Σήμερα 12/7 7μμ στη GARE: Από την πολύμορφη επίθεση στη ΣΤΕΓΗ, στην ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Συζήτηση για την οργάνωση της ταξικής σύγκρουσης στο κοινωνικό έδαφος: Παρασκευή 12 Ιούλη 7μμ στην Κατάληψη GARE (Καλλιδρομίου 74, Εξάρχεια). Θα ακολουθήσει προβολή ντοκυμαντέρ για την ένοπλη εξέγερση των ανθρακορύχων μεταναστών στο Colorado το 1914.

post image

Το πρώτο κύμα καταστολής καταλήψεων που ήρθε επί κυβέρνησης Σαμαρά μετά την κάμψη του αντιμνημονιακού κινήματος σηματοδότησε μια περίοδο μετωπικής κρατικής επίθεσης στην κοινωνική αυτοοργάνωση. Η κυβέρνηση Τσίπρα, με πολλές μεγάλης κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις προσπάθησε να ξεριζώσει τις μεταναστευτικές καταλήψεις, στέλνοντας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκατοντάδες επιπλέον ανθρώπους χωρίς χαρτιά και να εξορίσει από το κοινωνικό έδαφος τις μαχητικές πολιτικές-βιωτικές κοινότητες. Ο αντικαταληψιακός πόλεμος αποτελεί την ριζικότερη επίθεση στη ΣΤΕΓΗ, διότι αποσκοπεί στην εκμηδένιση των δυνατοτήτων αντίστασης απέναντι στη λεηλασία της, άμεσα, φράσσοντας την προοπτική κοινωνικής απαλλοτρίωσης των στεγαστικών υποδομών κι έμμεσα, επιχειρώντας να διαλύσει τις κοινότητες αγώνα, αφαιρώντας την εδαφικότητά τους.

Επίθεση στη ΣΤΕΓΗ αποτελεί το σύνολο του ταξικού πολέμου ενάντια στους εκμεταλλευόμενους και τους αποκλεισμένους, που εδώ και μια δεκαετία πολλαπλασιάζει εκείνους που ρίχνει στην υποκατηγορία της απόλυτης φτώχιας. Ειδική μορφή της οικονομικής τρομοκρατίας και λεηλασίας της ΣΤΕΓΗΣ αποτελούν οι κατασχέσεις κατοικειών. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα σπίτια που αρπάζονται από τις τράπεζες λόγω δανείων, αλλά και σ' εκείνα που αρπάζονται από το κράτος (και ήταν πάντα νόμιμο) λόγω χρεών στις «δημόσιες» επιχειρήσεις, προστίμων, ποινών και δικαστικών εξόδων. Είναι δεδομένο ότι αυτή η μορφή καταστολής και πρωτογεννούς συσσώρευσης πλήττει σχεδόν αποκλειστικά τους φτωχούς και τους ανυπότακτους.

Η πιο σύγχρονη μορφή επίθεσης στη ΣΤΕΓΗ, αιχμή της ταξικής μετατόπισης πληθυσμών και ανάπλασης των πόλεων, αποτελεί η επέκταση της βραχυχρόνιας μίσθωσης (airbnb). Εξώσεις, πίεση αύξησης των ενοικείων, εκτοπισμός των φτωχότερων στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές.

Ως επίθεση στη ΣΤΕΓΗ αντιλαμβανόμαστε την εκμετάλλευση κάθε βιωτικού πόρου, όπως το νερό και το ηλεκτρικό. Στον ίδιο αγώνα, για τη ΣΤΕΓΗ και τις ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ αντιμετωπίζουμε τις κομμένες παροχές νερού κι ηλεκτρικού.

Η πολύμορφη επίθεση στη ΣΤΕΓΗ εκτυλίσεται παράλληλα με την επίθεση στο δημόσιο ΧΩΡΟ. Στη γειτονιά μας, στα Εξάρχεια, έχουμε απέναντί μας τη διαρκή επί δεκαετίες αστυνομική πολιορκία, την επέκταση της αγοράς διασκέδασης, την απόπειρα αποστείρωσης του λόφου Στρέφη, την επικείμενη απόπειρα κατασκευής σταθμού Μετρό πάνω στην πλατεία. Ευρύτερα στο κέντρο της Αθήνας, μιλάμε για την στρατιωτικοποίηση του Πεδίου του Άρεως, την τουριστική περίφραξη του Φιλοπάππου κτλ.

Στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κατάληψη GARE στις 12 Ιούλη στις 7μμ, θα μιλήσουμε για την πάλη που έχει δοθεί σε όλα αυτά τα σημεία. Θα μιλήσουμε για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις της επίθεσης στη ΣΤΕΓΗ και στο δημόσιο ΧΩΡΟ στη γειτονιά μας, με σκοπό την δρομολόγηση πρωτοβουλιών αντίστασης. Θα μιλήσουμε για το πως μπορούμε να οργανώσουμε από κοινού την αυτοοργάνωση της βίου μας ενάντια στην τρομοκρατία και τη λεηλασία των αφεντικών. Για το πως μπορούμε να ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ και να ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ τους πόρους που έχουμε ανάγκη. Για την οργάνωση της ταξικής σύγκρουσης στο κοινωνικό έδαφος.

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει προβολή ντοκυμαντέρ: "LUDLOW, Greek Americans in the Colorado Coal War", για την ένοπλη εξέγερση των ανθρακορύχων μεταναστών στις Η.Π.Α. το 1914 και "PALIKARI", μια πιο αναλυτική ματιά πάνω στα υποκείμενα της εξέγερσης (έλληνες και άλλοι μετανάστες), τις κοινωνικές σχέσεις τους, τις συνθήκες που αντιμετώπιζαν και την εμπειρία του αγώνα τους.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License