ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ-ΙΘΑΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (CNI-CIG) και του EZLN

Το πέρασμα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού σημαδεύει τα βήματά του με το αίμα των λαών μας, όπου ο πόλεμος μαίνεται γιατί δεν εγκαταλείπουμε τη γη μας, την κουλτούρα μας, την ειρήνη και τη συλλογική μας οργάνωση, γιατί δεν εγκαταλείπουμε την αντίστασή μας ούτε παραδινόμαστε στο θάνατο.

post image

Στους λαούς του κόσμου

Στα δίκτυα στήριξης του CIG

Στην εθνική και διεθνή Έκτη

Στα μέσα ενημέρωσης

Το πέρασμα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού σημαδεύει τα βήματά του με το αίμα των λαών μας, όπου ο πόλεμος μαίνεται γιατί δεν εγκαταλείπουμε τη γη μας, την κουλτούρα μας, την ειρήνη και τη συλλογική μας οργάνωση, γιατί δεν εγκαταλείπουμε την αντίστασή μας ούτε παραδινόμαστε στο θάνατο.

Καταγγέλλουμε τη δειλή επίθεση που διαπράχθηκε στις 31 Μάη στην ιθαγενική κοινότητα Ναούα του Σακουαλπάν, κοινότητα μέλος του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου στο δήμο της Κομάλα στην Κολίμα, στην οποία επίθεση ναρκο-παραστρατιωτικός πυροβόλησε με όπλα βαρέως τύπου μία ομάδα νέων δολοφονώντας έναν από αυτούς και αφήνοντας τρεις βαριά τραυματισμένους.

Για το βαρύ συμβάν καθιστούμε υπεύθυνα και τα τρία επίπεδα της κακής κυβέρνησης που επιτρέπουν σε αυτές τις ναρκο-παραστρατιωτικές ομάδες να δρουν στην περιοχή, και κυρίως τον διευθυντή Δημόσιας Ασφάλειας Χαβιέρ Μόντες Γκαρσία. Απαιτούμε τον απόλυτο σεβασμό στα ήθη και τα έθιμα της ιθαγενικής κοινότητας Ναούα του Σακουαπλάν.

Καταδικάζουμε την επίθεση και την καταστροφή που συνέβησαν στις 31 Μάη στο Ρεμπογιέρο και στο Ρίο Μίνας που ανήκουν στην κοινότητα Μπινίτσθα στο Σαν Πάμπλο Κουάτρο Βενάδος στο δήμο της Σατσίλα στην Οαχάκα, από ένοπλη ομάδα που κατέστρεψε βίαια τα σπίτια δεκάδων οικογενειών.

Μία πολυπληθής ομάδα ατόμων, βαριά οπλισμένη, έφτασε στην περιοχή, πυροβολώντας και συνοδευόμενη από εκσκαφείς και μπουλντόζες. Μέσα σε ένα καταιγισμό πυροβολισμών κατεδάφισε τα σπίτια, αναγκάζοντας τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, ανάμεσά τους και παιδιά, να φύγουν από την κοινότητα και να καταφύγουν στο βουνό.

Κατεδάφισαν 24 σπίτια, έκαψαν το καλαμπόκι και τους αποθηκευμένους για σπορά σπόρους, έκαψαν όλα τα υπάρχοντα της κοινότητας, ως και τα ρούχα και τα παπούτσια. Και επιπλέον έκλεψαν ζώα, τις ηλεκτρικές γεννήτριες και τις αντλίες νερού.

Καταδικάζουμε την καταστολή και την εκδίωξη, στις 30 Μάη, των συντρόφων μας και των συντροφισσών μας της ιθαγενικής κοινότητας Οτομί στην Πόλη του Μεξικού, οι οποίοι εκδιώχθηκαν βίαια από ομάδες κρούσης της κακής κυβέρνησης και κτηματομεσιτικών εταιριών με τη βοήθεια εκατοντάδων αστυνομικών ΜΑΤ στην υπηρεσία του Νέστορ Νιούνες, δημάρχου του Κουαουτεμόκ, από τον καταυλισμό που διατηρούσαν στην οδό Λόντρες της συνοικίας Χουάρες, όπου η κοινότητα των Οτομί διατηρεί προσωρινούς καταυλισμούς από τη μέρα του σεισμού στις 19 Σεπτέμβρη του 2017.

Καταδικάζουμε το ναρκο-παραστρατιωτικό κλοιό που εγκληματικές ομάδες, υπό την κάλυψη και τη στήριξη και των τριών επιπέδων της κακής κυβέρνησης και όλων των πολιτικών κομμάτων, διατηρούν ενάντια στις κοινότητες του Ιθαγενικού Λαϊκού Συμβουλίου Εμιλιάνο Ζαπάτα του Γκερρέρο (CIPOG-EZ) που οικοδομούν ειρήνη και αυτονομία με τον αγώνα τους στους δήμους της Τσιλάπα και του Χοσέ Χοακίν δε Ερρέρα.

Καλούμε τους λαούς του Μεξικού και το κόσμου να είναι σε επαγρύπνηση και να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των λαών του Γκερρέρο, να σπάσουν τον κλοιό που επιβάλλεται βίαια με στόχο την ιδιοποίηση των ιθαγενικών εδαφών από τον καπιταλισμό και που εδώ και μέρες εμποδίζει την εισαγωγή τροφίμων και φαρμάκων στις κοινότητες του Γκερρέρο. Καλούμε στη στήριξη της συγκέντρωσης τροφίμων και αναγκαίων αγαθών: καλαμπόκι, ρύζι, φασόλια, ζάχαρη, τόνος, χαρτί υγείας, πάνες και φάρμακα μπορούν να παραδοθούν στην έδρα της UNIOS, στην οδό Δρ. Καρμόνα και Βάγιε 32, στην συνοικία Ντοκτόρες, στην Πόλη του Μεξικού.

Επαναλαμβάνουμε ότι η μάννα μας γη δεν είναι προς πώληση ούτε στο μεγάλο κεφάλαιο ούτε σε κανέναν. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν διαπραγματευόμαστε την ύπαρξή μας και ως εκ τούτου ούτε και την αντίσταση των λαών μας.

Ιούνης 2019

Για τη ολική ανασυγκρότηση των λαών μας!

Ποτέ πια ένα Μεξικό χωρίς εμάς!

Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο – Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης

Ζαπατιστικός Στρατός για την Εθνική Απελευθέρωση

 

https://spithazapatista.home.blog/2019/06/12/anakoinwthen-iounios-2019/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License