ΠΩΣ Η FSB ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

The NETWORK | Documentary. English subs (Russia, 2019) https://www.youtube.com/watch?v=THdPCECzOok

post image

Κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών και του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, άρχισαν στη Ρωσία καταστολές κατά των αντιφασιστών και αναρχικών. Το φθινόπωρο του 2017, 6 άτομα συνελήφθησαν στη Penza. πολλοί από αυτούς είχαν φυτεύσει όπλα και εκρηκτικά. Οι αστυνομικοί της FSB βασάνισαν τότε τους αντιφασιστές ακριβώς στο χώρο κράτησης: εφάρμοζαν γυμνά καλώδια στα διάφορα τμήματα του σώματος των ακτιβιστών, ενεργοποιούσαν το ηλεκτρικό ρεύμα, τα χτύπησαν, τους κρεμούσαν ανάποδα. Κατά την βασανιστήρια τους, οι πράκτορες κάλεσαν τους ακτιβιστές να μάθουν από κοντά την ιστορία που χρειάζονταν η FSB: έπρεπε να ομολογήσουν ότι ίδρυσαν και ανήκουν σε μια τρομοκρατική οργάνωση που ονομάζεται "Το Δίκτυο". Στα τέλη Ιανουαρίου 2018, δύο ακόμα αντιφασιστές συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη. Και αυτοί ξυλοκοπήθηκαν, βασανίστηκαν με ηλεκτρικό ρεύμα,

PENZA. ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2017 συνελήφθησαν στην Πένζα πέντε αντιφασιστές.

EGOR ZORIN

Κατά πάσα πιθανότητα, η μαρτυρία του Ζόριν ήταν αυτή που παρείχε επίσημη αιτία για το άνοιγμα της υπόθεσης

Ο Egor Zorin, φοιτητής του κρατικού πανεπιστημίου Penza, δεν ήρθε ποτέ σπίτι στις 18 Οκτωβρίου και οι φίλοι του άρχισαν να ανησυχούν. Αργότερα αποδείχθηκε ότι οι εργαζόμενοι της FSB τον είχαν. Προφανώς, ήταν η μαρτυρία του που χρησιμοποιήθηκε ως επίσημο έδαφος για την έναρξη της περίπτωσης της αντιφασιστικής "τρομοκρατικής οργάνωσης". Είναι πολύ πιθανό ότι ο Ζόρινος βασανίστηκε βάναυσα όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι. Ωστόσο, από τότε δεν έχει έρθει σε επαφή είτε με τους φίλους του είτε με δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο Zorin βρίσκεται επί του παρόντος υπό κατ 'οίκον περιορισμό. Όλοι οι άλλοι εναγόμενοι στην υπόθεση κρατούνται σε εγκαταστάσεις πρόληψης.

ILYA SHAKURSKIY

Ο συμμαθητής του Zorin, ένας εξέχων τοπικός θεολόγος

Στις 19 Οκτωβρίου, ο Ilya Shakurskiy, ένας εξέχων τοπικός ακτιβιστής και ο συμμαθητής του Zorin στο πανεπιστήμιο, άρχισε να τον ψάχνει με μια ομάδα φίλων. Δεν βρήκε κανένα ίχνος του Zorin και πήγε στο σπίτι. Μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο του, χτυπήθηκε από τα πόδια του και σε λίγα δευτερόλεπτα οι αστυνομικοί του FSB τον έσπρωξαν στο αυτοκίνητό τους. Κτύπησαν τον Shakurskiy και τον τραβήχτηκαν από τα μαλλιά για να βγάλουν τον κωδικό του τηλεφώνου έξω από αυτόν. Τελικά τους έλεγε τον κωδικό πρόσβασης.

