Ανακοινωθέν του CNI-CIG και του EZLN για την απαγωγή και τη δειλή δολοφονία των δύο συντρόφων.

Τη χθεσινή μέρα, 4 Μαΐου γύρω στις 15.00, οι σύντροφοι μας πήραν μέρος σε μια συνάντηση με άλλα μέλη του CIPOG- EZ, στην πόλη του Τσιλπανσίγκο στο Γκερέρο. Στον δρόμο της επιστροφής για τις κοινότητές τους, απήχθησαν και δολοφονήθηκαν από ομάδες ναρκω- παραστρατιωτικών.

Το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο, το Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης κι ο Εθνικοαπελευθερωτικός Ζαπατιστικός Στρατός με πόνο κι αγανάκτηση, καταδικάζουμε την απαγωγή και τη δολοφονία του συντρόφου και συμβούλου Νάουα του Ιθαγενικού Συμβουλίου Διακυβέρνησης, Χοσέ Λούσιο Μπαρτόλο Φαουστίνο και του εκπροσώπου του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου, Μοδέστο Βεράλες Σεμπαστιάν, από τις ιθαγενικές κοινότητες Νάουα τoυ Χικοτλάν και της Μπουενάβιστα αντίστοιχα- αμφότεροι υποστηρικτές του Ιθαγενικού και Λαϊκού Συμβούλιου του Γκερέρο- Εμιλιάνο Ζαπάτα, (CIPOG-EZ) οργάνωση που είναι μέλος του CNI-CIG. Τα διπλό αυτό έγκλημα διεπράχθη από ομάδες ναρκω- παραστρατιωτικών που δρουν στο δήμο της Τσιλάπα ντε Άλβαρες και στηρίζονται στην απροκάλυπτη προστασία του Ομοσπονδιακού Στρατού του Μεξικού της πολιτειακής και της δημοτικής αστυνομίας.

Τη χθεσινή μέρα, 4 Μαΐου γύρω στις 15.00, οι σύντροφοι μας πήραν μέρος σε μια συνάντηση με άλλα μέλη του CIPOG- EZ, στην πόλη του Τσιλπανσίγκο στο Γκερέρο. Στον δρόμο της επιστροφής για τις κοινότητές τους, απήχθησαν και δολοφονήθηκαν από ομάδες ναρκω- παραστρατιωτικών της κακής κυβέρνησης που δρουν στην περιοχή χάρη στην προστασία και τη συνενοχή των τριών βαθμίδων της κακής κυβέρνησης που με περιφρόνηση και ψέματα προσποιείται ότι εξηπηρετεί την ανάγκη για ασφάλεια και δικαιοσύνη στις ιθαγενικές κοινότητες οι οποίες αντιστέκονται κι έχουν επανειλημμένα καταγγείλει στην κακή κυβέρνηση την ατιμωρησία που χαίρει ο εγκληματίας Σέλσο Ορτέγα για τη βία που ασκεί στις κοινότητες. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι δολοφονημένοι σύντροφοι και οι κοινότητές τους έχουν εδώ και χρόνια οργανώσει τη δικιά τους Κοινοτική Αστυνομία προκειμένου να αντισταθούν στη βία, τους εκβιασμούς και την επιβολή της σποράς παπαρούνας από τις δύο εγκληματικές συμμορίες, τους Αρδίγιος (Los Ardillos) και τους Ρόχος (Los Rojos), οι οποίες ελέγχουν τις δημοτικές ηγεσίες της περιφέρειας και στηρίζονται στη συνενοχή του Μεξικάνικου Στρατού καθώς και της πολιτειακής και της δημοτικής αστυνομίας ενώ κάποια στιγμή κατάφεραν μέχρι και να επιβάλουν έναν αρχηγό τους για πρόεδρο του Κογκρέσου της Πολιτείας του Γκερέρο.

Για τη δειλό αυτό έγκλημα καθιστούμε υπεύθυνες τις τρείς βαθμίδες της κακής κυβέρνησης ως συνένοχες για την καταστολή που υφίστανται οι λαοί που υπερασπίζονται τα εδάφη τους και τις καθιστούμε υπεύθυνες και για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των αδελφών μας, του CIPOG-EZ.

Στους συγγενείς και συντρόφους του Χοσέ Λούσιο Μπαρτόλο Φαουστίνο και του Μοδέστο Βεράλες Σεμπαστιάν, στέλνουμε μια αλληλέγγυα αγκαλιά από το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο- Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης και τον Εθνικοαπελευθερωτικό Ζαπατιστικό Στρατό, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή μας ότι θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της αυτονομίας και της αξιοπρέπειας που οι ίδιοι οι συντρόφοι μας που σήμερα μάς λείπουν, μας δείχνουν με το φως τους και το παράδειγμά τους.

Καταγγέλουμε την όξυνση της νεοφιλεύθερης καταστολής κατά των λαών, εθνοτήτων και αυτόχθονων φυλών που δεν συμφωνούμε με τα σχέδια θανάτου στο Γκερέρο και σε όλο το Μεξικό ούτε και με τη βία που μετέρχονται για να μας επιβάλουν τα σχέδια τους και να μας καταστέλλουν, απάγουν, εξαφανίζουν, δολοφονούν, όλους εμάς που αποφασίσαμε να σπείρουμε έναν νέο κόσμο μέσα από το ιθαγενικό μας γεωγραφικό στίγμα.

Απαιτούμε αλήθεια και δικαιοσύνη για τα αδέλφια μας.

Με εκτίμηση

Μαΐος 2019

Για την Ολική Ανασυγκρότηση των Λαών μας

Ποτέ πια ένα Μεξικό χωρίς Εμάς

Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο

Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης

Εθνικοαπελευθερωτικός Ζαπατιστικός Στρατός

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License