Όχι άλλο αίμα στον βωμό του εργοδοτικού κέρδους


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει το νέο εργατικό έγκλημα που έγινε (και το οποίο είναι το δεύτερο στην επιχείρηση - συνεργείο Μπαϊρακτάρης) με θύμα 45χρονο εργαζόμενο στο Πέραμα ο οποίος εκτελώντας εργασία αποσυναρμολόγησης τοποθετημένου ικριώματος εξωτερικά και περιμετρικά της Θ/Γ "Ε & Ε" σημαίας νήσων Μάρσαλ, χωρίς να εφαρμόζονται τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Οι επαναλαμβανόμενες καταγγελίες των εργαζομένων για ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας δεν εισακούγονται τόσο από την εργοδοσία όσο και από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα αυτό να κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές που γίνονται θυσία στο εργοδοτικό μινώταυρο της κερδοφορίας και της επιχειρηματικής τους ασυδοσίας.

Οι εργαζόμενοι και ο οργανωμένος αγώνας τους είναι ο δρόμος για να μπει φραγμός στις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή.

Στηρίζουμε τις θέσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων για την κατοχύρωση των μέτρων ασφαλείας και τον ουσιαστικό έλεγχο των εργασιακών συνθηκών.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση που είναι υπόλογη για τα εργατικά ατυχήματα - εγκλήματα να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατευθεί το μεροκάματο και η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων. Οι δικαστικές αρχές πρέπει να παρέμβουν για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License