20 λεπτά αργότερα, ο αντιφασίστας τέθηκε σε ένα κτίριο όπου περισσότεροι αξιωματικοί του FSB τον περίμεναν. Είπαν στον Shakurskiy ότι ήταν ύποπτος για τη διοργάνωση τρομοκρατικής ομάδας. Όταν ο ακτιβιστής αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι είχε ξυλοκοπήσει στο κεφάλι και την πλάτη του, απειλούσε με βιασμό και μια ποινή ισόβιας κάθειρξης. Όλος ο χρόνος μπορούσε να ακούσει κάποιος να ουρλιάζει δίπλα. Κάποια στιγμή ένας μασκαρισμένος άνδρας μπήκε με ένα αιματηρό μαντήλι στα χέρια του. Ένας από τους αξιωματικούς της FSB ανέφερε το όνομα: "Kuksov".

ΒΑΣΙΛΙ ΚΙΟΥΚΟΦ

κατασκευαστής μηχανικός, μουσικός

Ο Βασιλίτης Κούσσοφ κρατήθηκε επίσης στις 19 Οκτωβρίου, πιθανώς σχεδόν ταυτόχρονα με τον Shakurskiy. Η σύζυγος του Κουκόφ, Έλενα, επέστρεψε από την εργασία σε ένα άδειο σπίτι και κάλεσε τον σύζυγό της στο κινητό του τηλέφωνο. Θα μπορούσε να ακούσει το σήμα κλήσης, αλλά κανείς δεν πήρε. Μετά από μερικές ώρες άκουσε κάποιον να ανοίγει την πόρτα με ένα κλειδί. Δέκα πράκτορες FSB ήταν μπροστά της. Ένας από αυτούς κρατούσε έναν ξυλοδαρμό Vasiliy στο λαιμό. Ο αντιφασίστας δεν μπορούσε να σταθεί, το μέτωπό του και η μύτη του ήταν κακώς μώλωπες, το παντελόνι και το σακάκι του ήταν σκισμένα και αιματηρά. Οι πράκτορες της FSB αναζητούσαν γρήγορα το διαμέρισμα και πήγαν για να ψάξουν το αυτοκίνητο του Kuksov.

Είπαν στον Κουκόφ να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου. Παρατήρησε αμέσως ότι η κλειδαριά της πόρτας του αυτοκινήτου ήταν σπασμένη και δηλώνει αυτό δυνατά. Όταν οι πράκτορες της FSB έβγαλαν ένα όπλο από το αυτοκίνητο, έγινε σαφές ποιος είχε σπάσει την κλειδαριά και γιατί: το όπλο είχε φυτευτεί εκεί από τους χειριστές. Μετά την απομάκρυνση του Κουτσόφ, ίσως στο γραφείο της FSB, όπου άρχισαν να τον χτυπούν. Ήταν οι κραυγές που έμαθε ο Shakurskiy στην επόμενη αίθουσα.

DMITRIY PCHELINTSEV

Ο Dmitriy Pchelintsev εγκατέλειψε το σπίτι του για να πάρει τη γιαγιά του και συνελήφθη στις 27 Οκτωβρίου. Τέσσερις πράκτορες του FSB τον επιτέθηκαν με το αυτοκίνητό του, τον έσπρωξαν, τον έριξαν στο έδαφος και πήραν το κλειδί του διαμερίσματός του.

Άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν στο διαμέρισμά του. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης έκαναν τα πάντα ανάποδα. Έλαβαν έξυπνα τηλέφωνα, όλες τις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, δύο κυνηγετικά τουφέκια και δύο μη θανατηφόρα πιστόλια. Όλα τα όπλα είχαν καταχωρηθεί επίσημα από τον Pchelintsev που εργάστηκε ως εκπαιδευτής πυροβολικού.

Μετά την έρευνα, οι πράκτορες κατέβηκαν στο αυτοκίνητο του Pchelintsev, το οποίο από καιρό δεν είχε λειτουργικό συναγερμό και πήρε δύο χειροβομβίδες από κάτω από ένα κάθισμα. Δεν θα είχε κανένα πρόβλημα για τους να φυτέψουν χειροβομβίδες σε ένα απροστάτευτο αυτοκίνητο.

