ΕΣΕ Ιωαννίνων-Ενημέρωση από πορεία ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίων 11 Μάη

Φωτια στα σχέδια κράτους και αφεντικών! Οι ταξικοί αγώνες μόνο μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη στους σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου, αγώνες συγκρουσιακοί και όχι θεσμικοί. Η εργατική τάξη είναι αυτή που πρέπει να παλέψει για την προστασία του περιβάλλοντος όπως παλεύει σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας, μακριά από λογικές ανάθεσης, αλλά αυτοοργάνωσης. Τέτοιου είδους αγώνες, ουσιαστικά έρχονται σε ρήξη με το σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και στη λεηλασία της φύσης!

Επιτυχημένη ήταν η πανελλαδική διαδήλωση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα το Σάββατο 11 Μαϊου 2019. Η κινητοποίηση καλέστηκε απο την Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στις εξορύξεις και πρωτοβουλίες πολιτών απο διάφορες περιοχές της χώρας. Κατα την προσυγκέντρωση διοργανώθηκαν απο μουσικές και θεατρικές ομάδες διάφορα δρώμενα. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ο προεκλογικός χαρακτήρας δεν έλειψε, καθώς ¨παρέλασαν¨απο το σημείο και τις τηλεοπτικές κάμερες κάθε λογής υποψήφιοι.

Η διαδήλωση ήταν αρκετά μαζική. Δεκάδες πανό, πρωτοβουλιών, πολιτιστικικών συλλόγων, πολιτικών οργανώσεων, δημοτικών παρατάξεων και οικολογικών κινήσεων κατέβηκαν στο μπροστά μέρος της πορείας. Στο πίσω μέρος συγκροτήθηκαν 3 αντιθεσμικά μπλόκ. Μπροστά κινήθηκε η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση με περίπου 80 άτομα και πανό που έγραφε ¨ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΙΗΣΗ, απο πίσω στάθηκε το μπλόκ συλλογικοτήτων απο την Θεσ/νίκη, το οποίο στήριξαν οι Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Συλλογικότητα Αναρχικών από τα Ανατολικά,Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Σχολείο”,Κατάληψη Terra Incognita, Συνέλευση Θεσσαλονίκης για Γη & Ελευθερία και αριθμούσε περίπου 60 άτομα και τέλος ενα ακόμη μπλόκ που στηρίχθηκε απο την αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» από την Πάτρα, την συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο» από τη Θεσσαλονίκη και συντρόφων-συντρφισσών από την Πάτρα και την Άρτα και συμμετείχαν περίπου 40 άτομα. Συνολικά στην διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 1300-1500 άτομα οπού κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σημειώνουμε οτι ψήφισμα εξέδωσαν και τα δυο σωματεία Βάσης των Ιωαννίνων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License