Αφίσα: Αλληλεγγύη με τον Ντίνο Γιαγτζόγλου

“Θέλω να είστε σίγουροι, αγαπητοί μου σύντροφοι, ότι οι αξίες του αγώνα και της αλληλεγγύης είναι απείρως πιο διαχρονικές από κάθε σάπια κοινωνική επιταγή, από τη ρουφιανιά, το γλείψιμο και την υποταγή. Γι’ αυτό αν κάποιος αγωνιστής ζητήσει τη βοήθειά σας να μην αρνηθείτε, να την προσφέρετε απλόχερα ακολουθώντας τα άγρια ένστικτά σας · ακόμα και αν ελλοχεύει ο άγνωστος κίνδυνος να προδοθείτε μελλοντικά, αξίζει το ρίσκο για την πραγμάτωση των ιδεών μας. Αξίζει για την απτή απόδειξη ότι η αλληλεγγύη δεν είναι απλώς μια ωραία λέξη κενή περιεχομένου χωρίς ηθικά ερείσματα και υλική υπόσταση, ούτε μια ακίνδυνη ευκαιριακή ενασχόληση χωρίς ρίσκα και επαναστατικές αιχμές, αλλά ότι είναι ένα πραγματικό «οπλοστάσιο» που καταργεί στην πράξη τα τεχνητά δίπολα νομιμότητας-παρανομίας ή αθωότητας-ενοχής και διαθέτει «όπλα» για όλους όσους θέλουν όντως να επιτεθούν στο Υπάρχον. Αξίζει το ρίσκο γιατί θα γνωρίζετε ότι πράξατε σύμφωνα με τα αναρχικά σας «πιστεύω» και κόντρα στα ιερά κοινωνικά πρότυπα του φιλοτομαρισμού, της μετριοπάθειας και του συμβιβασμού, της νομιμοφροσύνης και της εθελοδουλίας…“ – Ντίνος Γιαγτζόγλου

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

Ο αναρχικός Ντίνος Γιαγτζόγλου συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας στις 28 Οκτωβρίου 2017, μια απ’ τις εθνικές εορτές της Ελλάδας, σε ενέδρα απ’ τις δυνάμεις της αντι-τρομοκρατικής, καθώς αποχωρούσε από ένα σπίτι-κρυσφήγετο νοικιασμένο με πλαστό όνομα απ’ τον ίδιο, κουβαλώντας οπλισμό.

Αρχικά φυλακίστηκε στη φυλακή της Λάρισας, μια πόλη 355 χλμ. μακριά απ’ την Αθήνα, με σκοπό να τον απομονώσουν απ’ τα συντρόφια, την οικογένεια και τους φίλους του, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την επικοινωνία με τον δικηγόρο του, και σχεδόν αδύνατη την προετοιμασία για τη δίκη του, καθότι η δικογραφία εμπεριέχει χιλιάδες σελίδες σε ψηφιακή μορφή.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2018, μεταφέρθηκε πίσω στην Αθήνα για μια δίκη που εκκρεμούσε σχετικά με παλαιότερη σύλληψή του σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, στα πλαίσια μιας γενικής απεργίας ενάντια στα οικονομικά μέτρα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης, τον Μάη του 2011. Έπειτα απ’ την αναβολή της δίκης αυτής, ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας να μεταχθεί επίσημα στον Κορυδαλλό, κοντά στο μέρος κατοικίας του.

Τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου, καθώς βρισκόταν προσωρινά στον Κορυδαλλό για τη δίκη αυτή και διεξάγοντας απεργία πείνας, μια ομάδα δεσμοφυλάκων μαζί με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας άρπαξαν τον σύντροφο που ήταν κλινήρης λόγω της απεργίας, για να τον μεταφέρουν ξανά στη φυλακή της Λάρισας. Ως άμεση απάντηση, ξέσπασε ξεσηκωμός από τους υπόλοιπους κρατουμένους, οι οποίοι κατέλαβαν σχεδόν όλες τις πτέρυγες της φυλακής, ενώ ζητήθηκε συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την άμεση επιστροφή του Ντίνου στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι ταραχές εξαπλώθηκαν στις φυλακές του Μαλανδρίνου και των Χανίων, και ένας εκπρόσωπος τους Υπουργείου Δικαιοσύνης συναντά τους εκπροσώπους των έγκλειστων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Απ’ τη Λάρισα, στις 25 Φεβρουαρίου, ο Ντίνος ανακοινώνει την έναρξη και απεργίας δίψας, ως απάντηση σ’ αυτήν την καινοφανή “απαγωγή”, και ως κλιμάκωση του αγώνα του. Πέτυχε εν τέλει τη μεταγωγή στις 2 Μάρτη, χάρη επίσης στη συμβολή ενός πλατιού και πολύμορφου πλαισίου αλληλεγγύης: πορείες, πανό αλληλεγγύης, παρεμβάσεις, καταλήψεις, οδοφράγματα και εμπρηστικές επιθέσεις άναψαν φωτιές σε καρδιές και νύχτες.

