Αντισεξιστικό διήμερο - Παρασκευή 7.6 και Σάββατο 8.6 Αγ.Παρασκευή

Αντισεξιστικό διήμερο - Παρασκευή 7.6 και Σάββατο 8.6

post image

Αντισεξιστικό διήμερο - Παρασκευή 7.6 και Σάββατο 8.6

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής κλείνει πλέον 10 χρόνια δράσης στη πόλη και ξεκινά μια σειρά από εκδηλώσεις στο πλαίσιο αυτό.

Η αρχή γίνεται με το Αντισεξιστικό Διήμερο δράσης την Παρασκευής 7.6 και Σάββατο 8.6

Την Παρασκευή 7.6 στις 20:30 θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου "Το κυνήγι των Μαγγισών Χθες και Σήμερα" της Σίλβια Φεντερίτσι που μεταφράστηκε πρόσφατα από την Εκδόσεις των Ξένων (2019). Στη παρουσίαση θα συμβάλει η μεταφραστικη ομάδα από την Θεσσαλονική. Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο της Ανοιχτής Συνέλευση - Δημοκρατίας 2 & Αγ.Τριάδος. Ακουλουθεί μικρή περιγραφή του βιβλίου.

Στο νέο της βιβλίο (Το κυνήγι των μαγισσών χθες και σήμερα, μετάφραση Λίας Γυιόκα, εκδόσεις των ξένων, 2019) η Silvia Federici επιστρέφει μετά το Ο Κάλιμπαν και η μάγισσα (εκδόσεις των ξένων, 2011) στο θέμα του κυνηγιού των μαγισσών και αναλύει περαιτέρω ορισμένες όψεις του, τη συνέχεια που παρουσιάζει με τη σημερινή παγκόσμια έξαρση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και την επιστροφή του κυνηγιού των μαγισσών σε πολλά μέρη του σύγχρονου κόσμου (με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Αφρική και την Ινδία).

Το Σάββατο 8.6 στις 12:00 θα γίνει μικροφωνική παρέμβαση της συνέλευσης στη κέντρική πλατεία της Αγ.Παρασκευής επί της λεωφόρου Μεσογείων με αντισεξιστικό υλικό της συνέλευσης

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License