[Βερολίνο] Αλληλεγγύη στα συλληφθέντα συντρόφια στην Θεσσαλονίκη

Το πιο κάτω είναι μετάφραση από δράση που έγινε στο Βερολίνο σε αλληλεγγύη με τον Κ. Σακκα, Γ. Δημητράκη, Δ. Συριανού.

post image

Από την αστική έρημο της επικίνδυνης ζώνης στο Friedrichshain στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τον Γιάννη Δημητράκη, τον Κώστα Σακκά και τη Δήμητρα Συριανού. Τη Δευτέρα το πρωί, στις 24 Ιουνίου, δημιουργήσαμε ένα φλεγόμενο οδόφραγμα στο Weidenweg (οδός κοντά στη Rigaer και Liebig) μαζί με ένα σταθερό πανό (βλ. Κείμενο στην εικόνα). Περίμεναμε με πέτρες για να καλωσορίσουμε το πρώτο αυτοκίνητο περιπολίας αλλά χρειαζόταν χρόνο για να μαζέψουν ισχυρές δυνάμεις και να εισέλθουν στην περιοχή της Rigaer Straße και εξαφανιστήκαμε ασφαλείς. Στις 12/6 συνελήφθησαν οι σύντροφοι Γιάννης Δημητράκης, Κώστας Σακκάς και Δήμητρα Συριανού για την απαλλοτρίωση της μεταφοράς μετρητών ΑΤΜ στην ΑΧΕΠΑ. Δήλωσαν τα ακόλουθα:

«Από τα μπουντρούμια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στέλνουμε συντροφικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που για μια ακόμα φορά στέκονται αλληλέγγυοι στις νέες μας περιπέτειες με την αστυνομικοδικαστική κατασταλτική κρεατομηχανή. Δηλώνουμε ότι παραμένουμε δυνατοί, με την αξιοπρέπεια μας απρόσβλητη και τις αρχές και τις αξίες μας να καθοδηγούν το είναι μας. Θα σταθούμε όρθιοι στα νέα μαρτύρια που μας ετοιμάζουν οι επικυρίαρχοι αυτού του κόσμου.»

από κείμενο συντρόφων-ισσων

«Η άτσαλη απόπειρα να συνδεθούν οι συλλήψεις των συντρόφων με την "τρομοκρατία", αφορά την κατεπείγουσα ανάγκη των διωκτικών αρχών, από τη μια να καρπωθούν τις δάφνες μιας μεγάλης επιτυχίας, και από την άλλη να στρώσουν το έδαφος για την εκδικητική μεταχείριση των συντρόφων.Πράγματι, η «υποδοχή» στα κρατητήρια-τρώγλες της ΓΑΔΘ, πέρα από την απουσία των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, όντας πλημμυρισμένα με περιττώματα και έντομα (κατσαρίδες, κοριοί), συνοδεύτηκε και από την απόπειρα της απομονωτικής, σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης των συντρόφων, με πάνω από 12ωρη αναμονή σε όρθια στάση, φορώντας τους κουκούλα στο κεφάλι και απαγορεύοντας της μεταξύ τους επικοινωνίας τοποθετώντας τους σε χωριστά κελιά.»

Η αναρχική φωτιά της αλληλεγγύης διασχίζει τα σύνορα και τις ιδεολογικές διαφορές, οι φωτιές μας στοχεύουν στην καταστροφή του κόσμου της καταπίεσης. Δύναμη προς τους αμετανόητους μαχητές στις ελληνικές φυλακές - ελευθερία σε όλους τους φυλακισμένους!

Αναρχικοί/-ες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License