ARMAN SAGYNBAEV

Αρχικά ο Ντμίτρι Πελλίνσεφ δεν είχε ξυλοκοπήσει, παρόλο που αρνήθηκε να ενοχοποιηθεί. Την επόμενη μέρα συνελήφθη ως μέλος μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης». Την ίδια ημέρα, η σύζυγός του Angelina κλήθηκε στο FSB, δήθεν για να βεβαιώσει την ανάκριση του συζύγου της. Στο γραφείο συναντήθηκαν δύο αξιωματικοί, ένας από τους οποίους έπαιζε νόημα με ένα μαχαίρι στο χέρι του. Ένας άλλος ανέφερε ότι "χρειάστηκε να πυροβολήσει κάποιον στο πόδι" για να ομολογήσει τον Pchelintsev.

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2017, ο Andrey Chernov συνελήφθη στη Penza και ο Arman Sagynbaev περίπου την ίδια ώρα στην Αγία Πετρούπολη. Το τελευταίο μεταφέρθηκε στη Penza. Οι σύντροφοί τους δεν έχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες των συλλήψεών τους. Ο Sagynbaev, ο οποίος έχει πολλά σπασμένα πλευρά, αρνείται κάθε επαφή με τους συντρόφους του, τους δημοσιογράφους και τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. έχοντας συναντήσει τον Πελλίνσεβ τυχαία, ζήτησε τη συγχώρησή του για την ενοχοποίηση του Πελλίνσεφ και άλλων υπό βασανιστήρια. Δεν έχουμε ουσιαστικά καμία ενημέρωση για τον Chernov.

PENZA. ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

Όλοι οι συλληφθέντες ακτιβιστές πιθανότατα βασανίστηκαν, αλλά μόνο δύο από αυτούς μέχρι τώρα επέλεξαν να μιλήσουν ανοιχτά και λεπτομερώς: η Ilya Shakurskiy και ο Dmitriy Pchelintsev. Αυτό που συνέβη με αυτούς έγινε γνωστό μόλις τον Ιανουάριο του 2018, γιατί πριν από αυτό οι οικογένειές τους φοβούνταν ότι η δημόσια αποκάλυψη θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάστασή τους.

Ο Σάκουρσκι αντιπροσώπευε αρκετές φορές ότι μεταφέρθηκε σε στελέχη της FSB που θα τον χτύπησαν, απαιτώντας να υπογράψει την εξομολόγηση μέλους σε μια «τρομοκρατική οργάνωση» που αποτελούσαν οι πράκτορες. Όχι μόνο άκουσε τον Κουτσόφ να ουρλιάζει εκεί, αλλά συναντήθηκε και με τον σύντροφό του και είδε αίμα στο πρόσωπό του. Ο Shakurskiy αρνήθηκε να ομολογήσει τι δεν έκανε ποτέ για πολύ καιρό. Στη συνέχεια, μια μέρα αφαιρέθηκε από το κελί του στο χώρο κράτησης και έφερε στο κελάρι.

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Ilya Shakurskiy στην ακρόαση δικαστηρίου παράτασης σύλληψης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EGOR SKOVORODA

"Μετά από λίγο, μπήκαν τρεις μάσκες 

Μου είπαν να κοιτάω στον τοίχο και να βγάλω το σακάκι μου. Μία σκέψη διέσχισε το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή: «Θα με σκοτώσουν». Μου είπαν να καθίσω σε έναν πάγκο χωρίς να σηκώσω το κεφάλι μου. Συνδέονταν τα χέρια μου, με δεμένα μάτια μου και με γκρίνια. Νόμιζα ότι θα με έκαναν να αγγίξω κάτι για να πάρω τα δακτυλικά αποτυπώματα μου σε κάποιο αντικείμενο. Στη συνέχεια, όμως, συνέδεσαν τα καλώδια με τα μεγάλα δάχτυλα μου. Ένιωσα την πρώτη ηλεκτρική εκκένωση και δεν μπορούσα να βοηθήσω, αλλά βρόντησα και κούνησα. Το έκαναν ξανά και ξανά μέχρι να υποσχεθώ να πω τι μου είπαν. Από τότε ξέχασα τη λέξη όχι και είπα όλα όσα είπαν οι πράκτορες », είπε αργότερα ο Σάκρουσκι. Υπογράφει όλα όσα του έδωσαν οι πράκτορες του FSB.

