Εκδικητική απόλυση διανομέων απο τα Goody's

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΤΩΝ GOODY'S

Η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων αποτελούσε ανέκαθεν τον φόβο των αφεντικών. Δεν μας ξαφνιάζει λοιπόν η εκδικητική κίνηση των Goodys να απολύσει εργαζομένους οι οποίοι συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία διανομέων σε Αθήνα και Ιωάννινα που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απρίλη 2019. Μία απεργία που ήταν οργανωμένη από τα κάτω και διεκδικούσε βασικά αιτήματα όπως: ενιαία ειδικότητα, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μέσα ατομικής προστασίας που να παρέχονται από τον εργοδότη και εταιρικό μηχανάκι. Έχοντας επίγνωση της εντατικοποίησης στησυγκεκριμένη εργασία, η οποία έχει οδηγήσει σε πολλαπλά ατυχήματα, οι εργοδότες συνεχίζουν να μην παρέχουν τα βασικά μέσα προστασίας. Θεωρούνται πλέον οι κύριοι υπεύθυνοι που τα ατυχήματα αυτά μετατρέπονται σε δυστυχήματα. Στον βωμό του κέρδους όμως έχουν θυσιαστεί εκατομμύρια ζωές. Παλιά γνωστή ιστορία.

Μπορεί να μην μας ξαφνιάζει, αλλά μας εξοργίζει η στάση της συγκεκριμένης αλυσίδας να απολύσει δύοδιανομείς (Αγ. Παρασκευή και Λ. Αλεξάνδρας), οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΣΒΕΟΔ. Παράλληλα, δύο συνάδελφοι τους στα Ιωάννινα προχωρούν σε αποχή από την εργασία ως ένδειξη αλληλεγγύης και απολύονται άμεσα από την διεύθυνση των Goodys με το πρόσχημα της χαμηλής αποδοτικότητας. Σημείωση ότι το κατάστημα στα Ιωάννινα είναι franchise, άρα ο διαχωρισμός μεταξύ franchise και μη είναι ουσιαστικά άτοπος.

Η τακτική της εν λόγω εργασιακής γαλέρας μας είναι γνωστή για περισσότερο από μία δεκαετία καθώς συνδυάζει όλα τα κερδοφόρα-απάνθρωπα μέσα των αφεντικών. Ενδεικτικά αναφέρουμε, τους απλήρωτους εργαζομένους, εκβιασμούς για απολύσεις, δημιουργία ανταγωνιστικού και εκδικητικού κλίματος μεταξύ των εργαζομένων, τοποθέτηση καμερών εντός του εργασιακού χώρου, τραμπουκισμοί, τρομοκρατία και -το καλύτερο για το τέλος- δηλώσεις μετανοίας των εργαζομένων ώστε να αποδείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα που διεξάγεται προς όφελος τους.Όπως και να έχει, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για ακόμα μία φορά, καθώς είναι μία από τις μεθόδουςορθής διοίκησης επιχειρήσεων το να μην έχουν οι εργαζόμενοι ταξική συνείδηση και να διεκδικούν το απολύτως τίποτα. Στην αντίθετη περίπτωση, η εργοδοσία βγάζει τα δόντια της και εκδικείται, είτε με απολύσεις είτε με μπράβους. Και για να δούμε το πράγμα πιο σφαιρικά, πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο όμιλος Vivartiaστον οποίο εντάσσονται και επιχειρήσεις όπως τα, περίφημα για θανάτους εργαζομένων εντός εργασιακού χώρου, Everest κ.α.

Επειδή ο εργοδοτικός παροξυσμός έχει εκτραχυνθεί και θα συνεχίσει να το κάνει όσο στεκόμαστε απαθείς, εμείς δηλώνουμε ότι 1ον) Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των διανομέων οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αυτόν μακρύ, δύσκολο και τίμιο αγώνα. 2ον) Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων διανομέων σε Αθήνα και Ιωάννινα. 3ον) Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην θρηνήσουμε και άλλα ταξικά μας αδέλφια.

 

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήνας

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License