Εκδήλωση: Για 1000 λόγους με 1000 τρόπους κατά του φασισμού και ακροδεξιά


post image

Έχουμε 1000 λόγους, να αντισταθούμε τον φασισμό Έχουμε 1000 τρόπους να σταματήσουμε την ακροδεξίαΤην Κυριακή 5 Μαΐου, από τη 1:00μμ, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), η πρωτοβουλία «Για Χίλιους Λόγους, Με Χίλιους Τρόπους» καλεί στην δημόσια εκδήλωση και πολιτική παρέμβαση ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά. Η κινητοποίηση είναι μέρος της ευρωπαϊκής καμπάνιας και ημέρα δράσης (λίγες ημέρες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές) και προσπαθεί να αναδείξει το πρόβλημα με την άνοδο της Ακροδεξιά, αλλά και να οργανώσει τη αντίσταση κατά του φασισμού και την Ακροδεξιά.

Το προγραμμα έχει ομιλείς, μουσική, μοίρασμα πολιτικού υλικού και διάφορες άλλες δραστηριότητες, τις ώρες που θα είμαστε στη πλατεία. Η πλ. Κοτζια επιλέχθηκε ως τόπο διαμαρτυρίας και δράσης επειδή στην Ελλάδα θα έχουμε ταυτόχρονα και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ζητάμε από το κόσμο όχι μόνο να μη ψηφίσουν τους δολοφόνους και τα τάγματα εφόδου αλλά και να απαιτήσουν από τη δικαιοσύνη να στείλει στις φυλακές την φασιστική και την εγκληματική οργάνωση ΧΑ.

Για χίλιους λόγους. Με χίλιους τρόπους.

Το βλέπουμε όλες και όλοι, παντού στην Ευρώπη: οι φετινές Ευρωεκλογές θα σημάνουν την ενίσχυση της Ακροδεξιάς. Για την εξέλιξη αυτή, που μας γυρνά πίσω στα πιο σκοτεινά χρόνια του 20ου αιώνα κανείς/καμιά δεν μπορεί να είναι ανυποψίαστος-η.

Στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2018 συναντηθήκαμε στη Χώρα των Βάσκων άνθρωποι απ’ όλη την Ευρώπη για να σχηματίσουμε μια μεγάλη «Αγκαλιά των Λαών». Έτσι γεννήθηκε η ευρωπαϊκή αντιφασιστική καμπάνια «5Μ», που κορυφώνεται στις 5 Μαΐου 2019, με δράσεις σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Στην Ελλάδα φτιάξαμε την καμπάνια 1000/1000 δηλώνοντας ότι:Υπάρχουν χίλιοι λόγοι να αντισταθούμε στο φασισμό και υπάρχουν χίλιοι τρόποι να τον σταματήσουμε. Με την καμπάνια μας θέλουμε να αναδείξουμε:

* την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ανεξαρτήτως χρώματος, και των πολυεθνικών εταιρειών για τις αιτίες της μεταναστευτικής εξόδου και τις συνέπειές της: θάνατοι, απάνθρωπες συμπεριφορές, σκλαβιά, απελάσεις, εκμετάλλευση, διακρίσεις και βία.

* τη ρητορική χειραγώγησης και υποκρισίας των δυνάμεων της δεξιάς και ακροδεξιάς, που ενοχοποιούν τους μετανάστες και πρόσφυγες για την κοινωνική και οικονομική κρίση στην Ευρώπη, και αποκρύπτουν την ευθύνη των ευρωπαϊκών ελίτ για την κρίση αυτή.

* τις πολιτικές που δημιουργούν ανεργία και επισφάλεια, καταργούν βασικές δημόσιες υπηρεσίες, εφαρμόζουν κοινωνικές περικοπές, χρησιμοποιούν ως εξιλαστήρια θύματα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, διασπείρουν ξενοφοβικά αισθήματα και υποδαυλίζουν τον πόλεμο ανάμεσα στους φτωχούς για να κερδίσουν ψήφους και να αποφύγουν τις ευθύνες εκείνων που μας κυβερνούν.

* τη στοχοποίηση και τη βία που υφίστανται με τρόπο βάρβαρο γυναίκες και άτομα LGBTQI+.* την ποινικοποίηση ατόμων και οργανώσεων από την Ευρώπη, αλλά και μεταναστών που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Η πρωτοβουλία θέλει να στηρίξει τα άτομα και τις οργανώσεις αυτές, αναδεικνύοντας τις αξίες που υπερασπίζονται.

Σκοπός της πρωτοβουλίας 1000/1000 είναι τα κοινωνικά κινήματα της Ευρώπης να δράσουν ενάντια στις πολιτικές μίσους και διακρίσεων που σήμερα προωθούν και ήδη εφαρμόζουν στην Ευρώπη δυνάμεις της άκρας δεξιάς (Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία), αλλά και δυνάμεις του Κέντρου που υιοθετούν την ατζέντα της Ακροδεξιάς.

Στην Ελλάδα του δολοφονημένου Σαχτζάτ Λουκμάν, του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, του δολοφονημένου Πετρίτ Ζίφλε, του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου, της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη --αλλά και του τεράστιου κύματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, των αντιφασιστικών αγώνων τις μέρες του Μακεδονικού, των πρωτοβουλιών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, των κινητοποιήσεων ενάντια στον μισογυνισμό και την ομοφοβία, των εκατοντάδων καθημερινών αντιστάσεων-- έχουμε χίλιους λόγους να συμμετέχουμε. Κι έχουμε χίλιους τρόπους γι' αυτό!

Σας καλούμε όλους και όλες:- σε Συγκέντρωση τη Δευτέρα 6 Μαΐου στις 10πμ στο Εφετείο (Λουκάρεως), ήμερα έκδοσης της απόφασης για την δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν από ναζιστές δολοφόνους.

- σε ενεργή συμμετοχή στο αντιφασιστικό κίνημα, με μαζική παρουσία στη δίκη και στις κινητοποιήσεις για την καταδίκη της εγκληματικής νεο-ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσης Αυγής. Κανείς δεν μπορεί να είναι ανυποψιαστος: Κάθε ψήφος στην Χρύση Αυγή/Ελληνική Αυγή είναι μαχαίρι στα χέρια των ναζί.

Ενδεικτικά την Καμπάνια συνδιοργανώνουμε στην Αθήνα:

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού – ΟΡΜΑ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Το Μωβ – Φεμινιστική Συλλογικότητα

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Αντιφασιστική Συνέλευση Περάματος

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Υπογράφουμε τη διακήρυξη στο: 1000logoi1000tropoi@gmail.com –

Στην Θεσσαλονίκη:

* Το Σάββατο 4 Μαΐου, στις 8:00μμ, στον Χορτιάτη (καφενείο «Περικλήδες»)* Την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 7:00μμ, στο πάρκο Ξαρχάκου

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License