Ο Ντμίτρι Πελλίνσεφ δήλωσε ότι στις 28 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τη δικαστική απόφαση για τη σύλληψή του, μεταφέρθηκε στο κελάρι του κέντρου κράτησης. Έπειτα από αυτόν ήρθαν επτά μασκοί αξιωματικοί του FSB και του διέταξαν να γδύσει. Συνενώθηκαν τα χέρια του, έβαλαν τα πόδια του σε έναν πάγκο και τον γκάζισαν.

Ένας χειρουργός FSB σε λευκά ιατρικά γάντια έβγαλε μια γεννήτρια και το έβαλε στο τραπέζι. Πήρε ένα κόπτη κιβωτίου και απογύμνωσε τα δύο καλώδια που βγήκαν από τη συσκευή με καλές πρακτικές κινήσεις. Είπε στον Pchelintsev να ξεκουραστεί το μεγάλο του δάχτυλο, να συνδέσει τα γυμνά καλώδια σε αυτό και να γυρίσει τη λαβή της γεννήτριας. Το ρεύμα πέρασε από το σώμα του Pchelintsev. Ένιωσε τρομερό πόνο, άρχισε να ουρλιάζει, να τρίζει και να κτυπά το κεφάλι του στον τοίχο. Οι εργάτες πήραν την προφύλαξη για να βάλουν το σακάκι μεταξύ του σώματος και του τοίχου για να μην τον σπάσουν το κρανίο του. Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων ένας από αυτούς στάθηκε δίπλα στον Pchelintsev και παρακολούθησε τον παλμό του. Πήραν 10 δευτερόλεπτα για να τον υποτάξουν στην πρώτη εκφόρτωση. Σε αυτόν, φαινόταν σαν μια αιωνιότητα.

Μετά την πρώτη απαλλαγή ένας από τους αξιωματικούς είπε στον Pchelintsev ότι έπρεπε να ξεχάσει τις λέξεις «όχι», «δεν θυμάμαι», «δεν ξέρω». Μετά από αυτό τον ξαφνιάζουν και τον υπέβαλαν σε ηλεκτρικές εκκενώσεις τέσσερις φορές. Ο πόνος ήταν τόσο φοβερός που τα δόντια του Pchelintsev κατέρρευσαν καθώς σφίγγει το σαγόνι του. Το ξέσπασμα της γλώσσας του έλεγε, το στόμα του ήταν γεμάτο αίμα. Οι εργάτες τον χτύπησαν με μια κάλτσα.

«Όταν μου βασανίστηκαν με ηλεκτρικό ρεύμα, το στόμα μου ήταν γεμάτο από δόντια που λεηλάτησαν επειδή είχα σφίξει το σαγόνι τόσο πολύ με πόνο και το θραύσμα της γλώσσας μου έλεγε, το στόμα μου γεμάτο αίμα και σε κάποιο σημείο ένας από τους βασανιστές βάλτε μια κάλτσα στο στόμα μου. "Dmitriy Pchelintsev

"Στη συνέχεια, ρίχτηκα στο πάτωμα και επειδή ένα από τα πόδια μου ήταν δεμένο στο πάτωμα του πάγκου, έπεσα κάτω, χτύπησα τα γόνατά μου και αφαίμαξα άφθονα. Τράβηξαν τα παντελόνια μου κάτω, βρισκόμουν με την κοιλιά μου στο πάτωμα, προσπάθησαν να εφαρμόσουν τα καλώδια στα γεννητικά όργανα μου. Φώναξα και τους ζήτησα να με βλάψουν. Επαναλαμβάνουν: "Είσαι ο ηγέτης" Για να τους σταματήσουν τα βασανιστήρια, απάντησα: "Ναι, είμαι ο ηγέτης." "Σκοπεύετε να σχεδιάσετε τρομοκρατικές επιθέσεις" Είπα: "Ναι, Είχα προγραμματίσει τρομοκρατικές επιθέσεις ». Όποιος είχε ελέγξει τον παλμό στο λαιμό μου έβαλε το μπαλακλάκι μου για να μην τα δω. Σε κάποιο σημείο έπεσα για λίγο. <...> Αφού έφυγαν, εισήλθε ένας υπάλληλος κράτησης και μου είπε να φορέσει, με έφερε πίσω στην αίθουσα μου », δήλωσε ο Pchelintsev στον δικηγόρο του.

