ρουβίκωνας και υπεράσπιση του κτιρίου της βουλής


Μου έκανε τεράστια (και αλγηνή) εντύπωση το εξής απόσπασμα από την τελευταία ανακοίνωση του ρουβίκωνα (22/5):

"Τέλος, για τις κατηγορίες περί φθοράς μνημείου μεγάλης αξίας να πούμε ότι σεβόμαστε, και πρέπει όλοι να σέβονται, τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Αν το κράτος το θεωρούσε κάτι τέτοιο για το εν λόγω κτίριο ας μην στέγαζε εκεί το κοινοβούλιο, ας μην έφθειρε τόσο την αξία του. Χωρίς αμφιβολία όταν η κοινωνική βάση ξεφορτωθεί τους δυνάστες της το κτίριο αυτό θα αξιοποιηθεί ως μνημείο πραγματικά."

Πρώτον, φαίνεται ότι ο ρουβίκωνας έχει το θράσος να θεωρεί ότι εκπροσωπεί την "κοινωνική βάση" και ότι μπορεί να μιλά εκ μέρους  της. Έτσι, ως αυτόκλητος εκπρόσωπός της, μας ενημερώνει ότι η "κοινωνική βάση", σε περίπτωση επανάστασης,"χωρίς αμφιβολία" δεν θα θέλει να κάψει συθέμελα ή να ανατινάξει τη βουλή, παρά θα θέλει να διατηρήσει το κτίριο ως μνημείο!!! Αυτό από πού προκύπτει? Ρώτησε ο ρουβίκωνας ένα-ένα όλα τα μέλη της λεγόμενης "κοινωνικής βάσης" και αυτά του απάντησαν ομόφωνα ότι δεν επιθυμούν να πυρποληθεί συθέμελα η βουλή??

Δεύτερον, από αυτό το απόσπασμα προκύπτει ότι ο ρουβίκωνας, ερχόμενος σε κάθετη ρήξη με τα κλασικά και αθάνατα συνθήματα που έχουν δονήσει τόσες πορείες και συγκρούσεις ("ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ, ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ", "ΦΩΤΙΑ, ΦΟΥΡΝΕΛΟ, ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ") θεωρεί ότι η βουλή δεν πρέπει να καεί ή να ανατιναχτεί, ότι είναι ένα μνημείο που όλοι πρέπει να σεβόμαστε!!!

Προκύπτει λοιπόν το εξής εύλογο ερώτημα: Δεδομένων αυτών των θέσεων του ρουβίκωνα, αν, σε περίπτωση επανάστασης ή εξέγερσης, το εξεγερμένο πλήθος κινηθεί απειλητικά προς το κτίριο του κοινοβουλίου με σκοπό να το πυρπολήσει κάνοντας πράξη ένα όνειρο πολλών γενεών και δεκαετιών, ο ρουβίκωνας θα προσπαθήσει να τους εμποδίσει για να προστατέψει το "μνημειο", το οποίο "πρέπει όλοι να σέβονται"???

Αντίστοιχα, αν κάποιοι αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν το παλιό όνειρο του Γεωργίου Μακρή και επιχειρήσουν να ανατινάξουν επιτέλους τη μισητή ακρόπολη, ο ρουβίκωνας θα θεωρήσει καθήκον του να τους καταστείλει???

"Μνημεία" είναι και η μητρόπολη αθηνών, καθώς και η εκκλησία του αγίου παντελεήμονα και πολλές άλλες εκκλησίες. Μήπως ούτε και αυτές δεν πρέπει να καταστραφούν???

Πολύ περίεργα μας τα λέτε (για άλλη μια φορά)...

από λογικός[;] 23/05/2019 12:20 μμ.


Είτε είναι η Βουλή, είτε είναι εκκλησία, δεν παύουν να είναι κτίρια ακόμα και μετά την κοινωνική επανάσταση.

Αν κάποιος έχει ανάγκη για στέγαση, πριν σκεφτεί να τα ανατινάξει, θα σκεφτεί να τα κατοικήσει. Αν αυτός δεν έχει ανάγκη για στέγαση, κάποιος άλλος σίγουρα θα έχει.

Και στην ουτοπική ίσως κατάσταση που κανείς δεν θα έχει ανάγκη για στέγαση, θα υπάρχουν υπηρεσίες, δομές, δραστηριότητες, που θα ψάχνουν χώρο να φιλοξενηθούν.

Ασε που μετά την ανατίναξη θα χρειαστούμε πάρα πολλές εργατοώρες να μαζέψουμε τα μπάζα!

από Να καεί-να καεί... 25/05/2019 12:03 πμ.


Τα Παλαιά Ανάκτορα είναι, από το 1929 μέχρι σήμερα, η έδρα της Βουλής των Ελλήνων. Πρόκειται για νεοκλασικό κτίριο, σχεδιασμένο από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα της Βασιλικής Αυλής της Βαυαρίας Φρειδερίκο φον Γκέρτνερ και βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1836 και ολοκληρώθηκε το 1847. Χρησιμοποιήθηκε ως βασιλικό ανάκτορο πρώτα από τον Βασιλιά της Ελλάδος Όθωνα και στη συνέχεια από τον Βασιλιά των Ελλήνων Γεώργιο τον Α΄ μέχρι το 1910 οπότε ο Γεώργιος εγκαταστάθηκε σε νέα ανάκτορα, επί της οδού Ηρώδου Αττικού, το σημερινό Προεδρικό Μέγαρο.

