Αφίσα και παρεμβάσεις ενάντια στα αιολικά πάρκα στα Άγραφα και την "πράσινη" ανάπτυξη

Στις 12-13-14 Ιουλίου πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις αντπληροφόρησης με αφίσες, πανό και συνθήματα σχετικά με την ''πράσινη'' ανάπτυξη και την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Άγραφα σε μια σειρά από χωριά γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα (Μεσενικόλας,Μορφοβούνι-Κρυονέρι-Πεζούλα-Νεοχώρι-Νεράιδα -Μπελοκομυτης-Μουχα -Καστανια). Επίσης πραγματοποιήθηκε ανάβαση στην Τέμπλα Αγράφων.

post image

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ‘’ΠΡΑΣΙΝΗ’’ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Στις 12-13-14 Ιουλίου πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις αντπληροφόρησης με αφίσες, πανό και συνθήματα σχετικά με την ''πράσινη'' ανάπτυξη και την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Άγραφα σε μια σειρά από χωριά γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα (Μεσενικόλας,Μορφοβούνι-Κρυονέρι-Πεζούλα-Νεοχώρι-Νεράιδα -Μπελοκομυτης-Μουχα -Καστανια). Επίσης πραγματοποιήθηκε ανάβαση στην Τέμπλα Αγράφων. Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν κομμάτι της συνολικότερης προσπάθειας που πραγματοποιείται από αρκετούς αγωνιστές-ριες για την ανάδειξη των καταστροφικών συνεπειών που θα επιφέρει η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων και η "πράσινη ανάπτυξη" στη φύση και τις τοπικές κοινωνίες.

Απέναντι στη μετατροπή της «Ωραίας Κοιμωμένης» σε ένα απέραντο τοπίο από σίδερα, απέναντι στην καταστροφή της φυσικής ομορφιάς, της χλωρίδας, της πανίδας των Αγράφων, απέναντι στη μετατροπή της φύσης σε μια τεράστια βιομηχανική ζώνη για την άντληση κέρδους και την οικειοποίηση της γης από τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, υπάρχει ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα. Του αγώνα των τοπικών κοινωνιών για την προάσπιση του φυσικού κόσμου από τις αδηφάγες διαθέσεις του κράτους και των αφεντικών. Ενός αγώνα που διεξάγεται σε πολλά σημεία όπου εκδηλώνεται η επιθετικότητα των κυρίαρχων ενάντια στη φύση και τις τοπικές κοινωνίες και στόχο έχει να θέσει ανάχωμα στην επέλαση της ανάπτυξης. Ενός αγώνα που για να έχει προοπτική οφείλει να βάζει στο στόχαστρο, τους πραγματικούς υπεύθυνους για την καταστροφή που συντελείται.

Η ‘’ΠΡΑΣΙΝΗ’’ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΡΗΜΑΖΕΙ

ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΤΑ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License