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Dmitriy Pchelintsev σε μια πεζοπορία και με την αδελφή του

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Την επόμενη μέρα, για να σταματήσει τα βασανιστήρια, ο Pchelintsev έσπασαν τη δεξαμενή τουαλέτας και κόπηκε στις τσακίσεις του αγκώνα και στο λαιμό. Οι φύλακες "φροντίδας" του έδωσαν πρώτες βοήθειες.

Ο Pchelintsev βασάνθηκε στο κέντρο κράτησης για πάνω από ένα μήνα και μερικές φορές άκουσε τον κραυγή του Arman Sagynbaev. Οι κραυγές του έδειξαν σαφώς ότι βασανίστηκε και ο Sagynbaev. Ο Pchelintsev εξακολουθούσε να υφίσταται ηλεκτρικό ρεύμα, μερικές φορές κρεμώντας ανάποδα ή με άγνωστες ενέσεις και χάπια. Έγραψε στη σύζυγό του Angelina ότι ήταν "χειρότερο από το θάνατο". Ο Pchelintsev και ο δικηγόρος του δήλωσαν στους δημοσιογράφους για τα βασανιστήρια και υπέβαλαν αίτηση στην Επιτροπή Έρευνας. Λίγες μέρες αργότερα οι πράκτορες του FSB βασάνισαν πάλι τον Pchelintsev και τον ανάγκασε να αποσύρει τα λόγια του.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ FSB ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΕΥΣΤΩΝ

Λόγω αυτών των μεθόδων, πέντε από τους έξι ακτιβιστές που συνελήφθησαν στη Penza κατηγορήθηκαν ένοχοι. Ο Kuksov είναι ο μόνος που αρνείται να καταθέσει.

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

5.11: μια δημοφιλής μάρκα αθλητικών ειδών, όχι η "επανάσταση του Maltsev"

Φαίνεται ότι οι λόγοι για τους οποίους η FSB δημιούργησε μια υπόθεση "τρομοκρατικής οργάνωσης" κατά των ακτιβιστών ήταν το γεγονός ότι όλοι τους έπαιξαν airsoft. Εκπαιδεύτηκαν μαζί στο δάσος, έμαθαν να παρέχουν πρώτες βοήθειες και να επιβιώσουν στην άγρια ​​φύση. Όμως, όλοι οι συλληφθέντες δεν ήταν πραγματικά φίλοι (για παράδειγμα, οι Pchelintsev και Shakurskiy είχαν από καιρό μια προσωπική σύγκρουση) και έπαιζαν ακόμη και σε διάφορες ομάδες airsoft: ένας από αυτούς ονομάστηκε Sunrise (Voskhod), οι άλλοι 5.11 δημοφιλή εμπορική σήμανση αθλητικών ενδυμάτων). Στην έκδοση του FSB, τα ονόματα των ομάδων μετατράπηκαν σε κωδικό όνομα για "κελιά" μιας υποτιθέμενης "τρομοκρατικής οργάνωσης" που ονομάζεται "Το Δίκτυο". Σύμφωνα με το FSB, είχε επίσης κύτταρα στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και στη Λευκορωσία.

Το FSB ισχυρίζεται ότι οι αντιφασιστές εκπαιδεύτηκαν να οργανώνουν εκρήξεις κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της Ρωσίας και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα και να «μαστίζουν τις μάζες». Οι στόχοι τους υποτίθεται ότι ήταν κόμματα της Ενωμένης Ρωσίας, τα ταχυδρομεία και οι αστυνομικοί. Όλοι οι συνελήφθησαν στη συνέχεια κατηγορήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο. 205.4 Μέρος 2 του ρωσικού Ποινικού Κώδικα (συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση).