Ο Ντίνος κατηγορείται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, με το γνώριμο αντι-εξεγερτικό άρθρο 187Α, για την αποστολή αρκετών επιστολών-βομβών σε αξιωματούχους της Ε.Ε., σε οικονομικούς οργανισμούς και οίκους αξιολόγησης ανά την Ευρώπη, την Άνοιξη του 2017, συμπεριλαμβανομένου και του παγιδευμένου φακέλου στον Λουκά Παπαδήμο, πρώην Έλληνα Πρωθυπουργό, πρώην διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος, και πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά απ’ την έκρηξη του πακέτου, και για τον λόγο αυτό ο Ντίνος κατηγορείται επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η πρώτη δίκη για την κατοχή και μεταφορά όπλων και εκρηκτικών θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Για τη δεύτερη υπόθεση, οι έρευνες είναι ακόμη ανοιχτές, ενώ οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη επισκεφθεί την Αθήνα για να ερευνήσουν την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Ο Ντίνος αρνείται τις κατηγορίες ότι είναι ο δράστης των επιθέσεων και μέλος “τρομοκρατικής” οργάνωσης, και δηλώνει ότι και η ενοικίαση του διαμερίσματος και η μεταφορά υλικού ήταν μέρος της επαναστατικής του αλληλεγγύης με έναν διωκόμενο σύντροφο.

Ας μετουσιωθεί η αλληλεγγύη για ακόμη μια φορά σε απτή δράση όλων όσων πολεμούν για να διαταράξουν τη μεγα-μηχανή που εξοντώνει όλα τα σώματα.

Μια ζωντανή αλληλεγγύη, φτιαγμένη απ’ τις καρδιές που χτυπούν μαζί με το ίδιο πνεύμα και ένταση για έναν κόσμο διαφορετικό.

“Θέλω να είστε σίγουροι, αγαπητοί μου σύντροφοι, ότι οι αξίες του αγώνα και της αλληλεγγύης είναι απείρως πιο διαχρονικές από κάθε σάπια κοινωνική επιταγή, από τη ρουφιανιά, το γλείψιμο και την υποταγή. Γι’ αυτό αν κάποιος αγωνιστής ζητήσει τη βοήθειά σας να μην αρνηθείτε, να την προσφέρετε απλόχερα ακολουθώντας τα άγρια ένστικτά σας · ακόμα και αν ελλοχεύει ο άγνωστος κίνδυνος να προδοθείτε μελλοντικά, αξίζει το ρίσκο για την πραγμάτωση των ιδεών μας. Αξίζει για την απτή απόδειξη ότι η αλληλεγγύη δεν είναι απλώς μια ωραία λέξη κενή περιεχομένου χωρίς ηθικά ερείσματα και υλική υπόσταση, ούτε μια ακίνδυνη ευκαιριακή ενασχόληση χωρίς ρίσκα και επαναστατικές αιχμές, αλλά ότι είναι ένα πραγματικό «οπλοστάσιο» που καταργεί στην πράξη τα τεχνητά δίπολα νομιμότητας-παρανομίας ή αθωότητας-ενοχής και διαθέτει «όπλα» για όλους όσους θέλουν όντως να επιτεθούν στο Υπάρχον. Αξίζει το ρίσκο γιατί θα γνωρίζετε ότι πράξατε σύμφωνα με τα αναρχικά σας «πιστεύω» και κόντρα στα ιερά κοινωνικά πρότυπα του φιλοτομαρισμού, της μετριοπάθειας και του συμβιβασμού, της νομιμοφροσύνης και της εθελοδουλίας…“ Ντίνος Γιαγτζόγλου

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Ragnarok

Resistenze al nanomondo Collective: http://www.resistenzealnanomondo.org/

Spazio di documentazione La Piralide: http://www.lapiralide.noblogs.org/

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License