Ευτοπία: Εκδήλωση - Συζήτηση με μέλη του Genuino Clandestino από την Ιταλία, Κυριακή 7/5 - 7μμ

Αθήνα, Κυριακή 12 Μάη 2019 - 7μμ

Το «Γνήσιο Παράνομο» (GenuinoClandedtino) είναι ένα δίκτυο σε πανιταλικό επίπεδο, το οποίο γεννήθηκε μέσα από μία καμπάνια ενάντια στον πλήρη έλεγχο και στην ποινικοποίηση των διατροφικών προϊόντων που δεν υπόκεινται στους κανονισμούς των βιομηχανικών τροφίμων.

Στην Ιταλία, το νομικό, υγειονομικό και λογιστικό πλαίσιο είναι πλέον ασφυκτικό για τους μικρούς παραγωγούς των αγροτικών αλλά και ημιαστικών/αστικών περιοχών, καθιστώντας αδύνατη για αυτούς τη διάθεση των προϊόντων τους με νόμιμους τρόπους.

Αγρότες, οικοτέχνες, καλλιτέχνες, συλλογικότητες, οικογένειες και μεμονωμένα πρόσωπα συγκεντρώθηκαν στο δίκτυο «Γνήσιο Παράνομο» για να αντιμετωπίσουν την κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης αγοράς που θέτει εκτός νόμου και επιχειρεί να θέσει και εκτός κοινωνικής ζωής τρόπους παραγωγής και συναλλαγής που υπήρχαν αιώνες τώρα αποτελώντας βασικό συστατικό μιας σε μεγάλο βαθμό αυτορυθμιζόμενης καθημερινότητας στις πόλεις και στα χωριά.

Το δίκτυο αυτό είναι ουσιαστικά άγνωστο στον ελλαδικό χώρο και η γνωριμία με αυτό έχει τεράστια αξία, αφού και στην Ελλάδα προωθούνται διαρκώς οι ίδιοι κανονισμοί που σκοπό έχουν να περιθωριοποιήσουν πλήρως και να ποινικοποιήσουν τη μη βιομηχανοποιημένη και συγκεντροποιημένη γεωργικοκτηνοτροφική παραγωγή και μεταποίηση.

περιοδικό - εκδόσεις Ευτοπία

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License