Οι νεοναζί Marduk έρχονται στην Ελλάδα

Θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες. Μία στη Θεσσαλονίκη (15/6) στο Principal Club Theater και μία στην Αθήνα (16/6) στο Piraeus 117 Academy.

post image

Οι νεοναζί Marduk έρχονται στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι, στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες των συγκροτημάτων Canibal Corpse – Marduk – Dr. Living Dead, μία στη Θεσσαλονίκη (15/6) στο Principal Club Theater και μία στην Αθήνα (16/6) στο Piraeus 117 Academy, από την εταιρεία παραγωγής ‘’Hunter Agency’’.

Πέρα από τους στίχους που υμνούν την υπεροχή της άριας φυλής, τον εθνικοσοσιαλισμό και τον Αδόλφο Χίτλερ, για όσους δεν γνωρίζουν, το 1999 οι Marduk κυκλοφορούν άλμπουμ με τίτλο ‘’Panzer Division Marduk’’, όπου Panzer Division ονομαζόταν το σύνταγμα τεθωρακισμένων οχημάτων της Βέρμαχτ του γερμανικού στρατού κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο ιδρυτής της μπάντας, Morgan ‘’Evil’’ Håkansson, τρέχει το διαδικτυακό της κατάστημα με το όνομα ‘’Wolfsschanze’’, το οποίο είναι η ονομασία του καταφυγίου του Χίτλερ. Και αν όλα αυτά δεν αρκούν για να πείσουν για τον χαρακτήρα του συγκροτήματος, το 2018 διέρρευσε από το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ETC πως δύο μέλη του συγκροτήματος, ο Fredrik Widigs (drummer) και ο Daniel ‘’Mortuus’’ Rostén (τραγουδιστής), πραγματοποίησαν το 2016, μέσω διαδικτύου, εκτενείς αγορές υλικών ναζιστικής προπαγάνδας. Η ιστοσελίδα από την οποία έγιναν οι αγορές ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα Nordic Resistance Movement (NRM) που έχει ξεχωριστά θυγατρικά κόμματα σε Σουηδία, Φιλανδία, Δανία και Νορβηγία με δημόσιες θέσεις υπέρ του ναζισμού και της υπεροχής της άριας φυλής. Επίσης, έχει άμεσες σχέσεις με την αμερικάνικη ΚΚΚ και άλλες φασιστικές/ναζιστικές ομάδες.

Στο Oakland της Αμερικής το 2017, αντιφασίστες κατάφεραν να ακυρώσουν τη συναυλία των νεοναζί…

Στη Θεσσαλονίκη των 55.000 Εβραίων, του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, των προσφύγων της Μ. Ασίας και του Πόντου, των σύγχρονων προσφύγων της Μέσης Ανατολής, χώρος για ναζιστικά σκουπίδια καλυμμένα με προβιά συγκροτήματος (ή μη) δεν υπάρχει και ούτε σκοπεύουμε να αφήσουμε. Όποιος φέρνει το παραπάνω συγκρότημα και όποιος του παραχωρεί (συναυλιακό ή άλλο) χώρο, δίνει χώρο σε φασιστικά μορφώματα και αποδεικνύει επί του πρακτέου με ποιά πλευρά βρίσκεται.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License