω όλοι οι αναρχικοί είναι ηθικά κομπλέ αφού ζουν τελείως diy από τα ρούχα μέχρι το καφέ και πάνε να κάνουν κουμάντο στους επόμενους άνθρωπος. Αρε τι ζούμε...


Υποθετεις λαθος ...Υπαρχουν περισσοτερο ή λιγοτερο συνεπεις ανθρωποι που αυτοαποκαλουνται αναρχικοι και αγωνιζονται να βγουν απο το κατεστημενο και να χτησουν την ελευθερια με πολλους διαφορετικους τροπους ειτε εμεσους ειτε πιο αμεσους.

Αυτο δεν σημαινει οτι θα κατσουμε με σταυρωμενα τα χερια ή οτι θα αυτουποβιβαστουμε στο επιπεδο της πλειοψηφειας των μαζων που γουσταρουν και ειναι περηφανοι απολογητες της βιας (ειτε ως εξουσιαζομενοι ειτε ως εξουσιαστες) για χαρην πολιτικης ορθοτητας και χριστιανοφερτων ιδεαλιστικων κουσουριων ρομαντικο/ψευτοουμανιστικου αυτομαστιγωματος.

Εννοηται οτι θα κανουμε κουμαντο σε αυτους που πρεπει (ειτε μελλοντικους ειτε παροντικους εξουσιαστες) οταν πρεπει. Αν καποιοι αναρχικοι στο παρελθον δεν εκαναν το ιδιο ακομα δεν θα ειχαμε καταφερει τιποτα και η βαρβαροτητα του κοινωνικου δαρβινισμου μεσα στη οποια ειμαστε αναγκασμενοι να ζουμε απο την ωρα που θα γεννηθουμε θα ηταν τρισχειροτερη.

από απλα 20/02/2021 12:36 πμ.


Νομιζω πως δεν ειναι και πολυ αναρχικο καποιος να κουναει το δαχτυλο σε καποιον αλλο για το αν θελει να κανει παιδια η οχι. Δεν θα το εκτιμουσα αν ερχοταν καποιος και μου ελεγε οτι το πως νιωθω εγω σχετικα με τη δικη μου αναπαραγωγη ειναι ανηθικο και ασυνεπες. Μπορει και να μαλωναμε, γιατι αναρχια σημαινει οτι δεν θελω κανεναν να με κανει κουμαντο. Επισης οποιαδηποτε μορφη ευγονικης και για οποιοδηποτε σκοπο, δε λεει. Οχι επειδη ειναι της μοδας στο Reddit ο αντιναταλισμος να τον κανουμε σωνει και ντε κι εδω.

από δημιουργός 20/02/2021 2:06 πμ.


Τη ζωη μπορεί να τη δεί κανείς σαν δώρο, μπορεί και σαν τιμωρία. Το είναι ανήθικο να κάνεις παιδιά πάντως στον καπιταλισμό δείχνει άνθρωπο εχθρό της ζωής όπως είναι και ο καπιταλισμός. Άμα είναι έτσι λοιπόν γίνε suicide κομάντο ζώσου με εκρηκτικά και κάνε επίθεση στον καπιταλισμό, πάντως αυτή η σφιχτή ηθική περισσότερο ταιριάζει σε παππά ή σε τρολ παρα σε ελευθεριακό

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License