Κάλεσμα για την 3η Παγκόσμια Ημέρα δράσης για το Hasankeyf στις 7-8 Ιουνίου 2019!

Κάλεσμα για την 3η Παγκόσμια Ημέρα δράσης για το Hasankeyf στις 7-8 Ιουνίου 2019! πηγή: https://hevalen-gr.espivblogs.net/2019/05/22/kalesma-gia-tin-3i-pagkosmia-imera-drasis-gia-to-hasankeyf-stis-7-8-ioynioy-2019/

post image

Καλούμε κοινωνικά κινήματα, ΜΚΟ, ακτιβιστές και άλλους στον κόσμο να συμμετάσχουν στην 3η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την υπεράσπιση της αρχαίας πόλης Hasankeyf (12.000 ετών) και του ποταμού Τίγρη στις 7 και 8 Ιουνίου του 2019! Είναι επείγον, διότι η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι στις 10 Ιουνίου 2019 θα αρχίσει να γεμίζει τη δεξαμενή του φράγματος Ilisu.

Στις 15 Μαΐου 2019, περισσότερες από 100 οργανώσεις πολιτών από την Τουρκία, το Ιράκ, το Ιράν και άλλες χώρες του κόσμου εξέδωσαν μια δήλωση που καλεί την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει το καταστροφικό έργο Ilisu και να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία στην κοιλάδα του Τίγρη. Ζήτησαν επίσης από τους πολίτες να δράσουν κατά της πλημμύρας της κοιλάδας του ποταμού Τίγρη η οποία θα προκαλέσει επίσης σοβαρές ζημίες σε περιοχές της Συρίας και ιδιαίτερα στο Ιράκ. Εάν ολοκληρωθεί, το φράγμα Ilisu θα είναι μια ασύγκριτη κοινωνική, πολιτισμική και οικολογική καταστροφή για ένα μεγάλο μέρος της Μεσοποταμίας!

Στις 7 Ιουνίου και 8 ενέργειες προγραμματίζονται σε δεκάδες πόλεις στην Τουρκία και σε ολόκληρη τη Μεσοποταμία.

Καλείστε να οργανώσετε μια κοινή δράση στην πόλη ή τη χώρα σας σε αλληλεγγύη και κατά του έργου Ilisu. Οι Δράσεις θα μπορούσαν να απευθύνονται ενάντια στην τουρκική κυβέρνηση ή την αυστριακή εταιρεία Andritz, η οποία είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας του έργου Ilisu, και να ζητήσετε από την ιρακινή κυβέρνηση να ενεργήσει επειγόντως ενάντια στην επικείμενη ερήμωση της περιφέρειάς της, θέμα για το οποίο είναι ύποπτα σιωπηλή.

Σε σύγκριση με τις πρώτες ημέρες δράσης Hasankeyf, αυτή τη φορά σχεδιάζουμε να διευρύνουμε την ποικιλία των τύπων δράσης, συμπεριλαμβανομένων ιδίως των καλλιτεχνών. Σε περίπου μία εβδομάδα θα σας ενημερώσουμε με προτάσεις.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να μας ενημερώσετε για την προγραμματισμένη δράση σας.

Email: hasankeyfgirisimi@gmail.com Web site: www.hasankeyfgirisimi.net Twitter: @hasankeyfdicle facebook: www.facebook.com/hasankeyfyasatmagirisimi

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License