Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες συντρόφους

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μία απαλλοτρίωση που είχε ως επακόλουθο να συλληφθούν οι αναρχικοί Γιάννης Δημητράκης, Κώστας Σακκάς και Δήμητρα Συριανού. Την Πέμπτη 13 Ιουνίου οι σύντροφοι και η συντρόφισσα παραπέμπονται στον εισαγγελέα όπου τους απαγγέλλονται οι παρακάτω κατηγορίες: κακούργημα της ληστείας από κοινού από δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, για τους δύο πρώτους και απλή συνέργεια στην κακουργηματική πράξη για τη συντρόφισσα. Επιπλέον, για να ολοκληρωθεί το πακέτο κατηγορούνται και για τρία πλημμελήματα. Ένα εκ των οποίων είναι και η κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, που τόσο πολύ αρέσει στην αντιτρομοκρατική να φορτώνει σε συντρόφους.

Αυτή τη στιγμή η Δ. Συριανού έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ενώ οι Κ. Σακκάς και Γ. Δημητράκης βρίσκονται στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών και Πειθαρχείο φυλακών Κομοτηνής (χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος) αντίστοιχα. Η απομάκρυνση των συντρόφων όσο πιο μακριά γίνεται από τον τόπο κατοικίας τους είναι μια πάγια τακτική που έχει ως σκοπό να βάλει φρένο στα επισκεπτήρια, στοχεύοντας στο ψυχολογικό σπάσιμο. Καλό ωστόσο είναι να υπενθυμίσουμε στους εξουσιαστές ότι οι εν λόγω σύντροφοι έχουν βιώσει από πρώτο χέρι τη βαρβαρότητα της αστικής δικαιοσύνης. Όχι μόνο δεν έσκυψαν το κεφάλι ούτε στιγμή αλλά συνέχισαν πιστά την ιδεολογική τους πορεία.

Ως αναρχικοί, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους και δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα τους για διεκδίκηση της λευτεριάς. Οι τράπεζες είναι αυτές που εξουσιάζουν και τρομοκρατούν και δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην είμαστε εχθρικοί απέναντί τους. Μέχρι το τέλος -και όχι μόνο- αυτής της δύσκολης πορείας, θα είμαστε δίπλα στους συντρόφους.

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – Περιφέρεια Αθήνας

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License