[Πειραιάς] Η αντιφασιστική συγκέντρωση για την δίκη των φασιστών του εργοδοτικού σωματείου "ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ" (14/5)


post image

Σήμερα το πρωί (14/5) πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Πειραιά λόγω της δίκης των φασιστών του εργοδοτικού σωματείου «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για την δολοφονική επίθεση σε κλιμάκιο φίλων και αγωνιστών της ΟΡ.Μ.Α. πέρυσι 26 Μάη κατά τη διάρκεια εξόρμησης ενημέρωσης στο Πέραμα για διεθνιστική διαδήλωση. Η δίκη τελικά αναβλήθηκε, λόγω μεγάλου αριθμού υποθέσεων εκδίκασης την ίδια ημέρα. Ως ΟΡ.Μ.Α., απαιτούμε την καταδίκη όλων των ναζιστών που εμπλέκονται στην ενέδρα, ακόμα και αυτών που η αστυνομία φυγάδευσε μέσα από το A.Τ. Περάματος, την αθώωση των 6 αντιφασιστών, το κλείσιμο των γραφείων και του ίδιου του φασιστικού εργοδοτικού σωματείου «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ». Το χρονικό των γεγονότων και της υπόθεσης αναλύεται εκτενώς σε κείμενο της Αντιφασιστική Φρουρά του νέου τεύχους. Σημειώνουμε ότι η ίδια η υπόθεση έχει λάβει μεγάλης συμπαράστασης και αλληλεγγύης από οργανώσεις, σωματεία και συλλόγους με πληθώρα δημόσιων ψηφισμάτων και δηλώσεων στήριξης.

Οφείλουμε ως οργάνωση του ταξικού κινήματος να τονίσουμε την αναγκαιότητα και την προτεραιότητα του αντιφασιστικού και διεθνιστικού αγώνα αυτή την περίοδο ενάντια στην ακροδεξιά κατεύθυνση της επίθεσης της αστικής τάξης μέσα στην καπιταλιστική κρίση. Οι φασιστικές οργανώσεις πρέπει να διαλυθούν και ο ακροδεξιός μηχανισμός να αποδυναμωθεί. Ειδικά και εν μέσω προεκλογικής περιόδου καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε κάθε φασιστική ή ακροδεξιά πρόκληση, μπλοκάρωντας τη δημόσια διάχυση του εθνικιστικού μίσους και αντιπαραβάλλωντας την ταξική αλληλεγγύη, προετοιμάζοντας την τάξη μας για τον νέο κύκλο ύφεσης.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License