2μερο εκδηλώσεων Antifa League Athens #7 -τελική φάση- στα Εξάρχεια, ενάντια σε μαφίες, καταστολή, κοινωνικό κανιβαλισμό

–Σάββατο 22/06 συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων από τις 6μμ με αθλητικά παιχνίδια δρόμου, συλλογική κουζίνα, παζάρι βιβλίων και μουσικές –Κυριακή 23/06 συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων στις 6μμ και στην συνέχεια πορεία γειτονιάς η οποία θα καταλήξει στο Πολυτεχνείο για την έναρξη των τελικών αγώνων του 7ου Athens Antifa League, στο τέλος του οποίου θα ακολουθήσει πάρτυ για την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος.

post image

Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΟΙ ΝΑΡΚΟΜΑΦΙΕΣ

Με την λήξη της φετινής περιόδου, το Athens Antifa League και η Συνέλευση για την Επαναοικειοποίηση των Εξαρχείων συνδιοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων στην πλατεία Εξαρχείων και στο Πολυτεχνείο, το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου. Μετά τα εντυπωσιακά και γεμάτα εκπλήξεις play off που πραγματοποίηθηκαν στον Κορυδαλλό εις ένδειξη αλληλεγγύης με τους κρατουμένους, οι 4 ομάδες που πέρασαν στον τελικό είναι έτοιμες να αναδείξουν το πάθος τους για το street urban άθλημα που αγαπήσαμε από παιδιά.

Το Athens Antifa League είναι μια αντιφασιστική συλλογικότητα που δραστηριοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια στις γειτονιές της Αθήνας, μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης ενάντια στην ιδιώτευση και τον ατομικισμό. Παίζουμε μπάλα σε πάρκα, πλατείες, γηπεδάκια και μοιραζόμαστε τους δημόσιους χώρους, επανοηματοδοτώντας την χρήση τους σαν αυτή που θα έπρεπε να είναι, δηλαδή κοινή για όλους χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς. Με όπλα μας το ποδόσφαιρο και τον μαχητικό αντιφασισμό αμφισβητούμε έμπρακτα τον σύγχρονο αθλητισμό της αγοράς και της ντόπας και δημιουργούμε χωροχρόνους απελευθερωμένους από την τυραννία του εμπορεύματος, την κοινωνία του θεάματος και το κοινωνικό δηλητήριο του φασισμού/ρατσισμού.

Και αυτή μας η πρόθεση δεν θα μπορούσε παρά να συναντηθεί με την γειτονιά των Εξαρχείων, αυτή την ιστορική περιοχή των κοινωνικών αγώνων, από το Πολυτεχνείο του ’73, την εξέγερση του ’08 μέχρι και τις σημερινές καταλήψεις προσφύγων και μεταναστών. Μια περιοχή σύμβολο της αντίστασης στο κατεστημένο με πλήθος συλλογικοτήτων, συνελεύσεων και παρεμβάσεων, που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο τον κόσμο του αγώνα υπέρ της ελευθερίας και ενάντια στον καπιταλισμό. Μια περιοχή η οποία έχει συκοφαντηθεί όσο καμία άλλη ακριβώς επειδή και μόνο η ύπαρξή της αλλά και τα πολιτικά νοήματα που αυτή εμπεριέχει συνιστούν ένα σκάνδαλο για την σύγχρονη πολιτική ομαλότητα. Η επιλογή των Εξαρχείων για την τωρινή και όχι μόνο δράση μας έχει άλλωστε για εμάς και μια συναισθηματική σημασία, καθότι από εδώ ξεκινήσαμε, εδώ συναντιόμαστε και κάθε φορά εδώ επιστρέφουμε, σαν ένα συνεχές σπιράλ να μας δίνει την απαραίτητη δύναμη να διαχέουμε την δράση μας σε όλη την πόλη.

Πέρα όμως από όλους τους κοινωνικούς αγώνες που χαρακτηρίζουν τα Εξάρχεια, δεν παραβλέπουμε και όλα τα κακώς κείμενα που μαστίζουν την περιοχή, τα οποία ιδίως τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει ανησυχητικά. Εμπόριο ναρκωτικών και εξοπλισμένες μαφίες που συνδέονται με αυτό, πυροβολισμοί και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, επιθέσεις και ληστείες σε διερχόμενους, σεξιστικές/παρεμβατικές συμπεριφορές και βιασμοί, συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα που απέχει παρασάγκας από το δικό μας πρόταγμα κοινωνικής απελευθέρωσης. Πάνω σε όλα αυτά πατάνε και οι αγανακτισμένοι νοικοκυραίοι που χρησιμοποιούν αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ώς μέσο για να πιέσουν την ευρύτερη κοινωνία με συναισθηματικούς όρους και επιχειρήματα Όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα ταιριάζουν τέλεια με τον κρατικό σχεδιασμό για την καταστολή, καθώς νομιμοποιούν κοινωνικά την παρέμβασή του, με τρόπο που να επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως ο εγγυητής της ομαλότητας και της κοινωνικής πειθάρχησης, ενώ στρώνουν και τον δρόμο του «εξευγενισμού» της περιοχής προς όφελος των πάσης φύσεως αφεντικών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μαγαζάτορες-αφεντικά, κολλητοί των μαφιόζων, μοιράζουν μεροκάματα ξεφτίλας στους/στις εργαζομένους/εργαζόμενες χωρίς κανένα ενδοιασμό. Το αντίτιμο της αντίστασης απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού είναι οι προσωπικές απειλές, εκβιασμοί και οι επιθέσεις με μαχαίρια και όπλα.

Εμείς όμως δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς και είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε με τέτοιο τρόπο ώστε τα Εξάρχεια να νοηματοδοτούν την χαρά και την αισιοδοξία και όχι την μιζέρια και την απογοήτευση. Με την παρουσία μας ζητάμε να ζωντανέψουμε την ελπίδα και μαζί με αυτήν να ζωντανέψουμε και εμείς οι ίδιοι/ες, αντιτιθέμενοι στον κακό μας εαυτό και νικώντας τον διάχυτο φόβο που θέλουν να μας επιβληθεί και την παράλυση που αυτός γεννά. Είμαστε ενάντια σε φαινόμενα πογκρόμ και άκριτου τραμπουκισμού. Μαθαίνουμε να κοιτάμε στα μάτια τους δίπλα μας, τους γείτονες, τους φίλους και τις φίλες μας, τους περαστικούς, τους ντόπιους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, έτσι ώστε όλοι μαζί να χτίζουμε τις υποδομές του αγώνα για ένα μέλλον απαλλαγμένο από ρατσισμό, σεξισμό, φασισμό και κοινωνικό κανιβαλισμό.

Ως Antifa League θέλουμε οι πλατείες τα πάρκα, οι δρόμοι να ανήκουν σε όλους. Αποφασίσαμε λοιπόν, να δώσουμε ζωή στην πλατεία με την παρουσία και τις δράσεις μας μέσω ενός διημέρου εκδηλώσεων στην περιοχή:

Σάββατο 22/06 συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων από τις 6μμ με αθλητικά παιχνίδια δρόμου, συλλογική κουζίνα, παζάρι βιβλίων και μουσικές

Κυριακή 23/06 συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων στις 6μμ και στην συνέχεια πορεία γειτονιάς η οποία θα καταλήξει στο Πολυτεχνείο για την έναρξη των τελικών αγώνων του 7ου Athens Antifa League, στο τέλος του οποίου θα ακολουθήσει πάρτυ για την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΟΜΑΦΙΕΣ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License