2 αφίσες αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση

2 αφίσες αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση από συντρόφους/ισσες στην Αθήνα

post image

Χεβρώνα Κατεχόμενη πόλη της Δ. Όχθης χωρισμένη σε 2 τομείς:

Η1: Κατοικείται από 220.000 παλαιστίνιους υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η2: Κατοικείται από 50.000 παλαιστίνιους και 800 ισραηλινούς έποικους που ζουν σε παράνομους εποικισμούς και αναπτύσσονται γύρω από το ιστορικό και θρησκευτικό κέντρο των Αράβων.

2.000 στρατιώτες, 22 σημεία ελέγχου (check points), 105 κινούμενα μπλόκα (μπάρες), σκοπιές, εξευτελιστικοί σωματικοί έλεγχοι, προσαγωγές-απαγωγές (δέσιμο ματιών, ξυλοδαρμοί και ηλεκτροσόκ), περιπολίες, παρατηρητήρια με ελεύθερους σκοπευτές και κλειστοί δρόμοι (military zone) στους οποίους απαγορεύεται η κυκλοφορία των Αράβων.

Έποικοι, ακραίοι σιωνιστές, προερχόμενοι από διάφορα σημεία του πλανήτη, έναντι ανταλλαγμάτων (μηνιαίος υψηλός μισθός και δωρεάν σπίτια αρπαγμένα από Παλαιστίνιους), υπηρετούν τους εποικιστικούς σκοπούς του κράτους τους Ισραήλ. Εκπαιδεύονται από τον στρατό στη χρήση όπλων και με την πλήρη ανοχή και στήριξή του, σπέρνουν τον τρόμο με σκοπό την εκδίωξη όσων περισσότερων Αράβων μπορούν από τα σπίτια και τη γη τους και την κατάληψή τους από τους ίδιους.

Παλαιστίνιοι που μετατρέπουν τα σπίτια τους σε φρούρια, οικογένειες που ζουν μέσα σε αυτά εγκλωβισμένες για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις και τις απόπειρες κατάληψής τους από εποίκους. Ανήλικοι μαθητές των οποίων η καθημερινή διαδρομή προς το σχολείο έχει μετατραπεί σε εφιάλτη. Σωματικοί έλεγχοι στη μέση του δρόμου (σήκωμα μπλούζας, κατέβασμα παντελονιού), ψάξιμο σχολικής τσάντας, συλλήψεις ακόμα και μέσα στο σχολείο και επιθέσεις από εποίκους με πέτρες, ξύλα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η μεγάλη παλιά αγορά της Χεβρώνας έχει μετατραπεί σε έρημο τοπίο. Όλα τα σπίτια πάνω από τα μαγαζιά των ντόπιων έχουν καταληφθεί από φανατικούς έποικους. Κάθε μέρα οι ντόπιοι δέχονται επιθέσεις με σκουπίδια, περιττώματα, πέτρες, βρώμικα νερά ακόμα και οξύ, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ζουν κάτω από τεράστια μεταλλικά πλέγματα για να προστατευτούν.

Ένα σύγχρονο απαρτχάιντ. Μια πόλη φάντασμα όπου κυριαρχεί ο φόβος, η τρομοκρατία και η ταπείνωση.

Μια πόλη στην οποία ακόμα και η καθημερινή επιβίωση είναι μέρος της αντίστασης ενάντια στη βαρβαρότητα και την αδικία.

Αλληλεγγύη στην παλαιστινιακή αντίσταση

(Α)

 

Ενάντια στον τρόπο που γίνονται τα πράγματα

Στηριζόμενοι στην κανονικότητα πραγματοποιούνται φοβερά πράγματα, με έναν οργανωμένο και συστηματικό τρόπο. Αυτή είναι η διαδικασία με την οποία άσχημες, εξευτελιστικές, απάνθρωπες, δολοφονικές και απερίγραπτες πράξεις καταλήγουν να αποτελούν ρουτίνα και γίνονται αποδεκτά ως «ο τρόπος που γίνονται τα πράγματα». Χάνα Άρεντ, Η κοινοτοπία του κακού

Ο τρόπος που γίνονται τα πράγματα. Είναι οι δεκαετίες κατοχής και πολέμου που έχουν επιβληθεί στους Παλαιστίνιους. Οι καθημερινές συνθήκες λεηλασίας, ταπείνωσης και απαρτχάιντ. Η συστηματική πολιτική των ισραηλινών εποικισμών και τα 700 χιλιόμετρα τείχους, ο κατακερματισμός, η κοινωνική αποσάθρωση και ο διωγμός των παλαιστινιακών πληθυσμών.

Ο τρόπος που γίνονται τα πράγματα. Είναι η εδραίωση του ισραηλινού κράτους ως πυλώνας του δυτικού οικονομικού και πολιτικού συστήματος στην περιοχή. Η αναβαθμισμένη συμμαχία του ελληνικού κράτους με το ρατσιστικό-σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Το άλλοθι και η στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων στις γενοκτονικές πολιτικές κατά των Παλαιστινίων.

Ο τρόπος που γίνονται τα πράγματα. Είναι η στυγνή καταστολή και οι ωμές δολοφονίες. Οι συνεχείς διώξεις, τα πειράματα των φαρμακοβιομη- χανιών στους πολιτικούς κρατούμενους και οι δοκιμές των οπλικών συστημάτων στους αντιστεκόμενους. Οι στρατηγικές εξουδετέρωσης οποιασ- δήποτε μορφής αντίστασης που δεν σταματάει να μάχεται το «πρόσωπο του τέρατος» και να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους όλου του κόσμου.

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό

Σαμποτάζ στην ελληνο-ισραηλινή συμμαχία

(Α)

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License