Παρέμβαση στο τοπικό γραφείο του Συριζα [Εξάρχεια}

Δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ευπρόσδεκτη εδώ, στα Εξάρχεια και σε κάθε γειτονιά αγώνα και αυτοοργάνωσης. Δεν θα καταφέρουν να εκκενώσουν την γειτονιά από τους καταπιεσμένους, ώστε να την πουλήσουν στους τουρίστες και το κεφάλαιο. Χτίζουμε ένα νέο κόσμο, νέες σχέσεις βασισμένες όχι στον πόλεμο και την κυριαρχία, αλλά στην αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία. Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα. Δεν ψηφίζουμε τ' αφεντικά μας. Οργανώνουμε τον κοινό μας αγώνα και περνάμε στην αντεπίθεση.

Χθες το μεσημέρι, παραμονή εκλογών, κατά τη διάρκεια της σαββατιάτικης λαΙκής αγοράς, έγινε παρέμβαση στο τοπικό γραφείο του Συριζα στα Εξάρχεια, σε στιγμή που «λειτουργούσε» με προεκλογικό τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο της Καλλιδρομίου. Μπροστά στη σιδερόφρακτη τζαμαρία γράφτηκε το σύνθημα: ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ. Ρίχτηκαν μπογιές εντός κι εκτός γραφείου και το προπαγανδιστικό υλικό πήγε για ανακύκλωση.

Οι παρόντες κομματικοί αντέδρασαν εξαρχής σαν κυβερνητικοί τραμπούκοι, προσπαθώντας να αποτρέψουν την αναγραφή συνθημάτων και τον καλοπισμό του μαγαζιού τους. Τελικά κατάφεραν να γίνουν κι οι ίδιοι εκθέματα της εικαστικής παρέμβασης. Με τη γνώριμη αθλιότητα της καθεστωτικής αριστεράς, οι υπάλληλοι μιας κυβέρνησης που έχει πάρει πρωτάθλημα στην καταστολή, στο ξέπλυμα των ναζιστών και στο προσκήνημα στρατιωτικών, αποικειοκρατικών, φασιστικών καθεστώτων, προσπάθησαν να μας στιγματίσουν (ανθρώπους γνωστούς στο κίνημα και στη γειτονιά, αλλά και άλλους, παντελώς άγνωστους προς αυτούς) ως κυπατζήδες(!). Μέσα στο κυβερνητικό πνεύμα της επιβολής του νόμου, εκτόξευσαν και απειλές για μηνύσεις. Και βέβαια, δεν ξέχασαν να καλέσουν τη μπατσαρία, η οποία δήλωσε παρουσία στη λαϊκή, για να εκφράσει την παλλαϊκή στήριξη στο κόμμα «των πολλών», όταν ολοκληρώναμε το μοίρασμα του κειμένου μας κατά μήκος της Καλλιδρομίου. Μετά την αποχώρησή μας, μια διμοιρία ματ πλησίασε προς την πλατεία Εξαρχείων (για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα ενάντια στους κυπατζήδες και τους ρακένδητους ξένους πράκτορες).

Σ' αυτό το πεδίο πάλης που λέγεται γειτονιά, η κοινωνική αυτοοργάνωση θα περάσει πάνω από κάθε είδους αφεντικά.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

Αύριο είναι η μέρα των εκλογών για τους τοπικούς κρατικούς μηχανισμούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κόμματα που ελέγχουν το καθεστώς και που προβλέπεται να ψηφιστούν, όλα παίρνουν μέρος στην πολεμική μηχανή της Ευρωπαϊπκής Ένωσης. Αποτελεί μια εξουσιατική δομή που διαχειρίζεται βία εναντίον των μεταναστών. Με το κλείσιμο των συνόρων, τον διωγμό και τη σφαγή στα σύνορα, με τον μαζικό εγκλεισμό και απομόνωση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς προοπτική ελευθερίας. Η Ευρώπη διεξάγει έναν πόλεμο εναντίον των μεταναστών και ένα από τα κύρια πεδία μάχης είναι η Ελλάδα, που ως σύνορο χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο για διαφορετικές βάναυσες μεθόδους πολέμου από τα κράτη.

Η συνεχής καταστολή των καταλήψεων, δηλαδή το κλείσιμο αυτοοργανωμένων δομών, ο εκτοπισμός ταν κατοίκων μακρυά από τις γειτονιές σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι επίσης κομμάτι αυτού του πολέμου. Oι καταλήψεις είναι μια απάντηση των καταπιεσμένων στον πόλεμο που στρέφεται εναντίον της μετανάστευσης , ως έκφραση της ταξικής εξόντωσης. Τα κράτη και το κεφάλαιο προσπαθούν να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα στη στέγαση και στην κοινωνική και πολιτική αυτοοργάνωση. Οι προσπάθειές τους εστιάζονται στην εγκληματοποίηση του κινήματος και στην στοχοποίηση των καταλήψεων που δεν μπορούν να ελέγξουν, σαν κέντρα διακίνησης ναρκωτικών. Δηλώνουμε ότι αυτή είναι μια στρατηγική για το σπάσιμο του κοινού αγώνα μεταξύ ντόπιων και μεταναστών.

Στεκόμαστε απέναντι σε αυτή τη στρατηγική. Εμείς, οι καταπιεσμένοι, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε απαντήσεις σε αυτές τις επιθέσεις και να αλλάξουμε την προοπτική που η εξουσία θέλει να δημιουργήσει ενάντια στους μετανάστες και τους αναρχικούς. Η σημερινή δράση μας στα τοπικά γραφεία του Συριζα στα Εξάρχεια είναι μια από τις απαντήσεις μας.

Ο πόλεμος ενάντια στους μετανάστες είναι μέρος της καπιταλιστικής επίθεσης ενάντια στους αδύναμους και ο Συριζα υπηρετεί αυτήν την επίθεση. Μέρος αυτού του πολέμου είναι επίσης η συνεχής ιδιωτικοποίηση και η ταξική διαχείριση του κοινωνικού χώρου και η εφαρμογή του εξευγενισμού ενάντια στο κοινωνικό κίνημα. Το ελληνικό κράτος, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Συριζα, εντείνει τη χρήση πολεμικών όπλων όπως τα δακρυγόνα εναντίον των ανθρώπων, ειδικά στα Εξάρχεια και πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η μαζική χημική επίθεση εναντίον της διαδήλωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Επιπλέον, ο Συριζα έχει αποδειχτεί άγριος διώκτης των πολιτικών κρατουμένων και προσφύγων. Αυτό εκφράστηκε τις προηγούμενες μέρες, με την εξώθηση του προαναφερόμενου απεργού πείνας στα βιολογικά όριά του και με την παράταση της φυλάκισης των πολιτικών προσφύγων Anıl Sayar και Mehmet Doğan, που έχουν ήδη άσυλο στην Ευρώπη.

Δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ευπρόσδεκτη εδώ, στα Εξάρχεια και σε κάθε γειτονιά αγώνα και αυτοοργάνωσης. Δεν θα καταφέρουν να εκκενώσουν την γειτονιά από τους καταπιεσμένους, ώστε να την πουλήσουν στους τουρίστες και το κεφάλαιο. Χτίζουμε ένα νέο κόσμο, νέες σχέσεις βασισμένες όχι στον πόλεμο και την κυριαρχία, αλλά στην αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία. Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα.

Δεν ψηφίζουμε τ' αφεντικά μας. Οργανώνουμε τον κοινό μας αγώνα και περνάμε στην αντεπίθεση.

Καταληψίες, Μετανάστριες/ες και Διεθνιστές Συντροφοι

25/5/2019

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License