Γερμανία: Αναλήψεις ευθύνης από τρεις εμπρηστικές επιθέσεις

Λειψία: Εμπρηστική επίθεση σε οχήματα της Telekom | Βερολίνο: Εμπρησμός πύργου τηλεπικοινωνιών | Βερολίνο: Εμπρησμός οχήματος της WISAG

post image

Λειψία: Εμπρηστική επίθεση σε οχήματα της Telekom

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Ragnarok

Η φωτιά στις καρδιές μας συνεχίζει να καίει – το ίδιο και στην Telekom – Αλληλεγγύη με τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου

31.07.19: Χθες βράδυ, βάλαμε φωτιά σε δύο οχήματα της εταιρείας Telekom. Κίνητρό μας ήταν οι συλλήψεις τριών απ’ τα συντρόφια μας και η φυλάκιση δύο εξ αυτών. Για μία ακόμη φορά, οι προστάτες του Κράτους απήγαγαν κάποιους από ‘μάς, κι αυτό μας γεμίζει θυμό. Όμως, και για τα συντρόφια και για εμάς, ο αγώνας συνεχίζεται. Απ’ τις στιγμές της καταστολής, μπορούμε επίσης ν’ αναδυθούμε ισχυρότερες αν κάνουμε τα σωστά βήματα παρέα. Βλέπουμε λοιπόν τη συνεισφορά μας ως ένα βήμα προς μια επιθετική στρατηγική ενάντια στην καταστολή, κι ευελπιστούμε να δώσουμε δύναμη στα συντρόφια μας εντός κι εκτός φυλακής. Μα αυτό το μήνυμα πύρινης αλληλεγγύης δεν είναι μόνο γι’ αυτά. Είναι επίσης για όλους τους κρατούμενους και τις κρατούμενες του κοινωνικού πολέμου. Η αντι-εξέγερση δε θα μας καταβάλει!

Κάπου αλλού, κάποια συντρόφια έχουν ήδη εξηγήσει τις μηχανορραφίες της Telekom ενάντια στις καταπιεσμένες, έπειτα από σαμποτάζ σε έξι οχήματα της Telekom, σε οχήματα της Deutsche Bahn και σε ραδιο-κεραία της Vodafone, τον Ιούνη του 2018 (1):

“Η Telekom είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη και χειρίζεται τεχνικά δίκτυα για τηλέφωνα, κινητά, μεταφορά δεδομένων και online υπηρεσίες. Πέρα απ’ τη Γερμανία, η εταιρεία έχει θυγατρικές σε 14 ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, όπου αναμιγνύεται με παρόχους κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Με τη θυγατρική της, την T-Systems, η οποία λειτουργεί διεθνώς, η ομάδα αυτή αποτελεί έναν απ’ τους παγκόσμιους ηγετικούς παρόχους τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών, προορισμένη για μεγάλη κλίμακα πελατών, για οικονομικούς παράγοντες, για ενεργειακούς παράγοντες, και για τη δημόσια διαχείριση και ασφάλεια.

Για την αστυνομία, τον στρατό, και άλλες αρχές ασφαλείας, η T-Systems προσφέρει συνολικές λύσεις και τεχνολογία πληροφοριών. Υπό την ονομασία “PLX”, η Deutsche Telekom αναπτύσσει, μεταξύ άλλων πραγμάτων, ένα σύστημα πληροφοριών και αναζήτησης για την αστυνομία, στο οποίο εντάσσονται όλες οι σχετικές μέθοδοι αποδελτίωσης, όπως υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου, δεδομένα κράτησης, στοιχεία καταγραφής εγκλημάτων, κλπ. Με τον τρόπο αυτό, πρόκειται να στηριχτούν όλες οι διαδικασίες διαχείρισης των συναλλαγών, από την αρχική καταχώρηση ως την υποβολή των πρακτικών στο δικαστικό σώμα.

Επιπροσθέτως, η T-Systems προσφέρει τεχνολογίες για μια “Διαδραστική Ραδιοσυχνότητα Περιπολικών (IfuStw)”. Ένα κινητό αστυνομικό εργασιακό περιβάλλον με πολυλειτουργικά PC στα οχήματα, το οποίο επιτρέπει πλήρη ολοκλήρωση των υπαρχουσών αστυνομικών υποδομών και δομών επικοινωνιών. Οι συνδέσεις αυτές είναι σχεδιασμένες ώστε να μειώνουν τους χρόνους αντίδρασης και παρέμβασης, ενώ διευκολύνουν την εξασφάλιση αποδεικτικών στοιχείων μέσω βιντεοσκόπησης.”

Φωτιά στις φυλακές, τους κερδοσκόπους τους και τις κατασταλτικές αρχές!

Λευτεριά σε όλες τις κρατούμενες και όλους τους κρατούμενους!