από γραφείο ενιαίας πολεοδομίας 25/05/2019 11:43 πμ.


Η πολεοδομία του υπάρχοντος κόσμου (βλέπε π.χ. Αθήνα) είναι απίστευτα άσχημη, καταπιεστική, καταθλιπτική και ασφυκτική, προκαλεί στους ανθρώπους ψυχολογικά προβλήματα, άγχος, νευρώσεις και ψυχώσεις, και προωθεί το διαχωρισμό και την υποταγή του πληθυσμού. Επίσης είναι κακόγουστη, αρνητικά φορτισμένη με τις συνδηλώσεις του υπάρχοντος κόσμου και δυσκολεύει τη χρήση κάνναβης, η οποία απαιτεί άπλα, πράσινο και ουρανό.

Επομένως ένα από τα βασικά καθήκοντα της Επανάστασης πρέπει να είναι η πλήρης καταστροφή όλων των πόλεων του πλανήτη (π.χ. της Αθήνας) και η δημιουργία στη θέση τους μικρών, ευέλικτων και εύκολα μεταβαλλόμενων οικισμών, πνιγμένων στο πράσινο, οι οποίοι θα ευνοούν και θα διευκολύνουν το διαρκές παιχνίδι, τη γιορτή και γενικά την απόλαυση της ζωής. Το τσιμέντο (όπως και η πυρηνική ενέργεια) θα ξεχαστούν για πάντα. Αυτό δεν είναι απλά καθήκον της Επανάστασης. Είναι βασικό κίνητρο και λόγος για να γίνει η Επανάσταση.

Τα μπάζα μην σε ανησυχούν. Αφού είσαι τεμπελχανάς θα τα μαζέψουμε εμείς. Πάντως δεν μπορούμε να μιλάμε για "εργατοώρες", διότι δεν θα υπάρχει πια εργασία.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, ανάμεσα στην ισοπέδωση των πόλεων και την ολοκλήρωση της οικοδόμησης των νέων ελευθεριακών οικισμών, απλά θα τη βγάζουμε σε σκηνές, όπως κάνει κάθε στρατός και όπως κάνουμε κάθε καλοκαίρι. 

Έτσι κι αλλιώς, εφόσον μιλάμε για την Επανάσταση, μετά από τον παγκόσμιο επαναστατικό πόλεμο και τις μαζικές εκτελέσεις που θα ακολουθήσουν τη νίκη μας, θα έχουμε μείνει στον πλανήτη λίγα εκατομμύρια άνθρωποι, οπότε θα υπάρχει άφθονος χώρος για όλους.

Για την ακρόπολη δεν μας είπες. Επιτρέπεται να ανατιναχτεί για την καύλα της φάσης και στη μνήμη του Μακρή ή την προορίζετε και αυτή για στέγαση "δομών και υπηρεσιών"?

από Περικλης 29/05/2019 4:05 μμ.


Για μενα το πως θα εξελιχθει η επανασταση ειναι ενα ερωτημα που μονο αυτοι που συμετεχουν εκεινη την στιγμη μπορουν να απαντησουν.. Ναι ισως πανω στον αυθορμητισμο, μπορει να καψεις την βουλη, γιατι συμβολιζει για πολλους την καταπιεση, την εξουσια... Αλλα ο παρθενωνας τι συμβολιζει και πρεπει να τον ανατιναξεις? Αν ειναι ετσι να γκρεμισουμε και τις πυραμιδες, να πεταξουμε τον δισκο της φαιστου στον πατο της θαλασσας παλι, να γκρεμισουμε το σινικο τοιχος αφου δεν υπαρχουν συνορα πλεον... Πως δεν θα υπαρχουν εργατοωρες? Ρευμα? Παροχη νερου? Θα τα κλεισουμε τα εργοστασια, παει? Θα μενουμε ολοι διπλα σε λιμνες και ποταμια ή θα παρουμε και θα τα δουλευουμε μονοι μας για συντηρισουμε τους πληθυσμους μας και σιγα σιγα θα γινουν οτι αλλαγες αποφασιστουν τοτε.. Το θεμα ειναι να παμε μπροστα, ειτε αυτο σημαινει αυτοματοποιημενη κοινωνια με την βοηθεια τεχνολογιας, ειτε κατι αλλο.. Ομως σιγουρα θα μας περιμενει δουλεια σιγουρα θα πρεπει να προχωραει η επιστημη.. Απλα το κινητρο σου θα ναι αλτρουιστικο... Δηλαδη αν γινει η επανασταση θα την σταματησουμε την ιατρικη... Αφηστε λοιπον το μετα της επαναστασης για τωρα και ας κοιταξουμε το πως θα φτασουμε σε εκεινη την στιγμη

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License