3-7: Συγκέντρωση ταξικής αλληλεγγύης στην Ξηροκρήνη | κατάληψη Terra Incognita

Συγκέντρωση ταξικής αλληλεγγύης, Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 19:00 Εκκλησία των Αγίων Πάντων στην Ξηροκρήνη

post image

Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Ξηροκρήνης και συγκεκριμένα περιμετρικά του σιδηροδρομικού σταθμού, δεκάδες μετανάστριες και μετανάστες έχουν βρεί στέγη , μετατρέποντας σε καταλύματα τα βαγόνια που βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Αυτή η συνθήκη που μόνο οργή και πόνο μπορεί να δημιουργήσει οδηγεί καθημερινά στην ανέχεια δεκάδες συνανθρώπους μας, που προσπαθούν να επιβιώσουν.

Μέσα στη γειτονιά της Ξηροκρήνης ο καθένας μας μπορεί να δεί κάθε απόχρωση της ανέχειας είτε αυτή αφορά τους ντόπιους είτε τους μετανάστες. Μιλάμε για μια από τις κατεξοχήν φτωχογειτονιές της πόλης όπου καθένας μας θα δεί πως τους κατοίκους της τους ενώνει η φτώχεια και η εξαθλίωση σε όλο της το φάσμα, η αδιαφορία και η εγκατάλειψη από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς η γειτονιά δεν αποτελεί προσοδοφόρα ζώνη για τις καπιταλιστικές προσδοκίες.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, νεοναζί του ιερού λόχου χέρι-χέρι με τους μπάτσους κάναν την εμφάνισή τους πριν λίγες μέρες για να καθαρίσουν τη γειτονιά από τους μετανάστες. Σε αυτήν τη γειτονιά που έχει βαθιά προσφυγική ιστορία* και ένα πολύτιμο αντιστασιακό παρελθόν**, τα σύγχρονα τάγματα εφόδου θα βρούν μπροστά τους ενωμένους όλους του κατοίκους της περιοχής. Γιατί στις γειτονιάς μας αυτά που μας ενώνουν και αυτά που μας χωρίζουν δεν κρύβονται κάτω από σημαίες και πατρίδες, έθνη και φυλές. Μας χωρίζουν και μας ενώνουν οι σχέσεις εξουσίας, η καθημερινή βία και η καταπίεση που δεχόμαστε από το κράτος και τα αφεντικά, τους φασίστες και κάθε επίδοξο θιασώτη της νομιμοποιημένης εξαθλίωσης.

Οικοδομούμε μέτωπα κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης ενάντια στην φτώχεια και την εξαθλίωση

Ενάντια στον νόμιμο εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης που προάγει το κράτος και το κεφάλαιο

Ενάντια στην εμφάνιση οργανωμένων φασιστικών ταγμάτων εφόδου

Ενάντια σε επίδοξους αγανακτισμένους κατοίκους, που βρίσκουν το συμφέρον τους πλάι στ’ αφεντικά τους

Συγκέντρωση ταξικής αλληλεγγύης, Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 19:00

Εκκλησία των Αγίων Πάντων στην Ξηροκρήνη

*στην Ξηροκρήνη εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες που εκτοπίστηκαν βίαια από τη μικρασιατική καταστροφή το 1922 αλλά και άλλες μεταγενέστερες περιόδους.

**βαρύνουσας σημασίας είναι η αντιστασιακή δράση των κατοίκων κατά τη ναζιστική Κατοχή. Στην Ξηροκρήνη υπήρχε κρησφύγετο αντιστασιακών με τυπογραφείο για έκδοση προκηρύξεων και ενημερωτικού υλικού, το οποίο όμως ανακαλύφθηκε από τους Ναζί και καταστράφηκε. Στις 11 Μαΐου 1944 εκτελούνται από τους Ναζί, οκτώ αντιστασιακοί νέοι 20-30 ετών, στην περιοχή Καΐστρι μεταξύ Ξηροκρήνης και Επταλόφου.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License