Ανατολική Θεσσαλονίκη: Αποχή από τις εκλογές - Οργάνωση της ταξικής αυτοάμυνας και αντεπίθεσης


post image

Γιγαντοαφίσα που κολλήθηκε στις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης αυτές τις μέρες:

Η καπιταλιστική εξουσία και ο κρατικός δεσποτισμός μακροημερεύουν.

Όσο εμείς συνεχίζουμε να αναθέτουμε την επίλυση των προβλημάτων μας σε «ειδικούς», όσο θρέφουμε αυταπάτες συμμετοχής στα κοινά μέσω των εκλογών της αστικής δημοκρατίας, όσο κινούμαστε στη λογική του μικρότερου κακού και σερνόμαστε ταπεινωμένοι στις κάλπες για να νομιμοποιήσουμε το βαθμό της έντασης της εκμετάλλευσής μας χωρίς να είμαστε σε θέση να οργανωθούμε ουσιαστικά εναντίον της.

Οι αστοί πολιτικοί και τα αφεντικά χαμογελάν.

Όσο εμείς δεν αγωνιζόμαστε και παρατηρούμε μουγκοί τη φτωχοποίηση και την υποτίμηση των μισθών και των όρων ζωής μας, όσο αφήνουμε το σεξισμό και το ρατσισμό να μας διαιρεί και να στοχοποιεί τους διαφορετικούς, τους αδύναμους, τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους, τους μετανάστες, όσο βλέπουμε αμέτοχοι τον εθνικισμό και το μιλιταρισμό –δεξιό και αριστερό- να στρατιωτικοποιεί το σύνολο της καθημερινότητάς μας και να μας προετοιμάζει για νέες σφαγές για πετρέλαια και φυσικά αέρια στο όνομα της «ανάπτυξης» και της πατρίδας.

Το προλεταριάτο δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

Στις φτωχογειτονιές και στις ουρές των ΟΑΕΔ. Στο άγχος που νοιώθουμε μπας και προλάβουμε 8μηνη σύμβαση ή μια θέση για παιδικό σταθμό. Στα τέλη του μήνα που περιμένουμε να μπουν τα 546 ευρώ για όσους είναι τυχεροί και δε δουλεύουν μαύρα ή με μειωμένο ωράριο. Στις αρχές του μήνα που πρέπει να βάλουμε το νοίκι που τρώει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού μας, στις υπηρεσίες ενέργειας και ύδρευσης που περιμένουμε για διακανονισμό των χρεών, στα μέσα μεταφοράς με τα πανάκριβα εισιτήρια, στις –ήδη ή προσεχώς- ιδιωτικοποιημένες υποδομές, παραλίες, εκτάσεις πράσινου. Στα χωριά μας τα οποία διαπερνούν αγωγοί και ετοιμάζονται να γίνουν νέες εξορύξεις τσακίζοντας το περιβάλλον και τις συνθήκες ζωής μας. Στις λίστες αναμονής για ένα χειρουργείο στο υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγείας αλλά και στους καταλόγους της στρατολογίας. Στις δολοφονίες εργαζομένων σε ώρα δουλειάς και στις δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα.

Παντού μέσα στο απέραντο καπιταλιστικό εργοστάσιο όπου οι ζωές μας χάνουν κάθε αξία, είμαστε απίστευτα πολλοί αυτοί που δεν αντέχουν άλλο να ζουν έτσι αναζητώντας μία άλλη προοπτική χωρίς ακόμα να την έχουν συγκροτήσει, αυτές που δε βρίσκουν κανένα λόγο να ψηφίσουν, αλλά κι αυτοί που ξέρουν πως αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License