ΔΑΦΝΗ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΟ ΣΤΑ ΤΕΦΑ ΩΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ/ΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


post image

Χτες το βράδυ ως μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης ανεβάσαμε ένα πανό στα ΤΕΦΑ για τις/ους απέργους πείνας στην Ιταλία.

Στις 29 Μαίου οι αναρχικές συντρόφισσες Anna Beniamo και Silvia Ruggeri ξεκίνησαν απεργεία πείνας με κύριο αίτημα την απομάκρυνση τους από τον τομέα ΑS2, ο οποίος είναι ο τομέας ύψιστης ασφάλειας της φυλακής L'Aquila και τη συνολική κατάργηση του.

Ο εν λόγω τομέας σημαίνει 23 ώρες απομόνωση σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κελί για να μπαίνει ελάχιστο φως, έλεγχος και λογοκρισία στην αλληλογραφία, περιορισμένα επισκεπτήρια, ενώ δεν τους δίνεται ούτε η δυνατότητα να παρευρεθούν στο δικαστήριο. Αυτή η ειδική μεταχείρηση είναι μέρος της ευρύτερης αντιτρομοκρατικής πολιτικής του ιταλικού κράτους. Τα τελευταία χρόνια η πολιτική αστυνομία οργανώνει επιχειρήσεις που στοχοποιούν, συλλαμβάνουν και οδηγούν στα δικαστήρια όσα άτομα αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και οικονομική βια. Από τις συγκεκριμένες συντρόφισσες, η Anna καταδικάστηκε (σε 17 χρόνια κάθειρξης) από την υπόθεση scripta manten, η οποία αφορά συντρόφια που λειτουργούν μέσα προπαγάνδισης (κυρίως ραδιόφωνο) και η Silvia καταδικάστηκε μέσω της επιχείρησης Scintilla, που αφορά την εκκένωση της κατάληψης Αsilo στο Τορίνο, σε μια προσπάθεια "αναβάθμισης" της περιοχής. Οι νόμοι με τους οποίους δικάστηκαν είναι οι αντίστοιχοι τρομονόμοι 270bis και 414 του ποινικού κώδικα.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης ξεκίνησαν απεργεία πείνας και οι έγκλειστοι σε σύντροφοι Salvatore Vespertino (υπόθεση scripta menten), Giovanni Ghezzi (για τον εμπρησμό φασιστικού βιβλιοπωλείου) , Alfredo Cospito (υπόθεση scripta manten), Marco Bisesti (υπόθεση scripta manten) και Luca Dolce (επιχείρηση Renata για άμεσες δράσεις στην περιοχή του Trentino)

ΑΠΕΝΤΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΜΜΙΑ/ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ/ΟΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License