Γράμμα της Anna, της Silvia και της Natascia για τη λήξη της απεργίας πείνας

Φυλακή της L’Aquila, Ιταλία: “Το ρίξιμο απ' τα ζάρια”

Φυλακή της L’Aquila, Ιταλία: “Το ρίξιμο απ' τα ζάρια”

Γράμμα της Anna, της Silvia και της Natascia για τη λήξη της απεργίας πείνας

Πηγή ελληνικής μετάφρασης

Ένα ποίημα έγραφε πως η ζωή είναι ένα παιχνίδι ζαριών ενάντια στη μοίρα, το οποίο γνωρίζουμε πως στους αναρχικούς αρέσει να παίζουν. Τελειώσαμε μια πρώτη παρτίδα. Ένας μήνας για να τεστάρουμε το έδαφος και να αφουγκραστούμε τα όρια του κελιού, ένας μήνας απεργίας πείνας για να καταστήσουμε ξεκάθαρο πως είμαστε ζόρικες να μπούμε σε κουτιά.

Την τριακοστή μέρα διακόψαμε, με σκοπό να επιστρέψουμε με περισσότερη δύναμη. Ένα πρώτο θετικό σημείο ισορροπίας βρίσκεται στη ζωντανή, αυθόρμητη και άμεση αλληλεγγύη εντός και εκτός φυλακών, η οποία έθεσε το ζήτημα ξεκάθαρα και έντονα.

Από εντός: ένας μήνας σε απεργία πείνας επίσης από τον Marco και τον Alfredo στις πτέρυγες AS2 στις φυλακές της Alessandria και της Ferrara, στην οποία συνέδραμε και η Natascia, έπειτα απ' την άφιξή της στη φυλακή της Rebibbia, και με την οποία συνεχίσαμε μαζί αφότου έφτασε εδώ, και επίσης συμμετείχαν και άλλοι σύντροφοι, ο Stecco, ο Ghespe, ο Giovanni, ο Madda, ο Paska και ο Leo.

Από τριγύρω: ακούσαμε τα χτυπήματα απ' τις γυναικείες και τις αντρικές πτέρυγες 41bis στη φυλακή της L’Aquila, μουσική που σπάει τη σιωπή του ορεινού φρουρίου, και στην οποία αντιδράσαμε και θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε όσο διαρκεί, σε αλληλεγγύη με όσες και όσους έχουν νιώσει στο πετσί τους αυτό το άθλιο καθεστώς εδώ και χρόνια.

Από εκτός: άμεσες δράσεις, προπαγανδιστικές παρεμβάσεις, δράσεις που αναστάτωσαν την Ιταλία και όλον τον κόσμο, έχουν λειτουργήσει σα μεγάφωνο για κάτι που δεν είναι παιχνίδι: διακρίσεις εντός της φυλακής, κύκλοι τιμωριών, εξευγενισμός των κατασταλτικών στρατηγικών από αντι-αναρχικό πρίσμα, και όχι μόνο. Δεν υπάρχει κάτι που να μη γνωρίζαμε, και διατηρούμε ακμαία την αντίληψή μας, καθώς, τόσο εντός όσο και εκτός τειχών, οι σπίθες που είναι έτοιμες να πολλαπλασιαστούν βρίσκονται παντού, και αυτό είναι που μας δίνει δύναμη και αποφασιστικότητα.

Είναι μόνο μια αρχή που ελπίζουμε να αποτέλεσε με ένεση αυτοπεποίθησης για τις προοπτικές και τις δυνάμεις που κουβαλάμε, εντός και εκτός τειχών.

 

L’Aquila, 28 Ιούνη 2019

Silvia, Natascia, Anna

Πηγή: https://insuscettibilediravvedimento.noblogs.org/post/2019/07/04/it-en-fr-carcere-dellaquila-italia-un-coup-de-des/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License