"[...και μόνο αν αρέσει στη γυναίκα"

Έκταση πήρε η δημόσια δήλωση του Μητροπολίτη της Μόρφου η οποία ακριβώς είχε ως έξης

Οι gay γεννιούνται κατά την ώρα του πρωκτικού έρωτα ενός straight ζευγαριού, και μόνο αν αρέσει στη γυναίκα. Τότε, η επιθυμία αυτή μεταφέρεται στο έμβρυο. Κι αυτό είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο. (1)

Πέρα από τον εγγενή σκοταδισμό - ανιμισμο, παρατηρείται και εδώ εκείνο το στοιχείο που ενώνει όλους τους οπαδούς της πατριαρχίας. Ο τρόμος που τους καταβάλει μπροστά στην ιδέα ότι υπάρχει περίπτωση άτομα που δεν είναι ετεροκανονικοί άντρες να απολαμβάνουν το σεξ...!

"ένας μεμονωμένος σεξιστής"

Πριν λίγες μέρες 19χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε το βιασμό της στην Αγία Νάπα από αγέλη Ισραηλινών νεαρων, που είχε καταλύσει στην Κύπρο λίγο πριν μπουν για τρία χρόνια στο εργοστάσιο παραγωγής βιαστών και δολοφόνων - κρατικοί στρατοί.

Εφτά άτομα κρατούνται εδώ και δύο εβδομάδες, ανακρίνονται κ τους απαγορεύεται η φυγή από τη χώρα.

Σύμφωνα με τους New York Times

Ο Ιωάννης Χαμπάρης, δικηγόρος που εκπροσωπεί τέσσερις από τους κατηγορούμενους, δήλωσε στο The Associated Press ότι οι εισαγγελείς είχαν ενημερώσει το δικαστήριο ότι η βρετανίδα είχε βιαστεί, αλλά δεν ήταν σαφές πόσοι από τους υπόπτους είχαν εμπλακεί. (2)

Το εξίσου ενδιαφέρον για το αντισεξιστικο κράτος μας είναι ότι ενώ η είδηση δημοσιοποιείται για μερες σε πλήθος διεθνών μίντια (Reuters, New York Times, Guardian κ.α.) στον ελληνικό τύπο υπάρχoυν απειροελάχιστα άρθρα που να γνωστοποιούν το γεγονος. Καθημερινή, Ναυτεμπορική, The Press Project αποκρύπτουν παντελώς το γεγονός, ενώ Εφσυν και Πρωτο Θέμα αναφέρουν το γεγονός αποκρύπτοντας την παραπάνω πληροφορία του δικηγόρου υπεράσπισης των βιαστών και μιλάνε μόνο για καταγγελία και για "ισχυρισμούς της 19χρονης". Το ίδιο ακριβώς που κάνει και σύσσωμος ο αστικός ελληνοκυπριακός τύπος. Περιττό να σημειώσουμε ότι η φυλλάδα Πρώτο Ψέμα, επιτρέπει τον οχετό σχολίων των φασιστών αναγνωστών της τύπου "καλά της έκαναν"...

"καμία σχέση με το κράτος μας"

Σε αντίθεση με το ελληνικό κράτος η εκκλησία της Κύπρου πληρώνει μόνη της το παπαδαριο της.

Η εκκλησία της Κύπρου είχε πετύχει από πολύ νωρίς να μην υπάγεται στο Πατριαρχείο της Ιστανμπούλ κατά την οθωμανική περίοδο, αλλά να συνομιλεί απευθείας με την Πυλη. Έτσι κατέχοντας για αιώνες το ρόλο του φεουδάρχη, του φοροεισπράκτορα, του τοκογλείφου, του ένοπλου χωροφύλακα και του μπάτσου της αλλης ζωής κατάφερε η αυγή του 20ου αιώνα να τη βρει με μια αμύθητη γαιοκτημονική περιουσία, τόσο στην Κύπρο όσο και σε όλη τη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα η Μόνη Κύκκου είναι το πιο πλούσιο νομικό πρόσωπο στη Κύπρο και η Αρχιεπισκοπή - που έχει χωριστά τα φράγκα της - είναι το δεύτερο πιο πλούσιο. (3)

