Ανακοίνωση για την προφυλάκιση του Χ.Κορτέση & τις διώξεις στα Leroy Merlin

Ανακοίνωση για την προφυλάκιση του Χ.Κορτέση για τις διώξεις στα Leroy Merlin https://pasamontana.blogspot.com

post image

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ!

Ο αγωνιστής Χριστόφορος Κορτέσης βρίσκεται στη φυλακή με την κακουργηματική κατηγορία της “ληστρικής κλοπής” επειδή επιχείρησε να αφαιρέσει πράγματα αξίας 180€ από το Leroy Merlin!

Μία διαδεδομένη, καθημερινή και άνευ σημαντικότητας πταισματική ή πλημμεληματική υπόθεση μικροκλοπής από πολυκατάστημα εξελίχθηκε σε ένα καφκικό σκηνικό όπου με ευθύνη της επιχείρησης, της ιδιωτικής εταιρίας security OVIT Α.Ε. και του υπεύθυνου ασφαλείας Κ. Δρίβα προσωπικά, της κρατικής ασφάλειας και της δικαστικής εξουσίας ένας γνωστός αγωνιστής ξυλοκοπήθηκε άγρια και προφυλακίστηκε, ενώ άλλοι έξι αγωνιστές διώκονται για συναυτουργία, ο ένας εκ των οποίων με μακρά διαδρομή στους κοινωνικούς συνδικαλιστικούς αγώνες στον κλάδο του εμπορίου και την ίδια την επιχείρηση.

Αυτή η υπόθεση ενώ έπρεπε να έχει λήξει απλά και άμεσα με την επιστροφή των αφαιρεθέντων ή έστω με αποζημίωσή τους, συνεχίστηκε με εγκλωβισμό και ανακριτικού τύπου ψυχολογικό πόλεμο (με σκοπό να εμπλακεί στην υπόθεση και ο εργαζόμενος συνδικαλιστής Γ. Α. που βρίσκεται στο στόχαστρο της διοίκησης), με την εκδικητική σύλληψη του Χ. Κορτέση, τον ξυλοδαρμό του με κουκούλα και την προφυλάκισή του και τελικά με τη δίωξη 7 συνολικά αγωνιζόμενων συντρόφων.

Το σύμπλεγμα ιδιωτικής-κρατικής ασφάλειας και δικαστικής εξουσίας δουλεύοντας για λογαριασμό των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων επιχειρεί με κάθε ευκαιρία να τρομοκρατήσει, να σπιλώσει, να εκδικηθεί και να καθηλώσει όσους αγωνίζονται, να τρομοκρατήσει ευρύτερα τους εργαζόμενους και τους μη προνομιούχους. Επιδίδονται καθημερινά σε μια προσπάθεια διατήρησης του ληστρικού τους συστήματος που ξεζουμίζει την κοινωνική πλειοψηφία όσο αυτοί απολαμβάνουν τα βρώμικα κέρδη τους. Αν είσαι πλούσιος ή αν έχεις κλέψει μερικά εκατομμύρια ευρώ (βλ. Εnerga) δε σε ακουμπάει κανείς, αν είσαι φτωχός θα βρεθείς στη φυλακή “δι’ ασήμαντον αφορμή”.

Δε θα αφήσουμε να εγκατασταθεί ένα νέο ειδικό καθεστώς για όσους και όσες αγωνίζονται, θα υπερασπιστούμε συλλογικά και μαχητικά τους ανθρώπους, τις δομές και τους αγώνες μας, όπως και κάθε έναν και κάθε μία που βάλλεται από τη βία του κράτους και του κεφαλαίου.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΟΡΤΕΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/-ΕΣ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ – ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥΝΤΑΙ – ΔΕΝ ΑΜΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

20/7/2019

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License