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. ΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΙΜΟΙ

Ο Sagynbaev ο οποίος συνελήφθη στην Αγία Πετρούπολη γνώριζε αρκετούς ακτιβιστές εκεί. Κάτω από βασανιστήρια στην Penza, πιθανότατα αναγκάστηκε να ενοχοποιήσει τους συντρόφους του στην Πετρούπολη. Ο Igor Shishkin και ο Viktor Filinkov πρέπει να ήταν μεταξύ των ονομάτων που είχε ονομάσει. Έτσι έχουν προστεθεί και άλλοι "τρομοκράτες" στην υπόθεση "Δικτύου".

ΒΙΚΤΟΡ ΦΙΛΙΝΚΟΦ

Μηχανικός λογισμικού

Αργά στις 23 Ιανουαρίου 2018, ο αντιφασίστας Βίκτορ Φιλίνκοφ περίμενε την πτήση του στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης: πήγαινε στο Κίεβο για να δει τη σύζυγό του. Λίγο πριν από την απογείωση του, έγινε δεκτός από έξι αξιωματικούς του FSB. Ήταν δεμένη με χειροπέδες και υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση για κάποιο λόγο - πιθανώς μια ρουτίνα διαδικασία FSB πριν από τα βασανιστήρια.

Μετά την εξέταση, ο αντιφασίστας τέθηκε πίσω στο minivan όπου αμέσως άρχισε να τον χτυπά με τα χέρια του. Σύντομα αισθάνθηκε μια ηλεκτρική εκκένωση. Το σώμα του αψιδόταν ακούσια, φώναξε με αναξιόπιστο πόνο. Ήταν κακό με ένα taser. Αυτή η πρώτη ηλεκτροπληξία ακολουθήθηκε από περισσότερες απορρίψεις στις χειροπέδες, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στην πλάτη του, στη συνέχεια στο πόδι και τις χειροπέδες και πάλι, στη βουβωνική χώρα. Ο Φιλίνκοφ φώναξε και ήταν χαραγμένος.

Μετά από δέκα λεπτά βασανισμών έσκυψε: "Πες μου τι να πω, θα πω τα πάντα!" Αλλά τα βασανιστήρια δεν σταμάτησαν. Σύντομα, όταν ο Φιλίνκοφ ήταν έτοιμος να συμφωνήσει σε τίποτα, οι αξιωματικοί του FSB τον έκαναν να μάθει από την καρδιά του μια μαρτυρία που δηλώνει ότι ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Δικτύου».

Στη συνέχεια, έσπρωξαν το αίμα από το πρόσωπό του με το καπέλο του και έφεραν τον Φιλίνκοφ για να ψάξουν στο σπίτι του και στη συνέχεια στο Γραφείο FSB της Αγίας Πετρούπολης. Εκεί είπε στον ερευνητή τις ακριβείς φράσεις της εξομολόγησης που είχε μάθει κάτω από βασανιστήρια.

Στις 25 Ιανουαρίου συνελήφθη στο δικαστήριο και απεστάλη σε φυλακή. Μόλις τον επισκέφθηκαν ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικηγόρος, ο Φιλίνκοφ απέσυρε τη μαρτυρία του και τους είπε για τα βασανιστήρια. Έδειξε στους ακτιβιστές τα πολλά ίχνη που είχε αφήσει το taser σε όλο το σώμα του.

ΙΓΚΟΡ ΣΙΣΣΚΙΝ

Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις μέρες μετά την κράτηση του Φιλίνκοφ, ο αντιφασίστας Ιγκόρ Σισσκίν εξαφανίστηκε στην Αγία Πετρούπολη: οι πράκτορες του FSB τον πήραν ενώ περπατούσε το σκυλί του. Η οικογένειά του δεν μπορούσε να τον βρει για δύο ημέρες. Η FSB ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τον Shishkin - στην πραγματικότητα, βασανίστηκε από ειδικούς πράκτορες όλη εκείνη την εποχή.

