ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ 21/5 ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ 21/5 ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ 21/5 ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Η απόφαση του δικαστηρίου, στις 15 Μαϊου, για τους 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές ήταν να αφεθούν όλοι ελεύθεροι, παρόλα αυτά οι δύο παραμένουν φυλακισμένοι στο αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη.

Ο Anıl Sayar, Ολλανδός υπήκοος, αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες και ο Mehmet Doğan, αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας στην Γαλλία, έχει αθωωθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και έχει αφεθεί ελεύθερος από το δικαστήριο με 2 χρόνια και 7 μήνες φυλάκισης με αναστολή, στην οποία ποινή έχει ήδη ασκήσει έφεση. Εντός των ημερών της κράτησης του Ν. στην Πέτρου Ράλλη φθάνει έγγραφο για υπογραφή της έκδοσής του στην Τουρκία, το οποίο και αρνείται να υπογράψει. Έγγραφο, όπως είπαν, «τυπικό».

Όσο καιρό κρατούνταν στις φυλακές, πριν την ολοκλήρωση της δίκης, η έκδοσή του στην Τουρκία είχε απορριφθεί.

Σήμερα, 21 Μαϊου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, καθώς υπάρχει κίνδυνος για απέλαση του Anıl Sayar στην Ολλανδία και του Mehmet Doğan στη Γαλλία. Οι δύο σύντροφοι δεν έχουν δικαστικές εκκρεμότητες στις χώρες αυτές, αλλά για εμάς το ζήτημα των απελάσεων αγωνιστών παραμένει σοβαρό, καθώς μία τέτοια εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο των εκδόσεων και απελάσεων συντρόφων εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License