(((A)))

(1) https://lib.anarhija.net/library/die-netzbeschmutzer-innen-incendiary-actions-against-telekom-deutsche-bahn-and-vodafone

Πηγή: AnarchistsWorldWide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Βερολίνο: Εμπρησμός πύργου τηλεπικοινωνιών

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Ragnarok

Οι κυρίαρχοι έχουν τη δύναμη να μας διαχωρίζουν, να διακόπτουν τις επικοινωνίες μας, να μας απομονώνουν και να μας εμποδίζουν. Μια στρατιά από μπάτσους, εισαγγελείς και δικαστές, είναι πάντα έτοιμη να μας ξεκλέψει απ’ την ελευθερία μας. Αυτό συνέβη πρόσφατα στο Αμβούργο, όταν τρία συντρόφια απήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από νυχτερινή επιχείρηση αστυνομικής παρακολούθησης, και δύο απ’ αυτά παραμένουν υπό κράτηση από τότε.

Τι είναι όμως αυτή η ελευθερία που έχουμε; Σ’ έναν κόσμο όπου οι τεχνολογικές συσκευές είναι μαζί μας όλη τη μέρα. Το Facebook, το Instagram και τόνοι άλλων εφαρμογών για smartphones, μας δίνουν την ψευδαίσθηση πως η συνεχής αποστολή μηνυμάτων αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική συμμετοχή. Εκεί όπου κάθε συναίσθημα, μήνυμα και δράση μετατρέπεται σε εμπόρευμα προς εκμετάλλευση. Εκεί όπου οι αλγόριθμοι και η τεχνητή νοημοσύνη καθορίζουν τις ανάγκες μας, και τα clicks και τα likes ορίζουν τις προσωπικότητές μας.

Δεν έχουμε γίνει όλοι σαν φυλακισμένοι, καταδικασμένοι να παίρνουμε απλώς τον χώρο μας στο τεχνολογικό δίκτυο που επεκτείνεται τριγύρω μας;

Παρότι είναι ίσως τα τείχη που μας διαχωρίζουν απ’ τους ανθρώπους που βρίσκονται στη φυλακή, είναι οι πύργοι τηλεπικοινωνιών, τα καλώδια οπτικών ινών, τα τσιπάκια κι οι αισθητήρες που μας αποτρέπουμε απ’ το ν’ αλληλεπιδρούμε πραγματικά ο ένας με την άλλη. Συνεπώς, θά ‘πρεπε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταστρέψουμε τούτες τις τεχνολογικές φυλακές.

Ως μια μικρή συνεισφορά σε αυτό, βάλαμε φωτιά σ’ έναν πύργο τηλεπικοινωνιών στο Buschkrugallee στη Neukölln, στις 2 Αυγούστου, χρησιμοποιώντας εμπρηστικούς μηχανισμούς. Με τη δράση αυτή έχουμε τη δυνατότητα να διασαλεύσουμε τις τηλεπικοινωνίες τους και να σαμποτάρουμε τη ροή των αγαθών και των δεδομένων, που συντηρούν τη λειτουργία της καπιταλιστικής επιβολής και καθιστούν δυνατή την τεχνολογική παραφροσύνη.

Οι φλεγόμενες καρδιές μας είναι με τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου και τον Loïc στο Αμβούργο, όπως επίσης και με τους αναρχικούς απ’ την Ελβετία, που βρίσκονται στη φυλακή είτε στην παρανομία έπειτα απ’ τον εμπρησμό ενός πύργου τηλεπικοινωνιών. Δεν είστε μόνοι σας!

Φωτιά και φλόγες στην κοινωνία-φυλακή!

Λευτεριά σε όλες τις κρατούμενες και όλους τους κρατούμενους!

Πηγή: AnarchistsWorldWide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Βερολίνο: Εμπρησμός οχήματος της WISAG

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Ragnarok

Στέλνουμε φλεγόμενους χαιρετισμούς στους έγκλειστους και τις διωκόμενες. Ακόμη κι αν δεν τις γνωρίζουμε, βρίσκονται στη φυλακή για εμάς.

Η πόλη είναι γεμάτη από στόχους. Ένας απ’ αυτούς, ένα όχημα της WISAG, παραδόθηκε στις φλόγες, κατά τη νύχτα της 7ης Αυγούστου στο Wedding, στο Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπήρχαν ακόμη ομάδες ενστόλων στη γειτονιά αυτή, οι οποίες πραγματοποιούσαν εκεί κάποια εκκένωση. Τη νύχτα, οι δρόμοι ανήκαν ξανά στους εμπρηστές.

Καταστρέφουμε οτιδήποτε υπηρετεί τους κανονισμούς του Κράτους, όπως κάνουν αυτές οι υπηρεσίες ιδιωτικών security με χαρούμενη αποδοχή. Αυτό είναι επίσης κι ένα μήνυμα χαιρετισμού στη Liebig 34, η σχεδιασμένη εκκένωση της οποίας θα επιφέρει περισσότερη καταστροφή.

Λευτεριά στον Loic, τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου και τον Antonin Bernanos!*

Λευτεριά σ’ όλες τις κρατούμενες κι όλους τους κρατούμενους!

Φωτιά στους επενδυτές και στις υπηρεσίες security!

@

* Ο Antonin Bernanos είναι αντιφασίστας μαχητής που φυλακίστηκε στη Γαλλία

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/08/08/berlin-germany-wisag-vehicle-torched-for-loic-the-park-bench-3-and-antonin-bernanos/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License