Κάλεσμα για τη δίκη της αντιφασιστικής μοτοπορείας (30.09.12)

7 χρόνια μετά το δικαστήριο για την υπόθεση της αντιφασιστικής μοτοπορείας (30 Σεπτεμβρίου 2012) ξεκινάει στις 15 Ιουλίου 2019.

7 χρόνια μετά το δικαστήριο για την υπόθεση της αντιφασιστικής μοτοπορείας (30 Σεπτεμβρίου 2012) ξεκινάει στις 15 Ιουλίου 2019.

Εκείνο το απόγευμα της 30ης Σεπτέμβρη, η αντιφασιστική μοτοπορεία δεν πέρασε από την Πλατεία Αμερικής μόνο για να διαμαρτυρηθεί για τις εντεινόμενες φασιστικές επιθέσεις που ανθούσαν σε πολλές από τις γειτονιές της Αθήνας μέσα από τη συνεργασία κράτους και παρακράτους, αλλά κυρίως όπως ανέφερε και το αρχικό κείμενο συγκρότησής της, για να μεταφέρει μήνυμα οργάνωσης απέναντι σε μια βία που όσο αφηνόταν να δρα ανενόχλητη, αναβαθμιζόταν και γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη. Η Πλατεία Αμερικής δεν ήταν μόνο μία από τις γειτονιές όπου διάφορες μεταναστευτικές κοινότητες προσπαθούσαν να σταθούν στα πόδια τους κυνηγημένες από κάθε είδους μπάτσους, φασίστες και μαφίες. Ήταν παράλληλα και μια περιοχή στην οποία προσπαθούσε να πατήσει πόδι ένα ακόμα μόρφωμα με χαρακτηριστικά «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα», με βασικό καθήκον την παροχή μόνιμης και επιτόπιας συνδρομής στο κράτος για την αστυνόμευση των περισσευούμενων πληθυσμών.

Κάποια στιγμή στα στενά κάτω από την πλ. Αμερικής και ενώ κινούμασταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα οι χρυσαυγίτες ναζιστές Περρής και Παπαβασιλείου, επιτέθηκαν σε συντρόφους της μοτοπορείας. Η επίθεση απαντήθηκε άμεσα. Αυτή η κίνηση των φασιστών με την αυτονόητη αμυντική απόκρουση από την μεριά της πορείας ήταν και η αφορμή για την επίθεση που δεχτήκαμε από την ομάδα Δέλτα που μας ακολουθούσε. Στους 15 συλληφθέντες εκτός από την βία που μας ασκήθηκε κατά τη σύλληψη στη συνέχεια και καθόλη την 19ωρη παραμονή μας στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, ασκήθηκε ψυχολογική και σωματική βία με χτυπήματα, προσπάθειες εκφοβισμού και εξευτελισμού, σεξιστικά σχόλια προς τις συντρόφισσες κ.α. 6 ακόμα σύντροφοι κατηγορούνται με βάση τους αριθμούς πινακίδων οχημάτων που εγκαταλείφτηκαν κατά τη διάρκεια της παραπάνω επιδρομής. Και οι 21 έχουμε αναλάβει στην ανάκριση την ευθύνη και έχουμε υπερασπιστεί πολιτικά τη συμμετοχή μας στην πορεία.

Απέναντι μας, ως (ψευδο)μάρτυρες κατηγορίας, θα βρεθούν οι μπάτσοι των ομάδων Δέλτα, οι νεοναζί της Πλατείας Αμερικής και περήφανα μέλη των αγανακτισμένων της περιοχής.

‘Οπως κάναμε κάθε φορά έτσι και τώρα θα είμαστε εκεί να υπερασπιστούμε τις πολιτικές μας επιλογές. Μπροστά στην επερχόμενη επέλαση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και τις εξαγγελίες περί νόμου και τάξης να υψώσουμε αναχώματα, να δώσουμε τους αγώνες που μας αντιστοιχούν μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

Δίκη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 9.00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Εφετείο), οδός Δέγλερη

Συνέλευση κατηγορουμένων αντιφασιστών/ριων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License