Κινητοποίηση στις φυλακές Δομοκού

Κινητοποίηση στις φυλακές Δομοκού

post image

Εμείς οι κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης Δομοκού εκτιμώντας τις ενέργειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη βελτίωση του "Ποινικού Κώδικα" και του "Κώδικα Ποινικής Δικονομίας" και συναινουσης της αξιωματικής αντιπολιτευσεως και μετά τις υποδείξεις των Ευρωπαϊκών θεσμών.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

1) Να ζητήσουμε από την πολιτική ηγεσία της χώρας να ενεργήσει άμεσα προς της προκηρυξεως εθνικών εκλογών να ψηφιστεί το κατατεθέν στη Βουλή νομοσχέδιο τροποποιήσεις των διατάξεων του ποινικού κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

2) Ενώ ηδη έχει παρέλθει ο χρόνος διαβούλευσης τριών μηνών και έχει ωριμάσει ο χρόνος θέσπισης των νέων νόμων που ήδη έχουν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, θα είναι άνετια η αναβολής της ψήφισης τους.

3) Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση ψήφισης των παραπάνω νόμων και για τις αυθαιρεσίες των εισαγγελικών αρχών που κρινομεθα και καταδικαζομεθα με ενδείξεις ενώ το 40% των καταδικασμένων είναι κρατούμενοι με πολυετείς καθείρξεις και ισόβιες ποινές, ενώ αν δικαζόταν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα ήταν τώρα "ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ".

ΚΥΡΥΣΟΥΜΕ

Από σήμερα μέχρι την ψήφισή τους αποχή από το συσσίτιο και αποχή εργασίας εξαιρουμένων των ασθενών κρατουμένων και των υπερηλίκων. Λειτουργουσεις μόνο της καντίνας για τα προσωπικά μας είδη.

Για μία εβδομάδα το μεσημέρι η φυλακή θα μένει ανοιχτή και το βράδυ φιλάκι δεν θα κλείνει στην ώρα της, αλλά 2 ώρες αργότερα.Θα αποφασίσουμε στη συνέχεια τα πρακτέα.

Αναμένουμε από όλους τους συγκρατούμενούς μας όλης της χώρας να είναι δίπλα μας για τα δίκαια αιτήματά μας.

28/5/2019

Οι κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης Δομοκου.

Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν 350 κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β, Γ, Δ και Ε Δομοκού.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License