Η Μονή Κύκκου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ίδρυση του κυπριακού κράτους. Μπορεί από το 1930 και έπειτα να αρχίζει να αναδύεται μια αστικη/καπιταλιστική τάξη, παρόλα αυτά εκείνη δεν θα είχε καμία τύχει αν η Μόνη Κύκκου δεν μετέβαλε το ρόλο της από μεγαλογαιοκτημονας σε καπιταλιστική τράπεζα (Τράπεζα Κύπρου) και σε πολιτική εκπρόσωπος όλων αυτών των αναδυόμενων δυνάμεων - ο Μούσκος (ο Μακάριος) είχε μεγαλώσει από μικρό παιδί εντός της Μονής και εντέλει εκεί τον έθαψαν. (4)

Ενώ αυτή η κυρίαρχη μερίδα του κεφαλαίου έχει τον έλεγχο του κυπριακού κρατους, με το πέρασμα του χρόνου δημιουργείται μια ανταγωνιστική μερίδα που συσπειρώνεται γύρω από την Ελληνική Τράπεζα και την Αρχιεπισκοπή και ευθυγραμμίζει τα συμφέροντα της με τον ελλαδικό ιμπεριαλισμό. (5)

Δηλαδή όλοι αυτοί οι αχυράνθρωποι παπάδες, όπως ο Μόρφου, είναι στρατηγικοί συνεργάτες και συναγωνιστές του ελλαδικού κράτους στην προσπάθεια του να διαβάλει την ανεξαρτησία και την ύπαρξη του κυπριακού κράτους.

Αυτός είναι ο λόγος που ενώ κατά διαστήματα η κυρίαρχη μερίδα του κυπριακού κεφαλαίου συζητάει έτσι ώστε να τα βρει με τους Τουρκοκύπριους, να αυξήσει την επικράτεια της, να άρει την εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία και να ανοίξει την μεγάλη τουρκική αγορά στις επιχειρήσεις της, τότε ακριβώς είναι που εμφανίζονται δημόσιες δηλώσεις σαν αυτές του Τομυ (αρχιεπίσκοπος Κύπρου) "Τούρκος καλός μόνο νεκρός" ή του μητροπολίτη Κερύνειας από άμβωνος "οποίος ψηφίσει Ναι στο σχέδιο Αναν, θα πάει στην κόλαση"...!

Δηλαδή το ελληνικό κράτος όλους αυτούς τους εν Ελλάδι σκοταδιστές παπάδες, δεν τους πληρώνει μόνο γιατί κάθε ώρα και στιγμή προπαγανδίζουν την υποτέλεια και την υποδούλωση, αλλά και επειδή οι υψηλά ιστάμενοι αυτών, αποτελούν οργανικό μέρος της ιμπεριαλιστικής του πολιτικής.

Παραπομπές

(1) http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/748531/mitropolitis-morfoy-pos-dimioyrgyntai-oi-gay

(2) https://www.nytimes.com/2019/07/18/world/europe/cyprus-israelis-rape.html

(3) Για το ρόλο της εκκλησίας στην ιστορία της Κύπρου μπορεί να δει κανείς σε όλο το έργο του σημαντικού Κύπριου αστού θεωρητικού Ρολάνδου Κατσιαούνη όπως και των πνευματικών του παιδιών. Αντίστοιχες εργασίες για το ελληνικό κράτος έχει κάνει η Σία η Αναγνωστοπούλου, μάλλον εξίσου καλές για να την αντάμειψαν με τον υπουργικό θώκο...

(4) Δες την Γ' Ημερίδα Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας Κύπρου (!) με τίτλο "Η Κύπρος τον 20ό αιώνα: Κράτος, Κοινωνία και Οικονομία".

(5) Μεταξύ πολλών άλλων δες το όλο το έργο της αρχιστελεχάρας του κυπριακού προεδρικού μεγάρου Μακάριου Δρουσιώτη, ή το βιβλίο του υπεξ της Κύπρου "Οι σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας και το Κυπριακό"

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License