Το απόγευμα της Παρασκευής 19/7 διεξήχθη πολιτική παρέμβαση στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγ. Φωτεινής, κατά την οποία μοιράστηκε η Αντιφασιστική Φρουρά μαζί με το χρονολόγιο αντιφασιστικού κινήματος. Στην επικοινωνία μας με τον κόσμο δώθηκε έμφαση στην μεγάλη αντιφασιστική νίκη που ώθησε την αποδυναμωμένη νεοναζιστική συμμορία εκτός βουλής και εκτός της προστασίας που της προσφέρει η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Ωστόσο τονίστηκε ότι αυτοί που την εξέθρεψαν, δηλαδή οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης και του καπιταλισμού, είναι στην κυβέρνηση και συνεπώς απομένουν ακόμα πολλοί αγώνες για να δοθούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πραγματοποιείται μια ακροδεξιά ανασυγκρότηση του κεφαλαίου με ξεκάθαρη αντεργατική επιθετικότητα. Αυτό αποδεικνύεται από το πλήθος ακροδεξιών στελεχών της ΝΔ, από την προώθηση «ευέλικτων ωραρίων», από την κατάργηση του ΑΜΚΑ για τους ξένους, του ΣΔΟΕ για τα αφεντικά και του ασύλου. Συμπληρωματικά, η υπαγωγή της ΕΡΤ και του ΑΠΕ στον ίδιο τον πρωθυπουργό έρχεται να ενισχύσει ένα κύμα προπαγάνδας από την αστική μιντιοκρατία σχετικά με την παραβατικότητα στα Εξάρχεια και την τουρκική επιθετικότητα, ώστε να πλήξει το ταξικό κίνημα και να το δηλητηριάσει με ρατσισμό και εθνικιστικές εξάρσεις.

Κρίνεται λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, επιτακτική η ανάγκη εκτεταμένης και επίμονης προπαγάνδας και αντιπληροφόρησης από τις οργανώσεις του ταξικού κινήματος ως αντίβαρο στην ακροδεξιά επίθεση στις συνειδήσεις του κόσμου. Εκτός από αυτό βέβαια απαιτείται η δυναμική συσπείρωση των εργαζόμενων και της νεολαίας στις οργανώσεις για να αγωνιστούν ενάντια στην επέλαση του αστισμού και να διατυπώθει η επαναστατική στρατηγική για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License