Πρωτοφανής λογοκρισία σε σάιτς με βιβλία

Ο οργανισμός πνευματικής λογοκρισίας που στεγάζεται Μετσόβου 5, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Δεν τον ενδιαφέρει μόνο να υπηρετεί τα υπερκέρδη του Hollywood αλλά και να κόβει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που λειτουργούν ως ελεύθερες βιβλιοθήκες. Στο όνομα του copyright, το ζητούμενο είναι να υπηρετήσει το νέο σκοταδισμό αποκόπτοντας την πρόσβαση από πηγές γνώσης.

Ο επαχθής οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας ξαναχτυπά. Αυτή την φορά στο στόχαστρο δεν βρίσκονται σάιτς με ταινίες αλλά σάιτς που προσφέρουν βιβλία. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε Ελλάδα και Ευρώπη. (Αν έχει άλλος διαφορετική ενημέρωση για το πρωτοφανές της ενέργειας να λογοκρίνεται η πρόσβαση σε βιβλία να την καταθέσει)

Δείγμα του σκοταδισμού που θέλει να φέρει η νέα κυβέρνηση, αποκλείεται με το έτσι θέλω η πρόσβαση σε ιστοσελίδες που είχαν την μορφή ελεύθερων βιβλιοθηκών και στις οποίες μπορούσες να κατεβάσεις όποιο βιβλίο ήθελες.

Οι ιστοσελίδες στις οποίες κόπηκε η πρόσβαση είναι οι εξής:

 libgen.is Gen.lib.rus.ec  Libgen.io  Libgen.pw  libgen.me b-ok.cc  b-ok.org bookfi.net library1.org

και όλες αφορούν την ελεύθερη κυκλοφορία βιβλίων.

Το χτύπημα εντάσσεται φανερά στο συνολικό σχεδιασμό της νέας εξουσίας να προωθήσει λογοκρισία, καταστολή και σκοταδισμό σε όλη την κοινωνία. Η απελευθέρωση του δολοφόνου Κορκονέα, η αναβάθμιση της καταστολής και του παπαδαριού πάει χέρι χέρι με την μαζική λογοκρισία σε ιστοσελίδες που προσφέρουν βιβλία.

Θα μας βρουν μπροστά τους.

από @ 01/08/2019 3:11 μμ.


Τα συριζαίικα τρολ το έριξαν στη φτηνή αντιδεξιά προπαγάνδα. Το κόψιμο της πρόσβασης στις ελεύθερες βιβλιοθήκες στο διαδίκτυο είναι παλιά ιστορία. Ίσχυε και επι συριζα δεν είναι απόφαση της νέας κυβέρνησης της νδ. Γι αυτό τα συγκεκριμέα sites φτιάχναν και φτιάχνουν συνέχεια mirrors για να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης.

από Απορία 01/08/2019 8:43 μμ.


Εγώ πάντως μόλις είχα πρόσβαση στο gen.lib.rus.ec, μήπως έτυχε;

από το ψάχνω 02/08/2019 1:21 πμ.


Μόνο στο .io δεν έχω πρόσβαση. Δεν προσπάθησα να κατεβάσω κάτι γιατί δεν ξέρω τι να κατεβάσω και πως, αλλά τα περισσότερα sites τα βλέπω.

από . 02/08/2019 6:48 μμ.


Proxy, αλλαγή DNS server ή VPN παρακάμπτουν το μπλοκάρισμα.


Τα πράγματα είναι απλά: Χρησιμοποιείστε ΤΟR και αποκτείστε ανωνυμία διαδικτυακά, ξεπεράστε την λογοκρισία και σερφάρετε ανώνυμα χωρίς η οποιαδήποτε κυβέρνηση να ξέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή σε ποια sites μπήκατε, πότε και για πόσο και ενδεχωμένος τι κάνατε εκεί να το site δεν υποστηρίζει https.Τα vpns και οι proxy servers ξέρουν ό,τι ακριβώς γνωρίζει και ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας σας, δηλαδή τα πάντα (εκτός αν τα χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με το TOR).

με λίγα λόγια δε θα μπορεί ο isp να επιβάλει φίλτρα στα site που επισκέφτεσαι

επεξήγηση εδώ https://hacks.mozilla.org/2018/05/a-cartoon-intro-to-dns-over-https/

οδηγίες εδώ https://www.zdnet.com/article/how-to-enable-dns-over-https-doh-in-firefox/

από blackdog 08/08/2019 11:42 πμ.


Γενικά προς στιγμή τα μπλοκαρίσματα περιορίζονται μόνο σε DNS (https://el.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System)

Αλλάζοντας τους dns του ISP απο το pc μας σε

Primary: 1.1.1.1

Secondary: 1.0.0.1

Προσπερνάμε το μπλοκάρισμα

https://www.windowscentral.com/how-change-your-pcs-dns-settings-windows-10

Καλό δίαβασμα

από an 08/08/2019 12:22 μμ.


Μπορεί να μην το έχει εφαρμόσει ακόμα ο ISP σας, γι αυτό μπορείτε και μπαίνετε. Έχουν περιθώρειο κάποιες ημέρες.

Για πιο αναλυτικές οδηγίες παράκαμψης: σχετικό κείμενο

από Πάμε καλά; 08/08/2019 4:04 μμ.


Μπορούν κάποιοι να μην γράφουν ότι θέλουν;

Η απόφαση για την λογοκρισία είναι εδώ https://opi.gr/edppi1/apofaseis-edppi

και εκεί φαίνεται καθαρά ότι ο αποκλεισμός στις βιβλιοθήκες έγινε στις 29 Ιούλη 2019. Επίσης φαίνεται το πρωτοφανές να κόβεται η πρόσβαση σε βιβλιοθήκες σε σχέση με τις άλλες αποφάσεις της επιτροπής που αφορούσαν μόνο την πρόσβαση σε ταινίες και υπότιτλους. 

από *** 08/08/2019 5:01 μμ.


Μια χαρά το onion routing, αλλά επειδή δεν είναι σχετικός όλος ο κόσμος, ας προσθέτουμε όταν αναφερόμαστε στο Tor, ότι δεν είναι  πανάκεια, ούτε μια απόλυτα ασφαλής λύση. Το Tor απαιτεί καλό διάβασμα του documentation, για να είναι σχετικά κι αναλογικά ασφαλέστερο από άλλες λύσεις. Αν δεν διαβαστούν προσεκτικά οι οδηγίες χρήσης και δεν γίνουν αντιληπτοί οι περιορισμοί και ο τρόπος λειτουργίας του, δυνητικά εκθέτει αντί να προστατεύει.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License