Ενημέρωση και φωτογραφίες από την συγκέντρωση στο δημαρχείο Καρδίτσας

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, από νωρίς το πρωί, αρκετοί αγωνιστές-ριες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Καρδίτσας με σκοπό να εμποδίσουν την δημοπρασία για την παραχώρηση 10 δημοτικών δασικών τεμαχίων σε εργολάβους για την εγκατάσταση τμήματος αδειοδοτημένης Γραμμής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και την πραγματοποίηση των απαραίτητων για το σκοπό αυτό έργων υποδομής.

post image

ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, από νωρίς το πρωί, αρκετοί αγωνιστές-ριες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Καρδίτσας με σκοπό να εμποδίσουν την δημοπρασία για την παραχώρηση 10 δημοτικών δασικών τεμαχίων σε εργολάβους για την εγκατάσταση τμήματος αδειοδοτημένης Γραμμής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και την πραγματοποίηση των απαραίτητων για το σκοπό αυτό έργων υποδομής. Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης προσπάθειας που πραγματοποιείται εδώ και καιρό τόσο στην περιοχή των Αγράφων, όσο στην πόλη της Καρδίτσας.

Η μαζική συγκέντρωση βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρή αστυνομική παρουσία η οποία είχε περικυκλώσει το δημαρχείο από πολύ νωρίς το πρωί και δεν άφηνε τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το σημείο.

Έπειτα από τις προσπάθειες των αγωνιστών (η οποίοι συγκεντρώθηκαν σε πολλά σημεία περιμετρικά του δημαρχείου, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε έξω από το δημαρχείο. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της δημοπρασίας πραγματοποιήθηκε σύγκρουση με τις κατασταλτικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ξύλο και δακρυγόνα.

Η συγκέντρωση ανασυγκροτήθηκε και στη συνέχεια ακολούθησε μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η κινητοποίηση της Δευτέρας ήταν μία από τις πολλές μάχες που έχουμε να δώσουμε για την υπεράσπιση των Αγράφων και την προάσπιση της φύσης από τα καταστροφικά σχέδια κράτους και κεφαλαίου. Τη Δευτέρα στάλθηκε ένα δυνατό μήνυμα στο κράτος, στους δημάρχους και στους επενδυτές. Μπορεί η δημοπρασία τελικά να ολοκληρώθηκε, αλλά εκείνο που έγινε πιο ορατό ήταν το αποτύπωμα της αντίστασης από ένα ευρύ φάσμα αγωνιστών. Η χθεσινή κινητοποίηση μπορεί να αποτελέσει μια ακόμα αφορμή για το πύκνωμα των δράσεων, την ένταση της αντίστασης, την αφύπνιση συνειδήσεων, την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση για την καταστροφή που θα έρθει αν τα Άγραφα μετατραπούν σε μια απέραντη βιομηχανική ζώνη.

Απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται. Απέναντι στα σχέδια τους θα βρουν την μαχόμενη κοινωνία.Απέναντι στην καταστολή ορθώνεται η μαζική και μαχητική αντίσταση.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ-ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΡΗΜΑΖΕΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

σύντροφοι-ισσες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση

Εικόνες:

από Αναρχικοί/Αναρχικές 08/08/2019 12:50 μμ.


post image

Το πρωί στις 5 /08 /2019 γύρω στους /στις 150 αγωνιστές /αγωνίστριες συμμετείχαν στην ανοιχτή συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Καρδίτσας όπου θα πραγματοποιούταν δημοπρασία ξεπουλήματος 10 δημοτικών δασικών τεμαχίων σε εργολάβους για την εγκατάσταση τμήματος αδειοδοτημένης έκτασης Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στα Άγραφα. Η μαζική συγκέντρωση βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρή αστυνομική παρουσία(ασφαλίτες, Δίας και ΜΑΤ) η οποία είχε περικυκλώσει το δημαρχείο και εμπόδιζε τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το σημείο. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της δημοπρασίας πραγματοποιήθηκε σύγκρουση με τις κατασταλτικές δυνάμεις ,οι οποίες απάντησαν με γκλοπιές , δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης . Η συγκέντρωση ανασυκροτήθηκε και στη συνέχεια με το τέλος της δημοπρασίας(η οποία τελικά και υπογράφηκε από τον πουλημένο δήμαρχο Φώτη Αλεξάκο παρά τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου),ακολούθησε μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης. Σήμερα στάλθηκε ένα μήνυμα στο κράτος , στους δημάρχους και στους επενδυτές! Απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται. Απέναντι στα σχέδιά τους θα βρουν τη μαχόμενη κοινωνία. Απέναντι στην καταστολή ορθώνεται η μαζική και μαχητική αντίσταση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ , ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License