Ανακοίνωση/απάντηση για την ακύρωση των Marduk στη Θεσσαλονίκη | ΑΝΕΘ

Ανακοίνωση/απάντηση για την ακύρωση των Marduk στη Θεσσαλονίκη.

post image

Επειδή ειπώθηκαν πολλά σχετικά με τα γεγονότα για την συναυλία των Marduk στην Θεσσαλονίκη, το παρακάτω είναι ένα κείμενο για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Ας πάρουμε τα πράγματα με χρονική σειρά..

  • 6 Μαρτίου ανακοινώνεται επίσημα το πακέτο συγκροτημάτων (Cannibal Corpse – Marduk – Dr. Living Dead) που θα ερχόταν σε Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater και Αθήνα στον Piraeus 117 Academy τον Ιούνιο.
  • 27 Απριλίου κυκλοφορεί στο Indymedia κείμενο που αναφέρει τον νεοναζιστικό χαρακτήρα των Marduk και των Watain.
  • 15 Μαΐου ως ΑΝΕΘ κυκλοφορούμε κείμενο με παραπάνω πληροφορίες για τους Marduk και την ιδεολογική τους ταυτότητα.

Μέχρι την προηγούμενη ημέρα της παρέμβασής μας (28/5) δεν υπήρξε πουθενά, ούτε από την διοργανώτρια εταιρεία ούτε από την διεύθυνση του Principal Club Theater, κάποια ανακοίνωση για την πρόθεση τους να ακυρωθεί η συναυλία της νεοναζί μπάντας.

  • Στις 29/5 πραγματοποιούμε παρέμβαση στο Rover Bar στην Θεσσαλονίκη, κοινής ιδιοκτησίας με άτομο της διεύθυνσης του Principal Club Theater, με τρικάκια και αντιφασιστικά συνθήματα ενημερώνοντας τον κόσμο για το ποιόν του συγκροτήματος.

Εν συνεχεία, ακολούθησαν αντιδράσεις και για την ίδια την έλευση του συγκροτήματος αλλά και, παραδόξως, για την ίδια μας την παρέμβαση καθώς ειπώθηκε ότι είχε φασιστικό χαρακτήρα.

Η εξίσωση αντιφασιστικών παρεμβάσεων με τον τρόπο δράσης των φασιστών ενισχύει την θεωρία των δυο άκρων και ξεπλένει τα χέρια κράτους και παρακράτους είτε είναι ένστολοι δολοφόνοι ανηλίκων, είτε νεοναζί μαχαιροβγάλτες.

Ο αγώνας μας δεν αποτελεί προσωπική βεντέτα, είναι ξεκάθαρα ταξικός, διότι θεωρούμε τον αντιφασισμό αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνική διαπάλης των καταπιεσμένων ενάντια στους καταπιεστές τους.

ΥΓ: Θα αποτελούσε παράλειψη να μην τονιστεί ότι η δικαιολογία της ακύρωσης της μπάντας από την διοργανώτρια εταιρεία (επικαλούμενοι πρόβλημα στις πτήσεις), όσο και η μη ύπαρξη ανακοίνωσης από την διεύθυνση του συναυλιακού χώρου, φανερώνει μέχρι και τελευταία στιγμή την έλλειψη πρόθεσης να μη φέρει μια νεοναζιστική μπάντα στην πόλη μας.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης - ΑΝΕΘ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License