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Έκθεση οπτικής έρευνας σχετικά με τον Igor Shishkin. Πηγή εικόνας: Πορίσματα της δημόσιας παρακολούθησης

Το δικαστήριο συνέλαβε τον Shishkin στις 28 Ιανουαρίου, φαινόταν άσχημα τραυματισμένος κατά την ακρόαση και οι αξιωματικοί του FSB κάλυπταν το πρόσωπό του με κασκόλ και κουκούλα. Και αυτός υπέγραψε μια δήλωση ομοφυλοφιλίας.

Οι γιατροί διάγνωση Shishkin με τροχιακό κάταγμα δαπέδου, πολλαπλές μώλωπες και εκδορές. Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρήκαν επίσης καψάκια στο πίσω μέρος του μηρού του, στην πλάτη και στα χέρια του. Ωστόσο, δεν τους είπε τίποτα για τα βασανιστήρια. Σύμφωνα με αυτούς, ήταν πολύ υποτονική. Πριν από αυτό, αναγκάστηκε να υπογράψει ένα χαρτί στο FSB δηλώνοντας ότι είχε υποστεί όλους τους τραυματισμούς κατά την διάρκεια της εργασίας. Δέκα ημέρες μετά την κράτηση και τη βασανιστήρια, ο Shishkin δήλωσε επισήμως ότι ήταν έτοιμος να συνεργαστεί με την έρευνα.

Αργά στις 25 Ιανουαρίου, οι αξιωματικοί της FSB κρατούσαν τον Ilya Kapustin, έναν βιομηχανικό ορειβάτη. Τον βασανίστηκαν με ένα taser μέσα σε ένα αυτοκίνητο για αρκετές ώρες και ζήτησαν να τους πει τα πάντα για τους αντιφασιστές που γνώριζε. Απειλούσαν τον Κάπουστιν να τον βγάλει στο δάσος και να σπάσει τα πόδια του, αλλά τελικά τον άφησαν να πάει αφού έψαξε στο σπίτι του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. "Η FSB ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΣ"

Οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους στην ποινική υπόθεση κατά των αντιφασιστών βρίσκονται σήμερα υπό κράτηση σε εγκαταστάσεις κράτησης όπου βρίσκονται ακόμη σε κίνδυνο.

Οι καταστολές κατά των αντιφασιστών έγιναν γνωστές μόνο στα τέλη Ιανουαρίου, όταν ο Βίκτορ Φιλίνκοφ ανέφερε τα βασανιστήρια. Σύντομα η Ilya Shakurskiy και ο Dmitriy Pchelintsev ανέφεραν το ίδιο. Η Επιτροπή Διερεύνησης ξεκίνησε τελικά μια έρευνα - αυτή τη στιγμή μόνο στην καταγγελία του Φιλίνκοφ. Το εάν η έρευνα αυτή θα φέρει αποτελέσματα δεν παραμένει σαφές.

Ενέργειες αλληλεγγύης με τους συλληφθέντες αντιφασιστές και αναρχικούς ξεκίνησαν σε ολόκληρη τη Ρωσία καθώς και σε πολλές άλλες χώρες με το βασικό σύνθημα: «Το FSB είναι ο τρομοκράτης».                                                                                                                          The NETWORK | Documentary. English subs (Russia, 2019) https://www.youtube.com/watch?v=THdPCECzOok   

he NETWORK Documentary with English subs (Russia, 2019)

In the run-up to presidential elections and the FIFA World Cup, repressions against antifascists and anarchists started in Russia.

In Autumn 2017, 6 people were arrested in Penza; several of them had weapons and explosives planted on them. FSB officers then tortured the antifascists right in the detention facility: they applied naked wires to the activists’ various body parts and turned the electricity on, they beat them up, hanged them upside down.

While torturing them, the agents made the activists learn by heart the story the FSB needed: they were supposed to confess of having founded and belonging to a terrorist organization called “The Network”.

In late January 2018, two more antifascists were arrested in Saint-Petersburg. They, too, were beaten up, tortured with electric current, and forced to incriminate themselves by confirming they were members of the “Network”.

More about the case here: rupression.com

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License