Σε προεκλογική συνάθροιση της Χρυσής Αυγής στην Σαλαμίνα, στην καφετέρια “Αντίκο” στον Άγιο Νικόλαο, η παρουσία του υπόδικου Λαγού δεν ήταν αρκετή για να κυλήσουν ομαλά οι αντι-εργατικές τους ζυμώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να προηγηθεί κάλεσμα από κάποια συλλογικότητα ή από κατοίκους της περιοχής, μία ομάδα νεολαίων που δεν ξεπερνούσε τον αριθμό των 5 ατόμων κατευθύνθηκε στο μαγαζί και, αφού στάθηκε απ’ έξω, φώναξε αντιφασιστικά συνθήματα με χαρακτηριστικά εκείνα των ”φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες” και ”ο φασισμός δε χωράει στην Σαλαμίνα”. Η ομιλία του Λαγού διεκόπη και ύστερα από εκκλήσεις του, περιπολικό της αστυνομίας που βρισκόταν κοντά, σταμάτησε τους νεαρούς και τους απείλησε με σύλληψη με σκοπό την εκδίωξη τους.

Ο αυθορμητισμός της νεολαίας του νησιού μόνο τυχαίος δεν είναι. Τα τελευταία χρόνια, από τη δίκη των Χρυσαυγιτών βασανιστών του μετανάστη Ουαλίντ, μέχρι και πέρσι στην απόκρουση της ενέδρας Χρυσαυγιτών, σε εκδήλωση της ΟΡ.Μ.Α. στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, ο μαχητικός αντιφασισμός, για άλλη μία φορά, απέδειξε πως όχι μόνο ήρθε για να μείνει, αλλά και πως εμφανίζονται συνεχώς πλούσιες προοπτικές μπροστά του για να διαλύσει πλήρως τους φασίστες.

Οι 4-5 εναπομείναστες, μίζεροι Χρυσαυγίτες, που αποτελούν τον ”σκληρό” πυρήνα της Σαλαμίνας, αισθανόμενοι πως το καράβι βουλιάζει, δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν ούτε λίγους πιτσιρικάδες που έχουν αναθαρρήσει από τις πρόσφατες νίκες του μαχητικού αντιφασισμού και έχουν την αυτοπεποίθηση να αντικρίσουν τον σωματέμπορα Λαγό και για να του υπενθυμίσουν τη μοίρα του. Ο τσαμπουκάς των παιδιών και η αδυναμία της Χρυσής Αυγής να τρομοκρατήσει μία παρέα αντιφασιστών που συνόδευσαν τον απογευματινό τους καφέ με λίγα αντιφασιστικά συνθήματα προς τον έναν από τους ηθικούς αυτουργούς στη δολοφονία Φύσσα, αποδεικνύουν την μεγάλη οργανωτική αδυναμία της Χρυσής Αυγής που την ώθησε το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα. Πλέον, έχει γίνει καθημερινότητα: οι φασίστες απομονώνονται στις γειτονιές, δέχονται την κοροϊδία, τον περίγελο από το λαό και παράλληλα ο μαχητικός αντιφασιστικός παλμός ακούγεται παντού ενισχύοντας τους πανταχού αντιφασίστες και κομμουνιστές.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License