Στη γειτονιά μας χωράνε όλοι εκτός από τους φασίστες[ΛΑΡΙΣΑ]

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σημερα 10/6/2019 στην Τρίγωνη πλατεία , απέναντι απο τα φασιστογραφεία του Υποψηφιου βουλευτή Λάμπρου Σδρόλια που κατεβαίνει στις εκλογές με την Ελληνική Λύση.Κατα την διάρκεια της παρέμβασης συντρόφοι ανέβηκαν στα γραφεία με σκοπό να τους κανουν γνωστό οτι δεν έχουν χωρο στην γειτονιά μας και καλο θα ειναι να τα μαζέυουν και να φεύγουν. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

post image

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σημερα 10/6/2019 στην Τρίγωνη πλατεία , απέναντι απο τα φασιστογραφεία του Υποψηφιου βουλευτή Λάμπρου Σδρόλια που κατεβαίνει στις εκλογές με την Ελληνική Λύση.Κατα την διάρκεια της παρέμβασης συντρόφοι ανέβηκαν στα γραφεία με σκοπό να τους κανουν γνωστό οτι δεν έχουν χωρο στην γειτονιά μας και καλο θα ειναι να τα μαζέυουν και να φεύγουν.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

 

Στη γειτονιά μας χωράνε όλοι εκτός από τους φασίστες.

Λίγο καιρό μετά τις ευρωεκλογές απέναντι από την κατάληψη μας άνοιξαν γραφεία που στεγάζουν το εκλογικό γραφείο του υποψήφιου βουλευτή της Ελληνικής Λύσης. Ο εν λόγω υποψήφιος βουλευτής ονομάζεται Λάμπρος Σδρόλιας και είναι καθηγητής στο πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας και νυν Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η Ελληνική λύση είναι είναι ένα νεοσύστατο εθνικιστικό μόρφωμα το οποίο ξεπετάχτηκε λόγω του Μακεδονικού ζητήματος και του γενικότερου εθνικιστικού παροξυσμού που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στη χώρα. Η ρητορεία που υπήρξε από διάφορα εθνικιστικά μορφώματα, όπως η Λέγκα του Βορρά του Σαλβίνι, η Λεπέν στη Γαλλία και ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών του 2019, μιλούσε για Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ισότητας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, στη βάση της εθνική ανεξαρτησίας και φυλετικής καθαρότητας. Ίδια πολιτική ακολουθήθηκε και από την Ελληνική Λύση κάτι το οποίο μας δείχνει ξεκάθαρα ότι σε τίποτα δεν διαφέρει από τα προηγούμενα εν λόγω νεοναζιστικά-φασιστικά κόμματα. Αυτό βέβαια είναι στάχτη στα μάτια καθώς δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε πώς αυτά τα εθνικιστικά κόμματα κάνουν λόγο για αλληλεγγύη και ισότητα; Η απάντηση βρίσκεται στη θεώρηση τους για μια Ευρώπη λευκών ευρωπαίων και απαλλαγμένη από οποιαδήποτε διαφορετικότητα (μετανάστες πρόσφυγες κλπ).

Πρόεδρος του συγκεκριμένου φασιστικού θύλακα είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος από ένας γραφικός δημοσιογραφίσκος, έγινε πλέον πρόεδρος ενός πολιτικού κόμματος. Αυτό προκύπτει από το εξής: Από το πολιτικό κενό που υπήρχε στη Χρυσή Αυγή όσον αφορά τις ρητορείες της. Με αυτό εννοούμε πως ο κόσμος ο οποίος ψηφίζει την Ελληνική Λύση, ψηφίζει ένα κόμμα το ίδιο εθνικιστικό και ξενοφοβικό με την ιδιαιτερότητα πως η φανατική χριστιανοσύνη έχει την τιμητική της στο πολιτικό τους λόγο. Η Ελληνική Λύση στην πολιτική της ατζέντα κάνει λόγο για θανατική ποινή, για ναρκοπέδια (εκατόμβες νεκρών μεταναστών), στάζει ρατσισμό-σκοταδισμό και καλλιεργεί το μίσος στην κοινωνία.

Για να αναλύσουμε λίγο παραπάνω το ζήτημα, ότι ισχύει για οποιοδήποτε φασιστικό μόρφωμα όπως η Χρυσή Αυγή ισχύει και για την Ελληνική λύση. Δηλαδή πως ο εθνικισμός μέσω της επικέντρωσης του κοινού ενδιαφέροντος σε ζητήματα όπως οι μετανάστες και το μακεδονικό και καλλιεργώντας την έχθρα και το μίσος προς εξωγενείς παράγοντες κάνει τον κόσμο να μην μπορεί να δει τα πραγματικά του προβλήματα (κατακρεουργημένα εργασιακά δικαιώματα, παντελής έλλειψη κοινωνικών παροχών, παντελής έλλειψη δικαιοσύνης και ισότητας στην κοινωνία).

Κάτι που για μας είναι αξιοσημείωτο και θα πρέπει να αναφερθεί, είναι πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος βουλευτής της ελληνικής λύσης, Λάμπρος Σδρόλιας, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αναγνωρίζουμε το πανεπιστήμιο, ως ένας ένα χώρο που διέπεται από σκεπτικισμό και ελευθερία και κατ’ επέκταση βασικό πεδίο πολιτικοποίησης του ατόμου. Πέραν από απαράδεκτο είναι και επικίνδυνο ένας άνθρωπος του οποίου η πολιτική θεώρηση βασίζεται στο σκοταδισμό, το μίσος, το ρατσισμό και το φοβο για οτιδήποτε διαφορετικό αλλά και στη διαιώνισή τους, να διδάσκει φοιτητές. Δεν μπορεί ένας χώρος ο οποίος έχει αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα αγώνων για διάφορα κοινωνικά ζητήματα, έχει ρίξει δικτατορίες, έχει υπερασπιστεί εργατικά δικαιώματα κτλ, να ανέχεται τέτοιους ανθρώπους. Για εμάς τόσο στη γειτονιά μας, όσο στο πανεπιστήμιο αλλά και όπου αλλού, χώρος για τέτοιες ιδέες και τέτοιους ανθρώπους δεν υπάρχει. Η διαιώνιση του εθνικισμού και η καλλιέργεια του στην κοινωνία είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι μη αποδεκτό.

Υ.Γ. Για να γυρίσουμε και στο εν λόγω γραφείο σε μια προσπάθεια να κερδίσει την αποδοχή στη γειτονιά, διέδιδε φήμες για τις καλέ σχέσεις που έχει δημιουργήσει το κόμμα σε άλλες πόλεις με τους αναρχικούς και τις καταλήψεις με απώτερο σκοπό την εχθρική στάση της γειτονιάς απέναντι στην κατάληψη σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αντιμετώπιση του. Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως όσο κι αν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη μας κομμάτι αυτής της γειτονιάς και πεδίο αλληλεπίδρασης και δημιουργίας διαπροσωπικών σχέσεων, δεν δινόμαστε να ανεχθούμε το ρατσιστικό μίσος δίπλα μας.

ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΥΝ

ΕΞΩ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Καταληψίες Αντιεξουσιάστες/ριες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License