post image

Στην αυγή της υποτιθέμενης μεταμνημονιακής περιόδου η ταξική λεηλασία της κοινωνικής πλειοψηφίας συντελείται με αμείωτο ρυθμό. Συντεταγμένα το κράτος και το κεφάλαιο επιτίθενται στην κοινωνική βάση μέσω των αντι-εργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που σχηματοποιούν τη σημερινή νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική αναδιάρθρωση. Η διεθνής οικονομική επιτροπεία πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2060 απαιτώντας την εξασφάλιση αιματηρών πλεονασμάτων, τα οποία η αστική τάξη μετακυλίει στις πλάτες των από τα κάτω. Τα μνημόνια, οι πολιτικές λιτότητας και οικονομικής-κοινωνικής εξαθλίωσης δεν έχουν τελειώσει, καθώς συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ όλα τα υπογεγραμμένα μνημονιακά μέτρα.

Σήμερα το εργασιακό περιβάλλον έχει απορρυθμιστεί πλήρως, καθώς η ελαστική, εντατικοποιημένη και ανασφάλιστη εργασία αποτελεί πλέον καθεστώς, ενώ σε πολλές επιχειρήσεις έχει καταργηθεί ως και η ανάγκη και το μέχρι πρότινος κτήμα πολυετών αγώνων των εργαζομένων στη σχόλη τις Κυριακές. Ταυτόχρονα, οι υποτιμητικοί για την εργατική τάξη όροι εργασίας αποτελούν μια εκβιαστική συνθήκη για την άνευ όρων αποδοχή τους, καθώς επιτάσσεται συστηματικά από τα αφεντικά το φόβητρο της ανεργίας, τη στιγμή μάλιστα που η εργατική βάρδια αποτελεί το 1/5 του πληθυσμού της χώρας, μαστίζοντας ιδιαίτερα τους νέους. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το αστικό στρατόπεδο έχει βαλθεί να αποστερήσει μέσω σχετικής τροπολογίας τη δυνατότητα των εργαζομένων να απεργούν, μιας και πλέον απαιτείται η συγκατάθεση του 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων για να κηρυχθεί απεργία.

Δεν έχουμε αυταπάτες για πολιτικές ανθρώπινης διαχείρισης του καπιταλισμού, ούτε για εργαλειακή χρήση του κρατικού μηχανισμού προς όφελος της κοινωνίας. Να εμπιστευτούμε τις δικές μας συλλογικές δυνάμεις, στηριζόμενοι στην αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση. Για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς ισχύος στη συνεχώς μαινόμενη κοινωνική και ταξική σύγκρουση, οφείλουμε να δώσουμε τους καθημερινούς μας αγώνες ενάντια στη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου, οργανώνοντας τις ακηδεμόνευτες αντιστάσεις μας, πυκνώνοντας τις γραμμές των εργατικών σωματείων βάσης, των συνελεύσεων γειτονιάς και των αναρχικών/αντιεξουσιαστικών πολιτικών ομάδων.

Οι κυρίαρχοι θέλουν να εμπεδώσουμε πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, πως ο καπιταλισμός αποτελεί τον εγγυημένο μονόδρομο για τη συνεκτική συγκρότηση του κοινωνικού σχηματισμού. Εμείς όμως επιζητούμε έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Γι’ αυτό καλούμε τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους να αγωνιστούμε από κοινού και από τα κάτω για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων, για μια χειραφετημένη κοινωνία γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, χωρίς ταξική εκμετάλλευση, καταπίεση και σχέσεις διαχωρισμένης εξουσίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ:ΤΕΤΑΡΤΗ 1/511:00, ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License