Άμεση ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα

Απόπειρες αλλαγής του Ποινικού κώδικα γίνονται τα τελευταία 6 χρόνια χωρίς ωστόσο να οριστικοποιηθεί έως σήμερα κάποια τροποποίησή του που να οδηγεί σε εξορθολογισμό των ποινών και να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο Ποινικός Κώδικας που προτείνεται αυτή την περίοδο ο οποίος βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση τους τελευταίους μήνες παρ’ όλο που όπως δηλώνεται, έχει ολοκληρωθεί ως προς την επεξεργασία του, δεν κατέληξε τελικά να εισαχτεί προς ψήφιση στη βουλή. Συνεπώς κινδυνεύει και αυτός να καταλήξει στα αζήτητα.

Επισημαίνουμε ότι υπάρχουν ενστάσεις από μεριάς μας ως προς την τροποποίηση ορισμένων άρθρων, όμως αναγνωρίζουμε ότι στη γενικότερη κατεύθυνσή του ο νέος Ποινικός Κώδικας οδηγεί σε εξορθολογισμό αρκετών άρθρων, στον εξορθολογισμό των ποινών και του χρόνου κράτησης.

Ζητάμε την άμεση ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα

Για το λόγο αυτό από σήμερα 1 Ιουνίου θα κρατάμε τη φυλακή ανοικτή κατά μία ώρα το βράδυ (από τις 9μμ έως στις 10μμ)

 

Υπογράφουν 56 γυναίκες του ισογείου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού (Κ2)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License